0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Λάθος άποψη έχεις. Μη συγκρίνεις άλλες φιλολογίες με την αγγλική, η οποία βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο ( φαίνεται άλλωστε και απ'τις βάσεις εισαγωγής). Υπάρχουν λογοτεχνίες που είναι αδύνατον να τις μελετήσεις χωρίς ιστορική ανάλυση.
Μέχρι φέτος αν θυμάμαι καλά.
Τα ξέρουμε. Είπαμε τα δώσαμε πανελλήνιες!
Νομίζω ότι δεν με κατάλαβες ακριβώς. Η μεθοδολογία ανάλυσης ιστορικών πηγών δεν χρειάζεται στη λογοτεχνία και γι'αυτό δεν διδάσκεται σε φιλολογίες. Θέλεις να μου πεις εσύ πχ. ότι κάνατε στην αγγλική φιλολογία ανάλυση ιστορικών πηγών; Πχ. πιάσατε το Domesday Book για να δείτε το γαιοκτησιακό καθεστώς στην νορμανδική Αγγλία; Οι μεθοδολογίες των δύο επιστημών είναι εντελώς διαφορετικές. Και σε παρακαλώ, μην υποτιμάς τα πτυχία των άλλων. Είναι προσβλητικό. Το τι βάση έχει η φιλολογία του ΕΚΠΑ δεν έχει να κάνει με την ποιότητα των σπουδών, αλλά με την επαγγελματική αποκατάσταση του τμήματος, κάτι που νομίζω το γνωρίζεις πολύ καλά εφόσον εργάζεσαι στην εκπαίδευση. Δεν έχω τελειώσει το ΕΚΠΑ, αλλά μια εικόνα την έχω.
Απορώ γιατί προτιμησες αγγλική φιλολογία αφού σου αρέσει τόσο η ελληνική. Αφού λοιπόν διοριστηκες και έχεις ϊκαι τέτοια μεγάλη γκάμα αντικειμένων, όλα καλά. Και εις ανώτερα!
Γιατί η αγγλική είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα! Εκεί δεν περνάει όποιος κι όποιος.
Δεν υποτιμώ κανένα τμήμα. Ίσως δόθηκε αυτή η εντύπωση, αλλά σε διαβεβαιώνω πως δεν ήταν εσκεμμένη. Στην αγγλική δε νοείται λογοτεχνία χωρίς ανάλυση ιστορικού υπόβαθρου. Αν με ρωτάς αν εξετάστηκαν συγκεκριμένα σε αυτό, η απάντηση είναι όχι. Αλλά ούτε οι κλασικοί εξετάζονται.
Έλα, μπορείς και καλύτερα.[/quoteΖήτω η ιστορία λοιπόν! Ήταν το απωθημένο σου τελικά.
Λογικό να δημιουργούνται πλεονασματα όταν σου έχουν μειώσει τις ώρες στη πρωτοβάθμια και προσπαθούν να εξοστρακισουν το μάθημα από τη δευτεροβαθμια.. Μόνο στους ΠΕ06 είχαμε μείωση 6 ωρών στη πρωτοβάθμια με το που εξαπλώθηκε το πρόγραμμα των εαεπ σε όλα τα δημοτικά της χώρας.. Το ίδιο συνέβη στους γυμναστες και τους πληροφορικους αν δεν κάνω λάθος.. Έτσι μια χαρά μπορείς να δημιουργήσεις πλεονασματα..
Παράθεση από: real στις Ιουνίου 18, 2019, 03:43:21 pm Έλα, μπορείς και καλύτερα.[/quoteΖήτω η ιστορία λοιπόν! Ήταν το απωθημένο σου τελικά.Δεν έχω απωθημένα ευτυχώς.
Καταλαβαίνεις όμως ότι η ανάλυση πηγών είναι βασικό κομμάτι της ιστορίας. Δεν νοείται ιστορία χωρίς πηγές. Το να μαθαίνεις χρονολογίες και ονόματα απέξω είναι μια παρανόηση που υπάρχει μόνο στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Οπότε το να γνωρίζει κάποιος το ιστορικό υπόβαθρο ενός λογοτεχνικού κειμένου δεν σημαίνει ότι μπορεί να διδάξει τη συγκεκριμένη περίοδο κατά την οποία γράφτηκε το συγκεκριμένο κείμενο. Για τους κλασικούς, θα πω μόνο το εξής: ότι είναι τομέας και όχι πτυχίο. Έχουν σίγουρα κάνει αρχαία ελληνική ιστοριογραφία και πολύ υποψιάζομαι ότι έχουν κάνει και επιγραφική, γιατί αλλιώς εμείς δε θα μπορούσαμε εύκολα να διαβάσουμε επιγραφές. Εδώ υπάρχει μια διεπιστημονικότητα αναγκαστικά. Θα επαναλάβω, γιατί δε φαίνεται να γίνεται κατανοητό ότι η ιστορία είναι κοινωνική επιστήμη. Στην Ελλάδα υπάρχει μια απίστευτη παρανόηση, η οποία έχει οδηγήσει και στο εκπληκτικό -με την αρνητική έννοια- φαινόμενο της β' ανάθεσης. Η λογική του "όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω" είναι εις βάρος των παιδιών και μόνο. Τα υπόλοιπα -έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου- είναι συντεχνιακά.
Δεν έχω απωθημένα ευτυχώς.
Τα οδηγίες για πιστοποιητικό αγγλικής επιπέδου Γ2 απαιτούν γύρω στις 1100 ώρες διδασκαλίας. Αν εφαρμοσθεί κάποτε (Όλοι το υπόσχονται να δούμε ποιος θα το εφαρμόσει) η πιστοποίηση της Αγγλικής τελειώνοντας το Λύκειο, πρέπει να αυξηθούν οι ώρες διδασκαλίας κατά 30%. Είχε ξεκινήσει η προσπάθεια αυτή με τα Ε.Α.Ε.ΑΠ. που δυστυχώς κατήργησε ο Φίλης.