*

Αποστολέας Θέμα: Αιτήσεις για Πειραματικά  (Αναγνώστηκε 120279 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vagg99

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Αιτήσεις για Πειραματικά
« Απάντηση #560 στις: Αυγούστου 01, 2025, 09:51:55 pm »
Εκπαιδευτικός, ο οποίος έχει παράσχει υπηρεσία με απόσπαση σε Π.Σ. ή ΠΕΙ.Σ. με θετική
αξιολόγηση, δεν εκπληρώνει μονοετή εισαγωγική θητεία, αν τοποθετηθεί μεταγενέστερα με θητεία
σε Π.Σ. ή ΠΕΙ.Σ.)

Αναφέρει αυτό η πρόσκληση αποσπάσεων αλλά δεν το κατανοώ και πολύ... Αν πας με απόσπαση και αξιολογηθεις θετικά, δεν κάνεις μονοετή θητεία; Άρα αν του χρόνου κάνεις αίτηση για μονοετή θητεία, τι θητεία είναι αυτή;;
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 01, 2025, 10:04:09 pm από vagg99 »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:50:38 »

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #561 στις: Αυγούστου 01, 2025, 10:05:54 pm »
Τετραετής.

Αποσυνδεδεμένος vagg99

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #562 στις: Αυγούστου 01, 2025, 10:08:10 pm »
Άρα όσοι πάνε φέτος με απόσπαση και αξιολογηθούν θετικά, του χρόνου κάνουν αίτηση στην πρόσκληση για μονοετή θητεία, περνούν συνέντευξη κτλ αλλά τελικά δε θα είναι μονοετής, όπως θα λέει η πρόσκληση στην οποία θα κάνουν αίτηση, αλλά τετραετής; .. Νομίζω δεν το έχουμε ξαναδεί αυτό. Ίσως τώρα βγήκε.

Αποσυνδεδεμένος miguel101

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #563 στις: Αυγούστου 01, 2025, 11:47:16 pm »
Άρα όσοι πάνε φέτος με απόσπαση και αξιολογηθούν θετικά, του χρόνου κάνουν αίτηση στην πρόσκληση για μονοετή θητεία, περνούν συνέντευξη κτλ αλλά τελικά δε θα είναι μονοετής, όπως θα λέει η πρόσκληση στην οποία θα κάνουν αίτηση, αλλά τετραετής; .. Νομίζω δεν το έχουμε ξαναδεί αυτό. Ίσως τώρα βγήκε.

Αν πρώτα πας με απόσπαση και αξιολογηθείς θετικά, αυτό δεν μετράει ως η μονοετής θητεία. Όμως σου δίνει "μπόνους": δε χρειάζεται να ξαναπεράσεις διαδικασία αξιολόγησης όταν πας με κανονική θητεία, γιατί έχεις ήδη αξιολογηθεί θετικά.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:50:38 »

Αποσυνδεδεμένος marieta 2014

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #564 στις: Αυγούστου 03, 2025, 04:07:02 pm »
Εγώ θέλω να μάθω αν πας με απόσπαση θα αξιολογηθείς οπωσδ;hποτε; πότε; στην αρχή της χρονιάς και απο ποιους; θελω να πω ενω εχεις αξιολογηθει στο προηγουμενο σχολειο αξιολογησαι και εκει παλι Α1, Α2, Β ; Και αν αξιολογηθεις μη ικανοιποιητικα π.χ απλά κανεις τις επιμορφωσεις ή παυει η θητεια σου π.χ;;

Αποσυνδεδεμένος gio.tsil

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #565 στις: Αυγούστου 03, 2025, 05:54:35 pm »
Εγώ θέλω να μάθω αν πας με απόσπαση θα αξιολογηθείς οπωσδ;hποτε; πότε; στην αρχή της χρονιάς και απο ποιους; θελω να πω ενω εχεις αξιολογηθει στο προηγουμενο σχολειο αξιολογησαι και εκει παλι Α1, Α2, Β ; Και αν αξιολογηθεις μη ικανοιποιητικα π.χ απλά κανεις τις επιμορφωσεις ή παυει η θητεια σου π.χ;;
χωρις να εχω διδακτικη εμπειρια σε προτυπα/πειραματικα, διαβαζοντας την εγκυκλιο που ειχε βγει τελος ιουνιου για πληρωση κενων θεσεων με θητεια, την προσκληση για αποσπασεις που ληγει την τριτη 5/8 και τον σχετικο νομο 4692/20 καταληγω στο συμπέρασμα οτι ΚΑΙ οι αποσπασμενοι εκπαιδευτικοι περνανε κατα τη διαρκεια του διδακτικου ετους την αξιολογηση που προβλεπεται στο αρ 19 και 20 (εκει γραφει και απο ποιους γινεται η αξιολογηση)  του νομου αυτου. Επισης απ αυτα που διαβασα, το δικο μου συμπερασμα ειναι οτι η αξιολογηση των γνωστων πεδιων Α1, Α2 και Β που γινεται στα υπολοιπα σχολεια και η οποια στηριζεται στον μεταγενεστερο νομο 4823/21, ειναι μια διαδικασια ανεξαρτητη απο την αξιολογηση που γινεται στα προτυπα και η οποια στηριζεται στον 4692 και κατα συνεπεια θεωρω πως ακομα κι αν εχεις αξιολογηθει θετικα  σε ενα μη προτυπο με βαση τον 4823, θα περασεις εκ νεου την αξιολογηση των προτυπων που προβλεπει ο 4692. Αν στην αξιολογηση που θα υποβληθεις σε προτυπο αξιολογηθεις αρνητικά τοτε επιστρεφεις στην οργανικη σου θεση. Επιμορφωσεις προβλεπονται στην "κανονικη" αξιολογηση του ν. 4823/21.
 Υπαρχουν εδω εκπαιδευτικοι που εχουν εργαστει σε προτυπα και θα μπορεσουν να επιβεβαιωσουν ή διαψευσουν τα δικα μου συμπερασματα
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 03, 2025, 06:03:09 pm από gio.tsil »

