0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μια χαρά διδάσκεται συνάδελφε αν προμηθευτείς μια γραφίδα..
Η μόνη ήττα είναι για την ιδεοληψία ορισμένων εκπαιδευτικών που, συγχέοντας την πολιτική τους άποψη με το λειτούργημά τους, ονειρεύονται επαναστάσεις από την άνεση της θεσούλας τους.
Συνάδερφε, δεν ξέρω αν έκανες webex λόγω κατάληψης, αλλά αν έκανες έβαλες απουσίες με το ευχάριστο συν αίσθημα ότι έπραξες το καθήκον σου; Πώς να κοιτάξουμε στα μάτια έναν μαθητή και ποια παιδαγωγική σχέση να αναπτύξουμε μαζί του (να το λειτούργημα του εκπαιδευτικού) αν του βάζουμε απουσίες γιατί ήταν στην κατάληψη;
Τους διδάσκεις ότι ο αγώνας προϋποθέτει θυσίες. Αν ήμουν μαθητής και αγωνιζόμουν, δεν θα με πείραζε να έχανα την χρονιά μου για το δίκιο μου.
Σε συζήτηση μαζί τους, μου είπαν ακριβώς αυτό. Δεν μας κρατούν καμιά κακία. Το θέμα είναι πώς το εισπράττουμε και το βιώνουμε εμείς. Αν το βιώνουμε όλο αυτό ως κάτι καλώς καμωμένο, ε κάτι δεν πάει καλά....
Το μάθημα δεν είναι τιμωρία!!!! Όποιος εκπαιδευτικός το βλέπει έτσι, να παραιτηθεί. ΧΘΕΣ. Γιατί κάνει αυτή την δουλειά; Όποιος μαθητής το εκλαμβάνει έτσι, ας μείνει σπίτι του, ας παραμείνει στην τάξη που είναι. Μπράβο, στην Υπουργό που διασώζει ό,τι απέμεινε από την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ (δεν της το είχα...)!!!!! Δικοί μου άνθρωποι που μπορούν, πήραν τα παιδιά τους και τα μετέγγραψαν σε ιδιωτικό σχολείο. Να έχουν την εκπαίδευσή τους σταθερή... Εσείς μιλάτε για εμμονές και τιμωρίες.... εμμονικοί είναι κάποιοι με την τεμπελιά, την αεργία που βαφτίζουν επαναστατικότητα!!!!Κι ένα μεγάλο μπράβο στην ελληνική Δικαιοσύνη!!! ΝΑΙ!!! Σήμερα νιώθουμε περήφανοι ΕΛΛΗΝΕΣ!!!! Ας ορθωθούν και οι εκπαιδευτικοί στο ύψος των περιστάσεων. Η δουλειά μας είναι σπουδαία!!!!
Πότε είπα εγω ότι είναι τιμωρία το μάθημα;; Η Κεραμεως κ ο συρφετός της έχουν μέσα τους τη χούντα κ την καταστολή, δεν θα περιμέναμε την παρέμβαση εισαγγελέα να το διαπιστώσουμε. Αλλά δεν ήθελε να χάσει ψήφους, ήθελε απλώς να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό εναντίον μας.
Καλημέρα! Ελπίζω να ανοίξατε και να είστε στην πρωινή προετοιμασία για τη δουλειά. Νομίζω ότι κάνεις λάθος. Ο κοινωνικός αυτοματισμός ενεργοποιείται εναντίον μας από τις καταλήψεις και τις δηλώσεις των ΕΛΜΕ και ΟΛΜΕ οι οποίες στηρίζοντας τις καταλήψεις αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν θέλουμε να δουλεύουμε. Στις δυο εβδομάδες της κατάληψης δεχθήκαμε επιθέσεις από αρκετούς γονείς για το ότι δεν κάνουμε κάτι για να ανοίξει το σχολείο. Οι γύρω εργαζόμενοι μάς χλεύαζαν. Τώρα η κοινωνία είναι με το μέρος μας. Μπορούμε να εργαζόμαστε αδιάκοπα με την βοήθεια της τεχνολογίας. Είναι σημαντικό να μην χάνεται το μάθημα. Η ΟΛΜΕ είναι με το μέρος μας; Αναρωτιέμαι!Όλα είναι θέμα ανάγνωσης. Ωστόσο, δείτε τη συνολική εικόνα. Σε μια δημοκρατική χώρα ο αγώνας είναι καθημερινός... ποια είναι η Χούντα; Ποια η καταστολή; Θα συμφωνήσω με Jure.
Αν κάνεις σωστά τη δουλειά σου, δεν υπάρχει λόγος να ασχολείσαι με τη γνώμη των άλλων.
Εμένα μ ενοχλεί κ μ πληγώνει η υποτίμηση, ειδικά από το κοντινό μ περιβάλλον, κ το υφάκι ότι είμαστε διαλογής εργαζόμενοι ή ότι δεν κουραζόμαστε τόσο κλπ. Αλλά έχω καταλήξει ότι όλοι αυτοί απλώς ενοχλούνται που δεν έχουν τι να κάνουν τα παιδιά τους κ τα ρίχνουν σ εμάς αντί να διεκδικήσουν παροχές για τους εργαζομενουσ γονείς. Οπότε δεν πρόκειται να είναι ευχαριστημένοι με τίποτα. Δεν παύει όμως να με λυπεί, ειδικά όταν ακούω συναδέλφους να τους δίνουν άλλοθι.