0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Στην εγκύκλιο αναφέρει ότι οι εκπαιδευτικοί "ενθαρρύνονται" να χρησιμοποιήσουν τα υπάρχοντα εργαλεία για online διαγωνίσματα, δεν λέει πουθενά ότι είναι υποχρεωτικό!Προσωπικά έβαζα εργασίες που είχαν εβδομαδιαία διάρκεια στο eclass. Δεν τις είχα συνδέσει όμως στα παιδιά με οποιαδήποτε βαθμολόγηση. Θα προτιμούσα να μην βαθμολογήσω τα παιδιά με βάση αυτές τις εργασίες εν μέσω πανδημίας, αλλά αν χρειαστεί να το κάνω, το βρίσκω προτιμότερο από το να βάζω online διαγωνίσματα.Το όλο σκεπτικό του online διαγωνίσματος σε μια πλατφόρμα που έχει τα δικά της προβλήματα και πετάει έξω τους μαθητές όλη την ώρα ή βρίσκεται εκτός λειτουργίας. Με παιδιά που επι το πλείστον μπαίνουν από κινητά. Με επιτήρηση μέσω webex!Ποιος διεστραμμένος νους το γέννησε όλο αυτό!
Ενθαρρύνονται αλλά πρέπει απαρέγκλιτα να τηρήσουν τα προβλεπόμενα. πώς δένει αυτό; έχετε δει τη λέξη απαρέγκλιτα ξανά; γιατί τονίζεται αυτό; αν γονιός καταγγείλει μη κατάθεση βαθμού, πώς καλυπτομαστε; η ολμε πού είναι;
Στο Γενικό Λύκειο, σύμφωνα με άρθρο 103, παρ.1 του Ν. 4610/2019, για την αξιολόγηση του/της μαθητή/τριας κατά τετράμηνο ο/η διδάσκων/ουσα συνεκτιμά τη συμμετοχή του/της στη διδακτική μαθησιακή διαδικασία, την επιμέλεια και το ενδιαφέρον του/της για το συγκεκριμένο μάθημα, την επίδοσή του/της στις γραπτές δοκιμασίες, τις εργασίες που εκτελεί στο σχολείο ή στο σπίτι. Αν λείπει κάποιο από τα προαναφερθέντα στοιχεία, ο προφορικός βαθμός του τετραμήνου διαμορφώνεται ύστερα από τη συνεκτίμηση των υπαρχόντων στοιχείων, σύμφωνα με το άρθρο 103, παρ. 3 του Ν. 4610/2019.
Εννοείς ότι οι γονείς θα αντιδράσουν αν δεν βάλουμε διαγώνισμα; Τι σε κάνει να το πιστεύεις αυτό;Δεν ξέρω... δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ως κλάδος λειτουργούμε έτσι.
Πιστεύετε ακόμα ότι οι βαθμοί παίζουν ρόλο τούτη την χρόνια? Οχι. Οπότε βάλτε ένα τυπικό διαγώνισμα και τέλος.
Είμαι από εκείνους που δεν θεωρούν ότι πρέπει να μπουν διαγωνίσματα για προφανείς λόγους (μην το αναλύσουμε άλλο) αλλά τι σημαίνει "η ΟΛΜΕ μας καλύπτει" πώς μας καλύπτει δηλαδή νομικά??? μία θέση εκφράζει, σωστή κατά τη γνώμη μου από κάθε άποψη αλλά δε σημαίνει ότι υπερβαίνει τον νόμο... και για μεν το Λύκειο όπως αναφέρθηκε προηγουμένως υπάρχει εναλλακτική αποφυγής του διαγωνίσματος (αντικειμενικοί λόγοι δεν μου επιτρέπουν να βάλω διαγώνισμα στο α΄ τετράμηνο) αλλά στο γυμνάσιο αυτό δεν αναφέρεται ρητώς. Συγνώμη που λεπτολογώ και ξεφεύγω από την ουσία του πράγματος