0 μέλη και 13 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
ασεπιτης ειμαι και εγω. Οι τωρινοι πινακες ειναι συνταγματικα ανεκτοι εως και φετος και αυτο παρανομα. Οι του Πασαδ δεν θελει να αλλαξει αυτο! διοτι βολευονται! δεν θα τους περασει!
Ο Πασαδ συνεχίζει να γράφει μπούρδες. Οι τωρινοί πίνακες είναι αντισυνταγματικοι. Δεν το λέω εγώ . Το ΣτΕ το έχει πει.
Συνάδελφοι τι συζητάτε τώρα; Θα δεχθεί το ασεπ να γίνουν αιτήσεις με συγκεκριμένα κριτήρια καιμετά να βγάλει αποτελέσματα με διαφορετικά κριτήρια;; Δε θυμάστε τι πόρτα έφαγε το υπουργείο απ το ασεπ όταν πήγε να βάλει πτυχία κολεγίων;;; Και δεν είχαν τελειώσει οι αιτησεις, να θυμάμαι καλά.Εδω αν κατάλαβα καλά απ τον ΠΑΣΑΔ, το ασεπ σε λίγο θα αρχίσει τον έλεγχο για έκδοση προσωρινών.Τι ακριβώς κουβεντιαζετε;;
ΑΝ ψηφισθεί και ΑΝ ισχύει ως έχει, ΟΤΑΝ εκδοθεί η επόμενη προκήρυξη, η μεταφορά προϋπηρεσίας από κλάδο σε κλάδο διατηρείται κανονικά για πίνακες ειδικής αγωγής. Καταργείται μόνο για πίνακες γενικής αγωγής. Κάτι που δημιουργεί λογικό ερωτηματικό.Ισχύει στο ακέραιο ό,τι ακριβώς γράφεις, όπως ακριβώς το γράφεις.Ό,τι άλλο παρερμηνευμένο γράφεται από μέλη, (δεν κατανοούν ορθά τις τόσες διατάξεις), στερείται νομικής βάσης.Μ’ άλλα λόγια, οποιαδήποτε τροποποίηση επιχειρηθεί (εντελώς υποθετικά) για την -κλειστή πλέον- Προκήρυξη 2ΓΕ, αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με νομοθετική παρέμβαση, όπου η εν λόγω «Προκήρυξη 2ΓΕ» θα πρέπει να αναφέρεται ονομαστικά. Εδώ κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.Συνεπώς, αν δεν υπάρξει ονομαστική ρύθμιση, (πράγμα απίθανο), η κλειστή πλέον Προκήρυξη 2ΓΕ θα ολοκληρωθεί στο ακέραιο, με βάση το νομοθετικό πλαίσιο το οποίο ίσχυε κατά το διάστημα μέσα στο οποίο έτρεξε.
Να προσληφθούν αναπληρωτές και να γίνουν διορισμοι με το νέο νόμο. Καμία αντίρρηση. Οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης έχουν τη λογική να μπορούν να γίνουν γνωστοί στους υποψηφίους και να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ένσταση αν υπάρχει λόγος. Αν αδικηθεί οποιοσδήποτε στους προσωρινούς (αν βγουν), πρέπει να υποστεί την αδικία και να προληφθεί άλλος εκπαιδευτικός ως αναπληρωτής;Υπομονή χρειάζεται μέχρι να εκδοθούν οι οριστικοί, όπως έγινε και στην ειδική αγωγή.
προς : mtsagΝόμος Γαβρόγλου, αρθρο 57. β) Εκπαιδευτική προϋπηρεσία: εκατόν είκοσι (120) μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες αναλύονται ως εξής: μία (1) μονάδα ανά μήνα πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας έως κατ’ ανώτατο όριο εκατόν είκοσι (120) μήνες Νόμος Κεραμέως, άρθρο 42:Η περ. β΄ του άρθρου 57 του ν. 4589/2019 αντικαθίσταται ως εξής:«β) Εκπαιδευτική προϋπηρεσία ανά κλάδο: εκατόν είκοσι (120) μονάδες κατ΄ανώτατο όριο, οι οποίες αναλύονται ως εξής:αα) μία (1) μονάδα ανά μήνα πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας έως κατ`ανώτατο όριο εκατόν είκοσι (120) μήνες, ββ) δύο (2) μονάδες ανά μήνα πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας σε δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως καθορίζονται στην περ.
Η ΡΕΑ λέει το αυτονόητο. Προσλήψεις μόνο από οριστικούς.
;αναπληρωτες απο προσωρινους.Διορισμοι δεν θα γινουν.Δεν υπαρχει κατι αλλο. Εδω ειμαστε
Όχι δεν μπορεί να ισχύσει κάτι τέτοιο αναδρομικά, σε σχέση με την προϋπηρεσία από κλάδο σε κλάδο στις ήδη τρέχουσες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ. Αυτό όμως που ξεκάθαρα μπορεί να επηρεάσει τις τρέχουσες προκηρύξεις είναι η τριετία ισχύος των πινάκων, η οποία θέλουν να καταργηθεί, έναντι της διετίας. Προσωπικά θεωρώ πως ακόμα και αυτό σημαίνει μία εκ των υστέρων παραβίαση των όρων των τρεχουσών προκηρύξεων του ΑΣΕΠ, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις όποιες πιθανές μελλοντικές διεκδικήσεις. Στην περίπτωση της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας γενικά, ο ν. 4589 αναφέρει πως ό,τι ισχύει στην Ειδική, ισχύει και στη Γενική. Επομένως, δεδομένου ότι ήδη, εδώ και καιρό, έχουν βγει οι πίνακες της Ειδικής, δεν μπορεί να βγουν οι οριστικοί με άλλα κριτήρια, εκτοπίζοντας δεκάδες υποψηφίους, χωρίς να τους έχει δοθεί η δυνατότητα ένστασης.Όταν έγινε ακριβώς αυτό (και μάλιστα με υπαιτιότητα του ίδιου του ΑΣΕΠ) τον Οκτώβριο του 2018, με τα οριστικά αποτελέσματα μιας άλλης προκήρυξη, της 1Κ/2017, οι προσφεύγοντες κατά των συγκεκριμένων οριστικών πινάκων, των οποίων τα κριτήρια της συνάφειας μεταπτυχιακών άλλαξαν αυθαίρετα εν μία νυκτί, ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΌΛΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ, μέσω δικαστικών προσφυγών.Δείτε και τι αναφέρει ο κ.
Δεν συνέβη ακριβώς αυτό στην 1Κ/2017.Δεν άλλαξε το κριτήριο της συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων-προϋπηρεσίας εν μια νυκτί. Ήταν ζήτημα γνωστό πως δεν καθορίζεται ρητά στην Προκήρυξη, ήδη με την έκδοση της. Σε όλες τις Προκηρύξεις Κ, εδώ και 25 χρόνια, η συνάφεια των δικαιολογητικών για τα 2 παραπάνω δεν προκαθορίζεται σε καμία, όπως συμβαίνει με πτυχία, ξένες γλώσσες και Η/Υ. Ίσως θα πρέπει, για ν' αποφεύγεται τσάμπα θόρυβος και δικαιωτικές στα δικαστήρια. Σημείο δυσλειτουργίας. Αντίθετα, το ΑΣΕΠ είναι που κατέχει την αρμοδιότητα να αποφαίνεται για τη συνάφεια των 2, στο στάδιο ελέγχου και σύνταξης πινάκων.Στην 1Κ/2017, τα Τμήματα Ελέγχου που συνέταξαν τους οριστικούς πίνακες, ως