0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το έχω δει γραμμένο σε πολλές γνωματεύσεις, ειδικά την περίοδο μέχρι το 2023 (και πιο πριν εννοείται) που υπηρετούσα σε ΕΠΑΛ.Στο τωρινό ΓΕΛ οι γνωματεύσεις που έρχονται γράφουν για ΤΕ μιας και το σχολείο έχει πολλά χρόνια ιδρυμένο ΤΕ.
Εμείς τους μαθητές τους έχουμε αυστηρά αλφαβητικά. Σε κάθε τμήμα υπάρχουν από 1 έως 5-6 παιδιά για ΤΕ. Αν υπάρχουν περιθώρια ένα τμήμα με πολλές γνωματεύσεις να έχει συνολικά λιγότερους μαθητές, πχ να έχει 22 και ένα άλλο με μία μόνο γνωμάτευση να έχει 24, θα το κάνουμε. Αν μπορουμε να μετακινήσουμε κάποια γνωμάτευση σε άλλο τμήμα (διατηρώντας την αλφαβητκή σειρά) θα το κάνουμε επίσης. Οπότε τα παιδιά της παράλληλης είναι όλα σε τμήμα όπου υπάρχουν και παιδιά της ένταξης. Φέτος που κάναμε συνδιδασκαλία, μπορεί στην τάξη να ήταν μέσα και 3 εκπαιδευτικοί: γενικής, ένταξης και παράλληλης.
σου έχω πιο σουρεαλιστικό σκηνικό: 1 γενικής- 1 ΤΕ- 1 παραλ + 2 φοιτήτριες πρακτικής μαζί σε μία αίθουσα, το πέτυχα πριν 4 χρόνια σε γυμνασιο νοτίων προαστίων Αθήνας..., θα μπορούσαμε να βιντεοσκοπήσουμε με άδεια την ώρα εκείνη για δειγματική διδασκαλία!!
Αυτό με την ανισοκατανομή των μαθητών στα τμήματα όταν υπάρχουν πολλά παιδιά για ΤΕ είναι κάτι που γίνεται.Δεν ξέρω πως θα λειτουργήσει σε ΓΕΛ η ταυτόχρονη παρουσία τόσων εκπαιδευτικών, θα φανεί στην πράξη.
Να σας πω για νηπιαγωγειο;;;;Ταξη 20 παιδιων….1 νηπθαγωγος γενικης, 1 νηπιαγωγος παραλληλης, 2 ειδικοι βοηθοι (ιδιωτικη παραλληλη), 2 φοιτητριες κοινωνικης εργασιας και 4 φοιτητριες νηπιαγωγοι! Εκτος ταξης 1 ειδικο βοηθητικο προσωπικο και 1 σχολικος νοσηλευτηςΑποσυραμε τις φοιτητριες νηπιαγωγους, γιατι δεν γινοταν