0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Όχι. Αυτή τη στιγμή κάνω πράγματα τα οποία δεν θα χρειαζόταν να κάνω στην σχολική μου καθημερινότητα, τα οποία μου παίρνουν πολύ περισσότερο χρόνο απ'ο,τι κανονικά. Κοινώς, δουλεύω παραπάνω. Μπορεί στο δικό σου μάθημα να ισχύει κάτι διαφορετικό, στα δικά μου -που δεν είναι και λίγα- πάντως όχι. Οπότε, θα σε παρακαλούσα, να κάνεις υποδείξεις με αυτό το ύφος σε οικεία σου πρόσωπα. Οι υπόλοιποι δεν σου φταίμε σε κάτι
Οταν είσαι μέσα στην τάξη και οργανώνεις σπίτι την ύλη και το μάθημα και διορθώνεις πληρώνεσαι παραπάνω? Όχι. Τι κάνεις? Κανείς το 23ωρο σου μέσα στην τάξη και μετά πας σπίτι και διορθώνεις και προετοίμαζεσαι. Ε λοιπόν και τώρα θα κάνεις τις 23 ώρες σου διαδικτυακα και την οργάνωση και διόρθωση σπίτι σου
https://www.youtube.com/watch?v=3ENYst9lGuw&feature=emb_logoόλοι αυτοί πάνε για webex και e class
Άκουσα σήμερα σε ένα δελτίο έναν από τους ειδικούς να λέει ότι όλοι αυτοί που θα κολλήσουν σήμερα από το συνωστισμό στα μαγαζιά και στα κομμωτήρια θα εμφανιστούν ως έξτρα κρούσματα μέσα στο επόμενο 14ημερο. Αν σκεφτεί κανείς ότι το lockdown έχει ανακοινωθεί για 3 εβδομάδες, αυτό ακούγεται πολλά υποσχώμενο...
Λογικά πρέπει να δοθεί το κανονικό πρόγραμμα.Γιατί σε κάποια σχολεία δίνεται άλλο πρόγραμμα με κάποιους προκλητικά να εξαιρούνται ;;;;;;Πρέπει να παρέμβουν οι υπεύθυνοι παιδαγωγικής ευθύνης....
Καλή ψήφο! Να μην ξεχνιόμαστε...
Διαβάζοντας τα μηνύματα των συναδέλφων (ιδιαιτέρως των φιλολόγων), διαπιστώνω ότι ο χρόνος που δαπανούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφοντας και ξαναγράφοντας τα ίδια και τα ίδια είναι τεράστιος.Πιθανότατα θα προλάβουν να προετοιμαστούν για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση επαρκώς, αν ασχοληθούν μόνο με αυτή.Γκρινιάζοντας συνεχώς για τα προβλήματα που θα υπάρξουν μάλλον δεν τα λύνουν.
Διαβάζοντας τα μηνύματα των συναδέλφων (ιδιαιτέρως των φιλολόγων), διαπιστώνω ότι ο χρόνος που δαπανούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφοντας και ξαναγράφοντας τα ίδια και τα ίδια είναι τεράστιος.
Όταν μπαίνω για μάθημα στην τάξη το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να ρωτώ τις απορίες των μαθητών απ' το προηγούμενο μάθημα και τις ασκήσεις για το σπίτι (βιβλίου και φυλλαδίων). Αφού εξηγήσω τις απορίες και λύσω στον πίνακα ό,τι τα δυσκόλεψε, προχωρώ παρακάτω με τη θεωρία και τη σχετική ασκησιολογία λύνοντας και βάζοντας για το σπίτι. Αυτά. Διαβάζοντας τα σχόλια των συναδέλφων διαπιστώνω πως τελικά κάνω πολύ ταπεινό και χαμηλό χαμηλοτάτων προσδοκιών μάθημα και πως όλοι κάνετε π α π ά δ ε ς με οπτικοακουστικό υλικό, σύγχρονες μεθόδους αφομοίωσης, πολύωρες προετοιμασίες στο σπίτι (εγώ πάλι σχεδόν καθόλου καθώς τα ίδια και τα ίδια κάθε χρόνο τα 'μαθα απ' έξω κι ανακατωτά) κι έχω εντυπωσιαστεί. Νιώθω (σχεδόν) άνθρωπος των σπηλαίων. Τέλος πάντων το σχόλιό μου δεν είχε να κάμει με τα e-learning, τα webex, τα e-class και τα επίλοιπα μα ήταν ένα σχόλιο απολογίας προς εμέ και τους μαθητάς μου. Άμα μας διαβάζετε παιδιά μου, σας ζητώ δημοσίως συγνώμη. Υπήρξατε άτυχα. Ευχαριστώ.