0 μέλη και 13 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ίρμα πάντως στον δικό μου τον ΟΠΣΥΔ έχει περαστεί κανονικότατα το πτυχίο ξένης γλώσσας και μοριοδοτήθηκε το για την Ειδική. Η μετάφραση γίνεται μία φορά , οι επικυρώσεις πρέπει να είναι σχετικά πρόσφατες.
Νομίζω ότι είτε σε δικηγόρο κάνεις μετάφραση και επικύρωση είτε σε ένα δικηγόρο μια επικύρωση της γνησιότητας ενός αντιγράφου του πτυχίου και μετά επίσημη μεταφραστική υπηρεσία θα είσαι εντάξει.Στη μεταφραστική υπηρεσία μου είπαν 100φορες- ένιωθα ηλίθια στο τέλος- ότι δεν κάνουν κάποια επιπλέον επικύρωση στη μετάφραση γιατί είναι επίσημη και δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από αυτή.(όταν αναφέρθηκα δε στη δική τους ιστοσελίδα που λέει σε ειδική περίπτωση που απαιτείται επικύρωση της μετάφρασης να προσκομίσει ο μεταφραστής μια βεβαίωση κτλ κτλ δε με άφηναν καν να ολοκληρώσω γιατί μου είπαν ξεκάθαρα αυτή η μετάφραση είναι επίσημη δεν χρειάζεται κάτι άλλο.Δεν πήγα καν στο
στην αίτηση που θα κάνουμε η φετινή πως θα δηλωθεί; σε ποιο έντυπο; και πως;
και εγω αυτο θελω να ξεκαθαρίσωστην ηλεκτρονική του ασεπ, προϋπηρεσία μεχρι ποτε θα βαλουμε?
Θα μου επιτρέψεις: κανένας 40άρης ή 50 άρης που σήμερα καλείται ως αναπληρωτής, δεν έχει καβατζώσει (όπως γράφεις) καμία θέση στο δημόσιο σχολείο και φυσικά δεν "παίζονται" όλα στην προυπηρεσία!Υπάρχουν αξιόλογοι συνάδελφοι (διάβασα εδώ, πριν λίγες μέρες την περίπτωση ενός φυσικού), ακόμη και με διδακτορικά, με δεύτερα μεταπτυχιακά και δεύτερα πτυχία, που επιθυμούν να διοριστούν στη δημόσια εκπαίδευση. Ακόμη, υπάρχει ο βαθμός του/των πτυχίου/-χίων, που δεν μπορεί να είναι ίδιος για όλους και η ύπαρξη τέκνων, που μοριοδοτείται, η κατοχή σεμιναρίων, ξένων γλωσσών και λοιπών πιστοποιητικών (Η/Υ κλπ.), που μοριοδοτούνται κι αυτά. 'Αρα, δεν είναι λογικό να προεξοφλεί ή να προδικάζει κανένας τίποτε και κατά τη γνώμη μου, αν η ζήτηση για τις 5200 μόνιμες θέσεις είναι τεράστια (π.χ. 150.000 εκπαιδευτκοί), τότε θα γίνει πραγματική σφαγή, σε υψηλό πάντα επίπεδο μορίων!Και μην ξεχνάτε: αναμένονται και δικαστικές αποφάσεις...!
πως την ζητάς άμα πας 13/01 πχ;
Αυτό γράφει, ναι. Που λέει ότι δε μπορείς να τη μεταφέρεις? Άν έχεις δυο πτυχία που ανήκουν στην ίδια βαθμίδα εκπαίδευσης (Τριτοβάθμια) μεταφέρεται .Αν έχεις ένα πτυχίο ΔΕ και ένα ΠΕ δεν μεταφέρεται.Ποιό σημείο σε μπερδεύει?
Γεωργία συγγνώμη αν δεν το καταλαβαίνω καλά αλλά γραφει συγκεκριμένα "που έχει πραγμα-τοποιηθεί σε κλάδο της ίδιας εκπαιδευτικής κατηγορίας (ΠΕ) με τον κλάδο για τον οποίο τίθεται η υποψηφιότητα". Άρα αν κάνεις την αίτηση ως φυσικός λογίζεται μόνο η προϋπηρεσία που έχεις ως φυσικός. Εγω αυτό καταλαβαίνω. Αν κάνω λάθος κάπου ας μου εξηγήσει κάποιος που το καταλαβαίνει καλύτερα
Εννοεί ότι αν η προϋπηρεσία έχει αποκτηθεί από άλλη εκπαιδευτική κατηγορία π.χ ΤΕ ή ΔΕ τότε δεν συνυπολογίζεται.Δεν λέει ότι πρέπει να είναι από τον κλάδο ΠΕ04.01 για να συνυπολογιστεί, αλλά αρκεί να είναι από κάποιον κλάδο ΠΕ...