0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δικό τους πρόβλημα.
Για εσένα και εμένα μπορεί. Για αυτό λυπάσαι, διότι έχεις ευσυνειδησία. Δεν είναι όλοι όμως ευσυνείδητοι. Όπως σε κάθε επάγγελμα. Το ότι κάποιοι θίγουν το ζήτημα αυτό, του βολέματος με τις καταλήψεις, που είναι μια πραγματικότητα και αυτή, δεν κατανοώ γιατί να το παίρνουμε προσωπικά. Εμένα δεν με περιγράφει. Έχω υπ’ όψιν μου όμως τέτοια άτομα. Λυπάμαι που εργάζονται σε αυτόν τον χώρο και είναι άδικο να είναι αυτοί σε αυτή τη θέση και όχι ο φιλότιμος, άξιος αναπληρωτής π.χ., αλλά δεν είναι στο χέρι μου να το αλλάξω αυτό. Κάποιοι ξεκάθαρα εδώ μέσα υποστηρίζουν τις καταλήψεις. Αυτό πραγματικά με θλίβει. Μόνο κακό μας κάνει. Στην κοινωνία πρωτίστως. Στη Δημοκρατία επακόλουθα.
Σε αυτό που θέλω να σταθώ είναι η καταστροφική επίδραση που έχουν τέτοια φαινόμενα στην αγωγή των νέων.Ναι,οι καταλήψεις μπορεί να οδηγήσουν άλλους σε βίαιες μορφές αναρχισμού και άλλους σε παραβατικές συμπεριφορές του κοινού ποινικού δικαίου.Εχουμε αύξηση τέτοιων περιστατικών.Σε προηγούμενη σελίδα έχω αναφερθεί στη σύλληψη 5 ανηλίκων τον Ιούνιο που πήγαιναν στα Εξάρχεια με μολότωφ και στους 25 ανήλικους που συνελήφθησαν πρόσφατα για σύσταση συμμορίας και κλοπές στο κέντρο της Αθήνας.Τα παιδιά αυτά,εκτός των άλλων κοινωνικών συνθηκών,εκπαιδεύτηκαν και από ένα σύστημα όπου όλα επιτρέπονται.Και αδυνατούν να προσγειωθούν στην πραγματικότητα.Από ο,τι βλέπουμε και πολλοί εκπαιδευτικοί ευθύνονται για αυτό.Να σημειώσω ότι σε μερικούς συναδέλφους που υπηρετούν στην επαρχία,ίσως όλα αυτά ακούγονται υπερβολικά.Η κατάσταση όμως στα σχολεία των μεγάλων αστικών κέντρων είναι πολύ διαφορετική.Ο παραλογισμός και ο αριστερόστροφος φασισμός έχει εισχωρήσει στα μυαλά των παιδιών και τα έχει δηλητηριάσει με προκαταλήψεις και μίσος.
[...] Σας ενημερώνω,λοιπόν,ότι η κατάληψη κάθε χρόνο αποτελεί πάγια πρακτική σχεδόν για το σύνολο των λυκείων σε κάποιες περιοχές της Αθήνας.Κάτι σαν παράδοση που κάθε τρίτη Λυκείου, που σέβεται τον εαυτό της, και θέλει να αποδείξει ότι έχει επαναστατικές ή μάγκικες συμπεριφορές,οφείλει να παρουσιάσει.Οι δε μέρες που διαρκεί η κατάληψη,εξαρτάται κάθε χρόνο από το βαθμό σκληρότητας της ετήσιας φουρνιάς.Σε κάποιες περιοχές κλείνουν πολύ εύκολα και τα γυμνάσια.Επίσης,κάποια λίγα Λύκεια δεν κλείνουν,έπειτα από άτυπη συναλλαγή με διευθυντές και σύλλογο.Ας πούμε, η υψηλή βαθμολογία με μηδενική προσπάθεια,θεωρείται δεδομένη[...]....