0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Διαφωνώ και το χειρότερο είναι ότι πέρα από συντεχνειακά επιχειρήματα δεν έχω διαβάσει ούτε ένα λογικό επιχείρημα για γραπτό ΑΣΕΠ.
Η διαφορα ειναι οτι στον ΑΣΕΠ μπαινεις στην αρενα με αλλους συναδελφους σου και πρεπει να αποδειξεις οτι εισαι καλυτερος.Τα μεταπτυχιακα,διδακτορικα και λοιπα ακαδημαικα τα κανεις μονος σου συναγωνιζομενος τον εαυτο σου και παλευοντας με τις προσωπικες σου αντοχες μονο.Δε τιθεται θεμα αξιοσυνης των διδακτορων,αυτο ειναι αυτονοητο,τονιζω μονο τη διαφορα με το Ασεπ,γιατι για μενα εκει ειναι ολη η ουσια,καθως εχω περασει και απο τα δυο αυτα σταδια,ο ασεπ ηταν ο,τι πιο απαιτητικο και ψυχοφθορο εχω περασει,χειροτερο και απο πανελλαδικες.
Συνάδελφε ειμαι υπέρ του να μοριοδοτούνται τα διδακτορικά και καταλαβαίνω οτι αυτο που γίνεται εδω ειναι μια ζήλεια για τα 40μορια. Απλα δεν μπορείς να λες οτι εχω διδακτορικο δεν δινω εξετάσεις! Φυσικά και πρεπει να δώσεις και φυσικά και πρέπει να εισαι απο τους επιτυχώντες! Ο γραπτός ασέπ χωρις μορια απο προηγούμενους ΑΣΕΠ κλπ κλπ ειναι μια ευκαιρία σε ολους τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να διδάξουν στα δημόσια σχολεία να διεκδικήσουν μια θεση στον ηλιο. Οποτε δινεις 2-3 μαθήματα και αντίστοιχα μοριοδοτήσε! Ετσι και αυτός που εχει 10χρόνια σε τάξη και θεωρεί οτι εχει μεταδοτικότητα όταν ολοι οι μαθητές για να μάθουν γραμματα πάνε σε φροντηστήρια θα μας δειξει τι ξέρει και αυτος που εχει πολλα ακαδημαικά προσόντα θα μας δειξει τι ξέρει! Αυτο για εμενα ειναι το πιο δίκαιο εδω η Ρόδος εδω και το πηδημα λοιπον
Συναδελφε....ρωτας που μπαζει;;;;Πρωτον δεν προβλεπει κατανομη θεσεων ανα κλαδο.
Ποια συντεχνία είναι υπέρ του γραπτού; Τον πολέμησαν όλοι με κάθε τρόπο. Γιατί είναι το μόνο σύστημα που ξεκαθαρίζει την κατάσταση, που σε κρατά σε εγρήγορση και σε επαφή με το γνωστικό σου αντικείμενο -ναι, στο σχολείο δεν θα κληθείς να κάνεις διάλεξη για το θέμα της διατριβής σου-, με το οποίο αποδεικνύεται η ένδεια γνώσεων πολλών (από τους οποίους απαλλασσόμαστε ΜΟΝΟ έτσι). Σε κάποιες ειδικότητες τη βάση δεν την πέρασαν πολλοί ξερόλες κατά τάλλα. Προσωπικά με βολεύει φυσικά το νέο σύστημα. Δεν είναι ΔΙΚΑΙΟ όμως. Δεν δίνει τη δυνατότητα σε όλους να διεκδικήσουν μια θέση. Είναι δύσκολο να το κατανοήσετε; Θα το δείτε και εσείς στην πορεία. Και διορισμένος θα συνεχίσω να το λέω: μόνο με γραπτό θα έχουμε δικαιοσύνη. Θα έλεγα γραπτούς διαγωνισμούς για κάθε θέση ΠΕ στο δημόσιο. Το παράλογο που διακρίνεις, συνάδελφε, είναι το ότι πρέπει κάποιος με διδακτορικό να διαγωνιστεί για να αποδείξει την αξία του. Το αντιστρέφω, αφού είναι δεδομένη η αξία του, όπως και εκείνου που είναι 10+ χρόνια στα σχολεία, τι ακριβώς φοβάται; Είναι τουλάχιστον υποκριτικό! Τόσες δημοσιεύσεις και δεν μπορεί να μελετήσει για να πετύχει έναν καλό βαθμό σε γραπτό διαγωνισμό; Περίεργο!
