0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Νομίζω το θέμα των αναθεσεων δεν είναι τωρινό φαινόμενο και ούτε ευθυνόμαστε οι αντίστοιχες ειδικότητες.. Και αν θέλεις τη γνώμη μου β ανάθεση ας παίρνουν μόνο όσοι έχουν δεύτερο σχετικό με το αντικείμενο πτυχίο.. Αλλά τα πλεονασματα στη πρωτοβάθμια γιατί τουλάχιστον η πλειοψηφία των ΠΕ06 εκεί εργάζεται πλέον έχει δημιουργηθεί από τη μείωση ωρών μας.. Το ίδιο έκαναν και στη δευτεροβαθμια και μάλιστα στο νέο Λύκειο σχεδόν μας εξαφανίζουν.. Τώρα φταίνε αυτοί που είναι ήδη διορισμένοι σε αυτό;Με τα εφοδια που έχουν από τις σχολές και όντας κατάρτισμενοι σε λογοτεχνία, ευρωπαϊκή ιστορία και μετάφραση θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν αλλού.. [/quoteΔε διαφωνώ να αξιοποιηθούν , αλλά τη φετινή χρονιά που υπηρετούσα στην ενισχυτική ,εκτός από την ιστορία παρουσιάστηκε ανεπισήμως και άλλο φαινόμενο: ΠΕ06 να διδάσκει αρχαία γυμνασίου από μετάφραση! Θεωρώ ότι οι αδιόριστοι φιλόλογοι (μην ξεχνάμε και τον "περίφημο" ΑΣΕΠ), είμαστε λίγο πιο ειδικοί για να διδάξουμε τα εν λόγω μαθήματα.
Λογικό να δημιουργούνται πλεονασματα όταν σου έχουν μειώσει τις ώρες στη πρωτοβάθμια και προσπαθούν να εξοστρακισουν το μάθημα από τη δευτεροβαθμια.. Μόνο στους ΠΕ06 είχαμε μείωση 6 ωρών στη πρωτοβάθμια με το που εξαπλώθηκε το πρόγραμμα των εαεπ σε όλα τα δημοτικά της χώρας.. Το ίδιο συνέβη στους γυμναστες και τους πληροφορικους αν δεν κάνω λάθος.. Έτσι μια χαρά μπορείς να δημιουργήσεις πλεονασματα..
Νομίζω το θέμα των αναθεσεων δεν είναι τωρινό φαινόμενο και ούτε ευθυνόμαστε οι αντίστοιχες ειδικότητες.. Και αν θέλεις τη γνώμη μου β ανάθεση ας παίρνουν μόνο όσοι έχουν δεύτερο σχετικό με το αντικείμενο πτυχίο.. Αλλά τα πλεονασματα στη πρωτοβάθμια γιατί τουλάχιστον η πλειοψηφία των ΠΕ06 εκεί εργάζεται πλέον έχουν δημιουργηθεί από τη μείωση ωρών μας.. Το ίδιο έκαναν και στη δευτεροβαθμια και μάλιστα στο νέο Λύκειο σχεδόν μας εξαφανίζουν.. Τώρα φταίνε αυτοί που είναι ήδη διορισμένοι σε αυτό;Με τα εφοδια που έχουν από τις σχολές και όντας κατάρτισμενοι σε λογοτεχνία, ευρωπαϊκή ιστορία και μετάφραση θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν αλλού..
Διαμαρτυρήθηκες στο σχολείο σου για την ανάθεση των αρχαίων από μετάφραση σε Αγγλικών?
H χρήση της
Θα σας στενοχωρήσω! Οι πε06 ΕΊΝΑΙ φιλόλογοι!!!
Θα σας στενοχωρήσω και εγώ. Φιλόλογοι σαφώς είναι, αλλά δεν είναι ιστορικοί. Με την ίδια λογική, γιατί να μην πάρει ένας ΠΕ02 με proficiency δεύτερη ανάθεση αγγλικά;