0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Από ο, τι κατάλαβα λοιπόν τα δημοτικά θα ανοίξουν για να φυλαξουμε τα παιδιά να κάνει ο κόσμος τα ψώνια του, με την ευκαιρία να δώσουμε και βαθμούς πριν τα Χριστούγεννα για το τρίμηνο και μετά εμείς δεν θα μπορέσουμε να δούμε ούτε τους γονείς μας σε όλες τις διακοπές. Προσωπικά περιμένω να περάσουν αύριο οι δύο εβδομάδες από τότε που κλείσαμε για να τους δω από κοντά.
Εγώ πάλι, απ' όσα άκουσα και τώρα το βράδυ, μάλλον δε θα ανοίξουν καθόλου τα σχολεία (ή ίσως για λίγες ημέρες τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία), αφού λένε πως είναι πιο ασφαλές να φύγουμε από το lockdown στις 21/12, δηλ. λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Οπότε σ' αυτή την περίπτωση, θα επιστρέψουμε στα σχολεία με το νέο έτος και θα προετοιμαζόματε και για την τρίτη καραντίνα (από τέλη Γενάρη).
Η βαθμολόγηση με αυτά τα κριτήρια που υπάρχουν είναι αχρηστη. 3 στους 4 πήραν έπαινο περσυ. Αν αυτό είναι βαθμολόγηση τότε έχουμε γίνει μικρη σιλικον βάλει στην Ελλάδα. Αν όμως η βαθμολόγηση είναι κανονική τότε το 60% των μαθητών θα είχε μείνει στην ίδια τάξη. Οπότε διαλεχτε. Η βαθμολόγηση έχει γίνει μια 10λεπτη αγγαρεία των καθηγητών όπως την αποκαλώ. Η πλάκα ειναι πως πολύ γονείς έχουν απαξιώσει το σχολείο λόγο της πολυ καλής βαθμολόγησης. Δεν υπάρχει νόημα να μπουν βαθμοι τετραμηνου. Γενικά δεν έχει νόημα εκτός αν αλλάξει το πλαισιο
Έχουμε γεμίσει άριστους μαθητές-παπαγάλους με 19άρια και 20άρια δίχως κριτική σκέψη και βασικές δεξιότητες. Παρότι διδάσκω Αγγλικά βλέπω πολλές φορές άριστους μαθητές να μην έχουν καμία ιδέα να γράψουν σε ένα απλό θέμα έκθεσης και να μην μπορούν να εντοπίσουν π.χ. τα κύρια σημεία ενός κειμένου ή να δομήσουν σωστά ένα δικό τους κείμενο.
Εγω προσπαθώ να ξεμαθω τα παιδιά απ την αποστήθιση. ρωτάω συγκεκριμένα πράγματα στην ιστορία, που θέλω ουσιαστικά να απομονώσουν μια πρόταση από μια παρατσούκλι κ δεν καταλαβαίνουν. κ αφού έχω ρωτήσει τα βασικά, σηκώνει χέρι κάποιος κ ζητάει να συμπληρώσει. σκέφτομαι λοιπόν ότι θα θέλει να προσθέσει κάτι στη τελευταία ερώτηση. κ ομως.... αρχίζει κ μου λέει μια ολόκληρη άσχετη παράγραφο επειδή δεν ρώτησα κάτι απ αυτήν. το πιο εξοργιστικό όμως είναι ότι οι άλλοι φιλόλογοι που καούν ιστορία θεωρούν καταστροφικές τις ερωτήσεις σύντομης απάντησης γιατί τα παιδιά δεν αναπτύσσουν, πράγμα που κατά τη γνώμη τους θα γινόταν αν μάθαιναν πιο πίστα τις παραγράφους....
Lockdown: “Χάνεται” και η 14η Δεκεμβρίου; Ανοίγουν τα εμπορικά καταστήματα για τα Χριστούγενναhttps://www.newsit.gr/politikh/Lockdown-xanetai-kai-i-14i-dekemvriou-anoigoun-ta-emporika-katastimata-gia-ta-xristougenna/3150942/Διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου: Δεν γίνεται να ανοίξουμε, θα έχουμε εθνική τραγωδία https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/dieythyntis-meth-papanikolaou-den-ginetai-na-anoiksoume-tha-exoume-ethniki-tragodia/3152171/