0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Υποχρεώσεις ΕργοδότηΟ εργοδότης όταν καταρτίζει σύμβαση εργασίας για τηλεργασία, υποχρεούται να παραδίδει γραπτώς στον εργαζόμενο, μέσα σε οκτώ ( ημέρες, το σύνολο των πληροφοριών που αναφέρονται στην εκτέλεση της εργασίας και ειδικότερα ως προς την ιεραρχική σύνδεση με τους προϊσταμένους του στην επιχείρηση, τα λεπτομερή καθήκοντά του, τον τρόπο υπολογισμού της αμοιβής, τον τρόπο μέτρησης του χρόνου εργασίας, την αποκατάσταση του κόστους που προκαλείται από την παροχή της (τηλεπικοινωνίες, εξοπλισμός, βλάβες συσκευών κ.λπ.). Αν στη σύμβαση περιέχεται συμφωνία για τηλε-ετοιμότητα ορίζονται τα χρονικά της όρια και οι προθεσμίες ανταπόκρισης του μισθωτού.Επιπλέον ο εργοδότης, το αργότερο μέσα σε δύο (2) μήνες από την κατάρτιση της σύμβασης εργασίας, πληροφορεί γραπτώς τον τηλεργαζόμενο για το πρόσωπο και για τα στοιχεία επικοινωνίας των εκπροσώπων του προσωπικού στην επιχείρηση.Στην περίπτωση της τηλεργασίας, ιδίως όταν αυτή παρέχεται με έδρα την οικεία του εργαζόμενου, δεν είναι εύκολο να διαπιστωθεί η συμπλήρωση του νόμιμου ωραρίου, καθώς η διαρκής απασχόληση (με μετρήσιμα στοιχεία εργατοωρών) δεν είναι συνήθως εφικτή, με δεδομένο ότι τίθενται και θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων. Στην περίπτωση αυτή συνηθίζεται η εργασία να αξιολογείται με βάση το ανατιθέμενο έργο
Έχουμε κάποιο νεότερο (π.χ. εγκύκλιο) για τη λειτουργία της σύγχρονης ή ότι αποφασίσει ο σύλλογος;θα λειτουργήσει το ωρολόγιο πρόγραμμα που ίσχυε ως τώρα και για τη συγχρονη ή θα βγει νέο;Πέρσι αν θυμάμαι καλά είχαν βάλει διαφορετικές ώρες δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια για να μην "κολλάει" το δίκτυο.θα γίνονται όλες οι ώρες κανονικά όπως στη δια ζώσης π.χ. μαθηματικά 4 ωρες για κάθε τμήμα ή θα περιοριστούν ώστε να μην είναι πολλές ώρες οι μαθητές μπροστά από μια οθόνη; Το ΦΕΚ για την υποχρεωτική σύγχρονη δε διευκρινίζει αν θα κάνουμε ολόκληρο το ωράριο μας (23 ωρες) συγχρονη διδασκαλία, διορθώστε με αν κάνω λάθος. Σύγχρονη θα κάνουμε από το σπίτι μας ή από αίθουσες του σχολείου;Στη δεύτερη περίπτωση, αυτοί που μετακινούνται από νομό σε νομό θα μπορούν να μετακινούνται από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στον τόπο εργασίας και πίσω;Γνωρίζει κανείς;
Πάντως σε μας δεν υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση για το πως θα δουλέψει η σύγχρονη από Δευτέρα.Θα είναι 30 λεπτες ή 45 λεπτες οι ώρες; θα γίνει ολόκληρο το πρόγραμμα κανονικά ή θα περιοριστούν τα μαθήματα σε λιγότερες ώρες;Το μαθήματα θα γίνονται πρωί ή θα μοιραστούν σε όλες τις ώρες της ημέρας για να μην υπερφορτώνεται το δίκτυο;θα πρέπει να έρθουμε στο σχολείο ή να συνδεθούμε από το σπίτι μας;Σε άλλες δνσεις, οι από μακριά έχουν ήδη επιστρέψει σπίτια τους, τους είπαν να κάνουν μάθημα από το σπίτι!Ο δικός μας δντης δεν έχει απαντήσεις και μας προέτρεψε να παρακολουθούμε τις ανακοινώσεις του υπουργείου και τα email μας.
Με βάση ποια οδηγία είπατε 8:30; Γιατί εμείς είπαμε 8:10, όπως είναι το κανονικό μας πρόγραμμα. Ειλικρινής είναι η απορία μου, προσπαθώ να βγάλω άκρη μέσα στο χάος των οδηγιών που (δεν) υπάρχουν.
Με βάση ποια οδηγία σε κανονικές συνθήκες κάποια σχολεία ξεκινούν 8, άλλα 8.10, άλλα 8.15 ή 8.20; Δεν χρειάζεται να υπάρξει οδηγία για αυτό. Για εσωτερικής λειτουργίας λόγους το αποφασίσαμε.
Ακριβώς...ας παραιτηθεί αυτός που δεν μπορεί, γιατί φέτος ήξεραν όλοι ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα για εξ αποστάσεως...και θα τα βρούμε. Πότε ο Γιάννης δεν μπορεί, πότε ο ..... πονεί, έχει καταντήσει ο εκπαιδευτικός κόσμος (ευτυχώς οι λίγοι...αλλά θορυβείτε , κύριοι...)Υπάρχουν άνθρωποι των λύσεων, άνθρωποι των προβλημάτων και εκείνοι που περιμένουν όλα τους τα προβλήματα να λυθούν από τους άλλους...
Το σχολειό χρειάζεται δασκάλους. Για τούτο μας εμπιστεύουνται οι γονείς τα παιδιά τους. Για να μ ο ρ φ ω θ ο ύ ν. Άμα συνάδελφε δεν ημπορείς ν' ανταποκριθείς σε τούτο και ξώμεινες με τους νόμους και κανόνες τότε δεν κάνεις για το σχολειό (ίσως κάνεις για το στρατό ή γι' άλλους χώρους τελοσπάντων) και να παραιτηθείς. Απλά πράγματα.
Τι κι αν τα ερευνητικά δεδομένα από όλο τον κόσμο δείχνουν ότι τα παιδιά κολλάνε πολύ δυσκολότερα.Ο κορωνοϊός τσακίζει μόνο τα ελληνόπουλα. Οι επιδημιολόγοι δεν ξέρουν τίποτα. Ο Έλληνας εκπαιδευτικός ξέρει καλύτερα.