1. Αν θες να ειρωνευτείς, καντο. Μπορεί να έχει και πλάκα.2. Αν χρειαζόταν ο διδάκτορας να δώσει εξετάσεις, θα έδινες. Το θέμα είναι αν χρειάζεται. Προς το παρόν και σωστά κατά τη γνώμη μου όχι.3. Οι διδάκτορες αιτούνται στην δευτεροβάθμια αλλά έχοντας παιδαγωγική κατάρτιση μπορεί να θέλουν να διδάξουν στη δευτεροβάθμια. Που είναι το πρόβλημα;4. Επειδή λες ότι οι δημοσιεύσεις δεν έχουν σχέση με τη δευτεροβάθμια, πρέπει να σε ενημερώσω (γιατί μάλλον το αγνοείς) ότι το ΙΕΠ προσκαλεί ανθρώπους να μας επιμορφώσουν ή να φτιάξουν εκπαιδευτικό υλικό για θέματα μαθημάτων ή συμβουλευτική. Στα κριτήρια επιλογής τους είναι αν έχουν διδάξει τριτοβάθμια, δευτεροβάθμια, δημοσιεύσεις, διδακτορικά και μεταπτυχιακά. Όπως καταλαβαίνεις το ΙΕΠ θεωρεί ότι οι δημοσιεύσεις βοηθάνε και έχουν σχέση αρκετές φορές με την πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια είτε ως προς το γνωστικό αντικείμενο είτε στην παιδαγωγική ψυχολογία.Για παράδειγμα αρχιτέκτονας με παιδαγωγική κατάρτιση και διδακτορικό στο ΕΜΠ με θέμα τα παιδαγωγικά μοντέλα στη διδασκαλία της τέχνης. Ένας τέτοιος άνθρωπος με παιδαγωγική κατάρτιση για σένα είναι σημαντικό να περάσει από γραπτό ΑΣΕΠ;;;;;; Εκεί θα κριθεί πόσο καλός εκπαιδευτικός είναι;;;;; Στον γραπτό ΑΣΕΠ;;;; Διαφωνώ και το χειρότερο είναι ότι πέρα από συντεχνειακά επιχειρήματα δεν έχω διαβάσει ούτε ένα λογικό επιχείρημα για γραπτό ΑΣΕΠ. Κατα τ'αλλα nikolopol ειρωνεύσου όσο θες....μπορεί να είναι και αστείο
Θα θεσω την σκεψη μου σε αυτο. Εστω οτι καποιος τωρα αποκταει στην 2η ειδικοτητα προυπηρεσια χρησιμοποιωντας τα μορια τηα 1ης απο εδω και στο εξης. Δεν δημιουργει αυτος ενα νομικο προηγουμενο αφου τα χρησιμοποιησε σε αλλη ειδικοτητα; Εδω ειναι ενα θεμα. Καθως νομικοι λενε οτι αυτος κανονικα πρεπει να την αναγνωρισει πκηρως την προυπηρεσια αυτη εκει που θελει ή να του δοθει αυτη η δυνατοτητα . Πιστευω οτι σε αυτο το θεμα θα εχουμε μεγαλη συνεχεια. Παλαιοτερα αυτο λυθηκε οταν ειχε αποφασιστει να μην μεταφερεται η προυπηρεσια να διαλεξει ο εκπαιδευτικος κλαδο μια φορα και τερμα.