Αποσυνδεδεμένος marieta 2014

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #566 στις: Αυγούστου 03, 2025, 06:16:53 pm »
Ευχαριστώ πολύ!!!

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #567 στις: Αυγούστου 03, 2025, 08:40:53 pm »
Συνάδερφοι, μια απορία: Πώς επισυνάπτει κάποιος άρθρα που έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους ή τόμους συνεδρίων;

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #568 στις: Αυγούστου 03, 2025, 09:03:04 pm »
Συνάδερφοι, μια απορία: Πώς επισυνάπτει κάποιος άρθρα που έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους ή τόμους συνεδρίων;
Θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει ISBN.
"Φτιάχνεις" ένα .pdf στο οποίο θα έχεις την πρώτη σελίδα με το ISBN, τη σελίδα με τα περιεχόμενα όπου θα φαίνεται το όνομά σου και ίσως και τη σελίδα με το δικό σου άρθρο.
Κάπως έτσι.

Αποσυνδεδεμένος kapoioskapoukapote

• Ιστορικό μέλος
  • Ζήτω η παιδεία (μας)!
    • Προφίλ
« Απάντηση #569 στις: Αυγούστου 03, 2025, 09:08:09 pm »
Εγώ πέρσι είχα ανεβάσει για την κάθε εισήγηση μου δύο αρχεία.
Το πρώτο ήταν η βεβαίωση που είχα πάρει από κάθε συνέδριο και το δεύτερο ήταν ένα pdf με το άρθρο, το είχα "κόψει" από το αρχείο των πρακτικών του συνεδρίου, και στην ονομασία του αρχείου είχα γράψει και το ISBN. Ήμουν οκ.
Οι άνθρωποι γεννιούνται αμόρφωτοι, όχι ηλίθιοι. Γίνονται ηλίθιοι με την εκπαίδευση.
Μπέρτραντ Ράσελ

• Ιστορικό μέλος
  • Ζήτω η παιδεία (μας)!
    • Προφίλ
« Απάντηση #570 στις: Αυγούστου 03, 2025, 09:14:29 pm »
Αν τοποθετηθείς σε ΠΕΙ.Σ/Π.Σ με μονοετή θητεία και εκείνη τη χρονιά αξιολογηθείς σε όλα τα πεδία μπορείς να αιτηθείς για τετραετή θητεία. Διαφορετικά μπορείς εκ νέου την επόμενη χρονιά να αιτηθείς ξανά για μονοετή ή για απόσπαση. Εφόσον βέβαια υπάρξουν ξανά κενά.
Αν τοποθετηθείς με απόσπαση και επιλέξεις να αξιολογηθείς τότε όταν τοποθετηθείς στο μέλλον (εγγύς) με θητεία δεν θα χρειαστεί να περάσεις ξανά τη διαδικασία.
Προφανώς ούτε στη μία ούτε στην άλλη περίπτωση σε υποχρεώνουν να αξιολογηθείς.
Η αξιολόγηση αν θελήσεις πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Μαρτίου. Για την πρώτη περίπτωση αναφέρομαι.
Κάπως έτσι.
Οι άνθρωποι γεννιούνται αμόρφωτοι, όχι ηλίθιοι. Γίνονται ηλίθιοι με την εκπαίδευση.
Μπέρτραντ Ράσελ

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #571 στις: Αυγούστου 03, 2025, 09:49:30 pm »
Παράθεση
Θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει ISBN.
"Φτιάχνεις" ένα .pdf στο οποίο θα έχεις την πρώτη σελίδα με το ISBN, τη σελίδα με τα περιεχόμενα όπου θα φαίνεται το όνομά σου και ίσως και τη σελίδα με το δικό σου άρθρο.
Κάπως έτσι.

Σε ευχαριστώ πολύ!

