0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Για να ιδρυθεί τμήμα ένταξης απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχουν κατ’ελάχιστον τρεις (3) μαθητές και σχετική πρόταση από διαγνωστική υπηρεσία. Σε περιπτώσεις συστεγαζόμενων ή γειτονικών σχολικών μονάδων, τα Τμήματα Ένταξηςσυνενώνονται μέχρι του μέγιστου αριθμού δώδεκα (12) μαθητών ανά Τμήμα Ένταξης. (Ν. 3699/2008 άρθρο 6).
Σε ό,τι έχω ψάξει μέχρι τώρα στη νομοθεσία έχω βρει ότι προβλέπονται 12 άτομα στο Τμήμα Ένταξης και όχι στην κάθε ομάδα που κάνουμε παρέμβαση.
Τμήμα Ένταξης είναι η δομή, η οποία υπάρχει στο σχολείο. Αυτό πρέπει να αποτελείται από 3 μέχρι 12 μαθητές. Στον 13ο μαθητή κανονικά δημιουργείται άλλο ένα Τμήμα Ένταξης. Με άλλους εκπαιδευτικούς ειδικής, άλλη αίθουσα κλπ.. Στο σχολείο μου οι μαθητές στην ένταξη είναι πάνω από 30, αλλά την ένταξή τους την έχει αναλάβει ένας εκπαιδευτικός (εγώ), παίρνοντας μέσα στην τάξη κάθε φορά, άλλοτε 6 μαθητές, άλλοτε 8 και πάει λέγοντας.Ο Σύμβουλος Ειδικής, για κάποιους δικούς του λόγους, διατηρεί το τοπίο θολό και ομιχλώδες.Αν έχει εικόνα κάποιος συνάδελφος από άλλη περιοχή ή μπορεί να θέσει το ερώτημα στον δικό του Σϋμβουλο θα με βοηθούσε να ξεκαθαρίσω το τοπίο στη δική μου υπόθεση.
Όταν εμένα η τοποθέτηση μου λέει ειδική αγωγή μπορεί να είμαι και σε τμήμα ένταξης??
Καλησπέρα.Για τις ιδρύσεις τμημάτων ένταξης υπάρχει κάποια νεότερη πληροφορία;Σε ποιο στάδιο βρίσκονται δηλαδή και πότε αναμένονται να ολοκληρωθούν με το ΦΕΚ ίδρυσης;Κοντευουμε Δεκέμβριο και ακόμα ούτε φωνή ούτε ακρόαση...Έχει μιλήσει κανείς με το τμήμα