Συνάδελφε tolakis.. δε ξέρω αν σε απογοητεύσω, αλλά δε πείθομαι ότι μπάζει.. Θέσεις δεν προβλεπόταν και στον 3848,που ψήφισε σχεδόν όλη η βουλή και με γραπτό κιόλας. Όσο για την κατανομή περίμενε λίγο, θα δούμε αν θα βγει η όχι.Για το άρθρο 18 του 2190, εσύ ο ίδιος είπες ότι αυτό έχουν αντιγράψει στο νέο νόμο. Τώρα γι'αυτο που θέλει ο δοαταπ, νομίζω πως καταλαβαίνεις ότι είναι ανεξάρτητο της δικής μας διαδικασίας, αλλά και άλλων προκηρύξεων.
Θέλει προσοχή.....Ας πάρει όποιος θέλει το ρίσκο αρκεί να ξέρει. Δουλεύοντας σε δεύτερο πτυχίο να ξέρει πως τα μόρια θα ισχύουν μόνο στο πτυχίο αυτό. Η συνέχεια ίσως δοθεί στα δικαστήρια αλλά εκεί πιός θέλει να μπλέξει?
1. Αν αναφέρεσαι σε μένα, μιλάς σε άνθρωπο που μπαίνει πολλά χρόνια σε σχολική τάξη. 2. Δεν είπα κάτι τέτοιο. Εννοείται πως το διδακτορικό δεν σου εξασφαλίζει μεταδοτικότητα. Το αντίθετο μάλιστα. Οι διδακτορικές σπουδές δεν στοχεύουν σε μεταδοτικότητα. 3. Η έννοια της μεταδοτικότητας είναι από τους επιστήμονες παιδαγωγικής ψυχολογίας μια λέξη άνευ νοήματος. Δίνει μια εικόνα ότι ο μαθητής είναι παθητικός δέκτης. Έχει αλλάξει αυτό.4. Θα ήταν καλύτερο να διαβάζεις πιο σωστά αυτά που γράφω.Οι επιστημονικές δημοσιεύσεις και το διδακτορικό δείχνουν άνθρωπο με επιστημονικό υπόβαθρο με προσφορά στην επιστημονική κοινότητα. Αυτό και μόνο. Υπάρχει αντίρρηση και σε αυτό;;;;Δηλαδή για να καταλάβω, εσείς λέτε ότι "Ο γραπτός διαγωνισμός δείχνει αν κάποιος ξέρει το αντικείμενο, το διδακτορικό όχι."Δηλαδή αν ένας συμβασιούχος επιστημονικός συνεργάτης στο πολυτεχνείο πάρει παιδαγωγική κατάρτιση και αποφασίσει να πάει σε σχολείο εσύ θα του πεις "Φίλε δώσε γραπτό ΑΣΕΠ, αλλιώς δεν είμαι σίγουρος ότι τα ξέρεις"... Αστεία πράγματα. Πάντως στον πίνακά μου υπάρχουν άνθρωποι που έχουν διδάξει επί χρόνια σε τριτοβάθμια. Αυτοί θεωρώ εφόσον έχουν παιδαγωγική κατάρτιση, είναι καταλληλότατοι να διδάξουν. Το ξέρουν το αντικείμενο και ας μην έδωσαν ΑΣΕΠ. Να τους βάλουμε να δώσουν γραπτό διαγωνισμό για να δεις εσύ αν ξέρουν αυτοί που διδάσκουν στο πανεπιστήμιο;;; Έλεος...πόσο συντεχνεία!!!
Μπλεξιμο δεν νομιζω να υπαρχει καθως ειναι κατι που εχει ξαναγινει στο παρελθον οταν μεταφεροταν η προυπηρεσια ιδιαιτερως κιολας αν εχει χρησιμοποιηθει η προυπηρεσια αυτη για προσληψη. Δεν ξερω τι θα πραξει το υπουργειο φυσικα αν και παλαιοτερα ειχε δωσει επιλογη στον εκπαιδευτικο να επιλεξει που θελει την προυπηρεσια απο εδω και στο εξης. Θεωρω οτι ολη αυτη η διαταξη εγινε στο ποδι(δεν κρινω αν ειναι σωστη ή λαθος). Το σιγουρο ειναι οτι πολλοι εκπαιδευτικοι θα κατοχυρωσουν αυτο το δικαιωμα.