Αποσυνδεδεμένος gio.tsil

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #572 στις: Αυγούστου 03, 2025, 10:12:37 pm »

Προφανώς ούτε στη μία ούτε στην άλλη περίπτωση σε υποχρεώνουν να αξιολογηθείς.

στην 11200 /Δ6/31-1-25 λεει οτι
"το εκπαιδευτικό προσωπικό των Πρότυπων Σχολείων και Πειραματικών Σχολείων αξιολογείται για το εκπαιδευτικό και διδακτικό του έργο, καθώς και για την εν γένει παρουσία και προσφορά του στο Π.Σ. ή το ΠΕΙ.Σ., στη διάρκεια της μονοετούς θητείας και στη διάρκεια του τελευταίου έτους της διετούς ή τετραετούς θητείας του, κατά περίπτωση, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθρου 20 του ν. 4692/2020 (Α’ 111). Οι εκπαιδευτικοί επί θητεία αξιολογούνται ακόμα και αν δεν σκοπεύουν να ανανεώσουν τη θητεία τους" .
Απο αυτο καταλαβαινω οτι για οσους υπηρετουν με μονοετη θητεια ειναι υποχρεωτικη η αξιολογηση τους με βαση τη διαδικασια που προβλεπει ο 4692.
Εσυ, με βαση την εμπειρια σου σε προτυπα, ειδες οτι δεν ισχυει αυτο?

Ενω για τους αποσπασμενους παρακατω γραφει οτι
 "Εκπαιδευτικοί, οι οποίοι υπηρετούν σε Π.Σ & ΠΕΙ.Σ με απόσπαση ή έχουν διατεθεί για κάλυψη λειτουργικού κενού ή συμπλήρωση ωραρίου τους, και αξιολογηθούν σε αυτό δεν εκπληρώνουν μονοετή εισαγωγική θητεία σε περίπτωση θετικής αξιολόγησης, αν τοποθετηθούν μεταγενέστερα με θητεία σε Π.Σ & ΠΕΙ.Σ σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 20 και 21 του άρθρου 19 του νόμου 4692/2020 (Α’ 111)" και απο το οποιο, με βαση την ερμηνεία μου, δε διαφαινεται να υποχρεωνει τους αποσπασμενους σε αξιολογηση

• Ιστορικό μέλος
  • Ζήτω η παιδεία (μας)!
    • Προφίλ
« Απάντηση #573 στις: Αυγούστου 03, 2025, 10:18:27 pm »
στην 11200 /Δ6/31-1-25 λεει οτι
"το εκπαιδευτικό προσωπικό των Πρότυπων Σχολείων και Πειραματικών Σχολείων αξιολογείται για το εκπαιδευτικό και διδακτικό του έργο, καθώς και για την εν γένει παρουσία και προσφορά του στο Π.Σ. ή το ΠΕΙ.Σ., στη διάρκεια της μονοετούς θητείας και στη διάρκεια του τελευταίου έτους της διετούς ή τετραετούς θητείας του, κατά περίπτωση, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθρου 20 του ν. 4692/2020 (Α’ 111). Οι εκπαιδευτικοί επί θητεία αξιολογούνται ακόμα και αν δεν σκοπεύουν να ανανεώσουν τη θητεία τους" .
Απο αυτο καταλαβαινω οτι για οσους υπηρετουν με μονοετη θητεια ειναι υποχρεωτικη η αξιολογηση τους με βαση τη διαδικασια που προβλεπει ο 4692.
Εσυ, με βαση την εμπειρια σου σε προτυπα, ειδες οτι δεν ισχυει αυτο?

Ενω για τους αποσπασμενους παρακατω γραφει οτι
 "Εκπαιδευτικοί, οι οποίοι υπηρετούν σε Π.Σ & ΠΕΙ.Σ με απόσπαση ή έχουν διατεθεί για κάλυψη λειτουργικού κενού ή συμπλήρωση ωραρίου τους, και αξιολογηθούν σε αυτό δεν εκπληρώνουν μονοετή εισαγωγική θητεία σε περίπτωση θετικής αξιολόγησης, αν τοποθετηθούν μεταγενέστερα με θητεία σε Π.Σ & ΠΕΙ.Σ σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 20 και 21 του άρθρου 19 του νόμου 4692/2020 (Α’ 111)" και απο το οποιο, με βαση την ερμηνεία μου, δε διαφαινεται να υποχρεωνει τους αποσπασμενους σε αξιολογηση
Εμένα δεν με υποχρέωσε κανείς.
Ήθελα να ανανεώσω για τετραετή και αξιολογήθηκα.
Αυτό που αναφέρει το έχω υπόψιν αλλά πιστεύω ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη.
Επειδή πλέον ανήκουν πολλοί στο σχολείο μου σε αυτή την κατηγορία θα έχω καλύτερη εικόνα μέσα στη χρονιά.
Μπέρτραντ Ράσελ

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33111
  • Τελευταία: Zbbt
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1193345
  • Σύνολο θεμάτων: 19561
  • Σε σύνδεση σήμερα: 654
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144