0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Κι εγώ ήθελα να σε ρωτήσω τι ακριβώς εννοείς όταν λες ότι δεν εφαρμόζεται άλλη οδηγία πλην της μάσκας, γιατί η αλήθεια είναι ότι αυτή είναι η μόνη εφαρμόσιμη οδηγία και μάλιστα όχι πλήρως, αφού για διάφορους λόγους, όπως φαγητό, κούραση, ακατάλληλες μάσκες που κρέμονται, κ.λπ. δεν εφαρμόζεται τελικά ούτε αυτό το μέτρο 100%. Τα διαφορετικά διαλείμματα τα έχω δει σε ελάχιστα σχολεία (κυρίως όταν συναυλίζονται διαφορετικά σχολεία και όχι στο ίδιο σχολείο) καθώς δεν βγαίνει το πρόγραμμα με τίποτα έτσι. Τα ανοιχτά παράθυρα εφαρμόζονται αλλά υπάρχουν σχολεία που δεν έχουν παράθυρα ή κρυώνουν οι μαθητές και μας παρακαλούν να τα κλείσουμε. Αποστάσεις είναι εκ των πραγμάτων αδύνατον να κρατηθούν με παιδιά ανά δύο στα θρανία...Άρα προβληματίζομαι ως προς το τι θεωρείς επιπλέον οδηγίες που δεν εφαρμόζει το σχολείο σου. Κατά τα άλλα σαφώς και είναι παράνομο να μην σου επιτρέπουν να υπογράφεις τα πρακτικά. Θα έχει και το ίδιο το σχολείο πρόβλημα όχι απλά εσύ. Απορώ που δεν φοβούνται και οι ίδιοι τις επιπτώσεις από μια τέτοια παράνομη τακτική.
Δε φοβούνται γιατί απειλούν. Είναι χωριό γνωρίζονται με τους γονείς και αν πας να κουνηθείς την αμέσως επόμενη μέρα δέχεσαι ενόχληση από τους γονείς. Ότι δεν κάνεις καλά τη δουλειά σου κλπ. Τα στημένα περιστατικά φοβάμαι, επειδή έχω ξεσκεπασει πράγματα. Την ευνοιοκρατια, τη μη τήρηση πρακτικών κλπ. Αν Έσπερος προκύψει θέμα στο σχολείο όλοι θα βγάλουν την ουρά τους απέξω. Αν καταγράψω τις διαφωνίες αυτές στο βιβλίο πρακτικών και στο ημερολόγιο σχολικής ζωής είμαι καλυμμένη σε κάποιο βαθμό; Σκέφτομαι μετά τις γιορτές να επικοινωνήσω με τη σύμβουλο. Ή να μην τα μπλέξω, να πάρω το ρίσκο, λίγες εβδομάδες είναι θα περάσουν έστω και με άγχος;
Κοίτα τα χωριστά διαλείμματα είναι μια μπούρδα που μόνο προλβήματα δημιουργεί. Απλώς αν όντως προκύψει θέμα στο σχολείο, φαίενται ότι δεν έχετε ακολουθήσει τα τυπικά. Μόνο αυτό όμως, δεν είναι κάτι ουσιώδες και όποιος το σκέφτηκε απλώς δεν ξέρει τι σημαίνει σχολείο.Για τον υποεύθυνο αποχώρησης δεν γνωρίζω γιατί απ ό,τι καταλαβαίνω είστε δημοτικό; Εμείς έχουμε έναν εφημερευοντα στη μία πόρτα κ έναν στην άλλη αλλά τα παιδιά φεύογυν μόνα τους, οπότε δεν υπάρχει καθυστέρηση με την παραλαβή από γονείς κλπ. Μη νομίζες όμως ότι είναι κάποιος να τους κρατάει σε σει΄ρα να βγαίνουν ένας ένας με απόσταση, αν περιμένεις κάτι τέτοιο.
Σε κανένα από τα δημοτικά που είμαι φέτος δεν υπάρχουν διαφορετικά διαλείμματα. Κάποια στιγμή που προσπάθησαν να το κάνουν, έγινε μπάχαλο, με κυριότερο πρόβλημα το ότι οι ειδικότητες μπαίνουν σε διάφορες τάξεις ή πηγαίνουν και σε άλλα σχολεία την ίδια μέρα. Όποιος το σκέφτηκε στο υπουργείο και το πρότεινε, είναι επιεικώς ηλίθιος και δεν έχει καμία πραγματική γνώση του τι συμβαίνει σε ένα σχολείο. Αυστηρή τήρηση των μέτρων σε επίπεδο αερισμού και καθαρισμού των τάξεων και να φοράνε ΟΛΟΙ τη μάσκα, το καταλαβαίνω (σε εμας το πρόβλημα είναι οι συνάδελφοι στο γραφείο που δεν την φοράνε). Εφημερεύων-υπεύθυνος αποχώρησης υπάρχει κάθε χρόνο, δεν βάλαμε κάποιον παραπάνω απ' αυτόν που ήταν ήδη χρεωμένος. Αν έχεις κάποια ένσταση, μπορείς να απαιτήσεις να καταγραφεί στο πρακτικό της συνεδρίασης, το οποίο όμως έτσι κι αλλιώς θα το υπογράψεις
Όχι. Εφόσον είσαι εφημερία έχεις ευθύνη για ο, τι προκύψει, συμφωνείς δε συμφωνείς με την διαδικασία. Τι φοβάσαι ότι θα μπορούσε να συμβεί; Για ποιο πράγμα θέλεις να είσαι καλυμμένη;
Πιστεύω ότι το βιβλίο πρακτικών θα σας το δώσει για υπογραφές στο τέλος της χρονιάς για να είναι έγκυρο και για να αποφύγει τις ενστάσεις, αφού θα έχουν τελειώσει όλα. Φαίνεται ότι πολλά δε γίνονται σωστά εκεί ή δε γίνονται καθόλου, ωστόσο την απόφαση για το τι θα κάνεις θα την πάρεις η ίδια επειδή γνωρίζεις πρόσωπα και καταστάσεις. Αν θεωρείς ότι η σύμβουλος είναι συνεννοήσιμη, μια επικοινωνία σε συμβουλευτικό επίπεδο πολύ πιθανό να σε βοηθήσει.
Επειδή η ευκολία με την οποία κάποιοι παραπέμπουν σε συμβούλους και συνδικαλιστές φαίνεται τόσο φυσική και αυτονόητη που φοβάμαι ότι έχω χάσει επεισόδια, υπάρχει ιστορικά καταγεγραμμένο περιστατικό όπου σύμβουλος (aka συντονιστής) ή συνδικαλιστής έχει λύσει ποτέ, εκούσια ή ακούσια, οποιοδήποτε πρόβλημα από αρχαιοτάτων χρόνων και δη χωρίς να δημιουργήσει άλλο τουλάχιστον διπλάσιο σε μέγεθος αυτού που έλυσε;