0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Στη Μεγάλη
Οι καλοί στους τομείς που αναφέρεις είναι επαρκέστατοι και στη Γλώσσα κι όχι μόνο τη μητρική τους. Πώς αλλιώς θα μπορούσαν να σταθούν στο επιστημονικό στερέωμα; Μην υποστηρίζουμε τώρα και τα αυτονόητα! Όποιος δεν έχει γλωσσικές δεξιότητες ανεπτυγμένες δεν πρέπει να βρίσκεται σε Πανεπιστήμιο. Τα φετινά θέματα όμως δεν ελέγχουν αυτές. Είναι άστοχα εντελώς. Ας μας βοηθήσει κι ένας φιλόλογος. Νομίζω ότι οριακά στέκεται το θέμα ανάπτυξης συντακτικά. Κρίμα για τα παιδιά.
Με το πρώτο σκέλος συμφωνώ, σχετικά με το δεύτερο σκέλος φαντάζομαι ότι έχει δοθεί η οδηγία ότι κάθε τεκμηριωμένη άποψη είναι αποδεκτή. Δηλαδή αν βαριέμαι την λογοτεχνία και το γράψω, θα πρέπει να το τεκμηριώσω επαρκώς. Φαντάζομαι ότι ελάχιστοι θα αποτόλμησαν να το γράψουν.
Μα εκεί ακριβώς έγκειται το θέμα. Οι λογοτέχνες ήταν πάντοτε πολυμήχανοι και πολύπλευροι. Μήπως αυτό δεν αποζητούμε από τους μαθητές μας? Να μας ξεπεράσουν σε ευρύτητα πνεύματος? Γιατί να μην μάθουν να έκφραζονται επί προσωπικού? Πού το κακό?Δεν χρειαζοταν να μου παραθέσεις τη wikipedia. Δεν αποτελεί πηγή έγκυρη. Τουλάχιστον αυτό διδάχθηκα στο μεταπτυχιακό μου. Μόνη σου αποδέχεσαι πως οι λογοτέχνες είχαν ευρύτητα πνεύματος,δούλευαν και δεν ήταν θεωρητικοί του καναπέ. Καιρός λοιπόν να συμβεί αυτό και στα δικά μας παιδιά.
Ά ρε Leon λογοτέχνη... και ποιητή... θα χαραμιζόσουν με το νέο σύστημα...