0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Proficiency;;;; Ούτε οι κλασικοί φιλόλογοι είναι ιστορικοί, αφού θέλεις ισοπέδωση. Οι φιλόλογοι όμως αγγλικής είναι οι πλέον αρμόδιοι να διδάξουν Ευρωπαϊκή ιστορία!
Ακριβως...
Εσύ είσαι η αγχωμενη και συνεχώς γαβγιζεις! Και έλεος με τον ΑΣΕΠ... Έδωσα και πέρασα 4η! Εσύ;
Επειδή είμαι ιστορικός, οι φιλόλογοι της αγγλικής δεν είναι σε καμία περίπτωση οι πλέον αρμόδιοι να διδάξουν ευρωπαϊκή ιστορία. Οι πλέον αρμόδιοι είμαστε οι ιστορικοί. Τελεία. Αν μπορεί ένας φιλόλογος αγγλικής να κάνει γαλλική επανάσταση και δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, σίγουρα μπορώ να διδάξω κι εγώ με proficiency αγγλικά γυμνασίου Εξάλλου, το ελληνικό κράτος μου αναγνωρίζει το δικαίωμα να διδάξω αγγλικά, ως κάτοχος proficiency, σε φροντιστήρια ή ιδιαίτερα. Δε νομίζω ότι υπάρχει αντίστοιχη αναγνώριση για την ιστορία στους φιλολόγους ξένων γλωσσών Και για να σταματήσουμε λίγο το τρολάρισμα, η ιστορία δεν είναι γλωσσική επιστήμη. Είναι κοινωνική. Τα υπόλοιπα είναι συντεχνιακά.
Προς όφελος των φιλολόγων; Αυτό σημαίνει ότι διδασκαμε γαλλικά. Οι φιλόλογοι έδωσαν μαθήματα σε ΠΕ01, 05 και 06! Όλοι θα έχουν μια δικαιολογία υποθέτω.
Αν -λέω αν- το θέμα μας εδώ είναι η ανταλλαγή απόψεων και όχι η εκτόνωση, να υπενθυμίσω πως τουλάχιστον τα 2/3 των υπηρετούντων φιλολόγων δεν έχουν εξεταστεί σε κανένα γνωστικό αντικείμενο, ποτέ.
Συμφωνώ. Ούτε και των άλλων ειδικοτήτων! Μήπως να διδάξουν οι φιλόλογοι θρησκευτικά ή οι μαθηματικοί αγγλικά;
Πού ξέρεις τι μαθήματα έχει η αγγλική; Επίσης αν εσύ μπορείς να διδάξεις με proficiency αγγλικά, μπορώ και εγώ να διδάξω αρχαία αφού τα έδωσα στις πανελλήνιες! Πολύ κόμπλεξ, ρε παιδιά. Χαλαρώστε.
Όχι πια.
Να στα φρεσκάρω. Η μία ώρα γαλλικών-γερμανικών δόθηκε στα Αρχαία.