0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεδομένου ότι στο προγραμμα δεν έχουμε μεγάλες διαφορες
Νόμος Ηλείας : 9 μεταθεση, 7 συνταξη (δε γνωρίζω ανάκλήσεις) και δίνουν 12 πλεοναζοντες. Αν μπορει κάποιος ας δώσει ερμηνεία. Επισημαίνω ότι περσι έβγαλε 2 οργανικα κενά.
Αυτό με συμφέρει να το σκαλισετε λίγο παραπάνω. Να το φτάσετε μέχρι το τέλος θα ήταν καλύτερα, αλλά ξέρω ότι δεν θα γίνει.
ΥΓ: Παλαιοτερα διαβαζα απο καποιους οτι οταν υπαρχει υπεραριθμια ενιαια γινεται μονο η διαπιστωση της και οχι η αρση της υπεραριθμιας. Καποιοι λεγαμε οτι ολα τα σταδια (και διαπιστωση και αρση ) γινονται ενιαια, φυσικα δοθηκε η απαντηση που ειναι οτι ολα τα σταδια γινονται ενιαια, καπως ετσι θεωρω οτι ειναι και το σκελος του αριθμου των διορισμων σε ελλειματικες περιοχες (οπως εχει αναλυσει leon και patreas παλαιοτερα), το λεω για οσους βασιζονται μονο στα οργανικα κενα. Μπορει φυσικα να ειμαι λαθος στα παραπανω, θα δειξει.
Μάλλον δεν μπορεί να γίνει το πλήρες σκάλισμα, από τη στιγμή που οι Διευθύνσεις ή το Υπουργείο δεν δημοσιεύουν αναλυτικά κάθε χρόνο τους σχετικούς Πίνακες. Αυτό θα έπρεπε να το διεκδικεί ο κλάδος εδώ και χρόνια!
Θέλω να επισημανω οτι οι συντάξεις στη 10 ετια (μαζι με τις φετινές) είναι καπου 2700 με 2800(στοιχεια από Κορδη). Είναι υπερδιπλασιες απο βιολογους κ χημικους. Δεδομένου ότι στο προγραμμα δεν έχουμε μεγάλες διαφορες, είναι απιστευτες οι διάφορες στα οργανικα κενά. Είναι αδιανόητο να δίνονται καπου 800 για βίολόγους, 350 για χημικούς για να μην αναφέρω τα 100 για γεωλόγους.
Πως το εξηγείς?
Είναι εντυπωσιακή η μείωση του αριθμού εκπαιδευτικών μέσα στην δεκαετία που προηγήθηκε. Στις κύριες ειδικότητες , μαθηματικούς, φυσικούς, φιλόλογους πάνω από το 40% βγήκαν σε σύνταξη. Παρατηρώντας απ’ τα γραφόμενα εδώ, ένα παράδειγμα μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και το μελέτησα λίγο περισσότερο. Είδα στον κλάδο των φυσικών (που είναι μαζί χημικοί, βιολόγοι , γεωλόγοι και φυσιογνωμιστές), ότι υπάρχει έριδα και αλληλοκατηγορίες, που παίρνουν όμως μπάλα όλους τους εκπαιδευτικούς στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, που μπορεί ακόμη να επηρεάσει την κατανομή μεταξύ των δύο βαθμίδων.Οι φυσικοί, που ήταν το 2010 περίπου 6000 -τώρα έχουν πέσει κάτω από 3500- και σε έναν πίνακα κάποιος είχε μετρήσει τα οργανικά κενά σε 83!Ενώ ένας άλλος μέτρησε τα κενά των βιολόγων κάπου 800!! Ολα τα παραπάνω τα βρίσκω αληθή. Μόνο που ως προς τον αριθμό και τα κενά δεν είναι που τα μέτρησε "ένας" και "άλλος". Είναι τα επίσημα κενά από τις υπηρεσίες του υπουργείου. Δεν αμφισβητούνται. Είναι όμως για τις μεταθέσεις. Εμείς οι