0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Lodo, αξιολογείς τώρα με τα χειρότερα χυδαιότερο κριτήρια: πολιτικά φρονήματα. Οι δακίτες στο σύνολό τους είναι άχρηστοι; Μπορεί να έχουν ικανότητες! Το αποκλείεις;Nikos99, ούτε καλύτεροι ούτε αξιότεροι, για αυτό θέσαμε εαυτόν στην κριτική του Συμβούλου μας. Εσύ που την αρνείσαι, αν την έχεις αρνηθεί, προφανώς θεωρείς ότι κανείς δεν μπορεί να σε ελέγξει.Για να μην επαναλαμβάνομαι: η αξιολόγηση θα προχωρήσει, πισωγυρίσματα δεν ευνοούν και δεν συμφέρουν κανέναν. Να φροντίσουμε να έχουμε στο σωματείο άξια μέλη, ώστε να συζητήσουν και να προτείνουν βελτιωτικές ρυθμίσεις. Να πιέσουν για τα βασικά!!!! Είναι σημαντικό να πείσουμε την κοινωνία να σταθεί στο πλευρό των εκπαιδευτικών για τα μεγάλα ζητήματα: σχολική στέγη, άρση ανισοτήτων, ενίσχυση τεχνικής εκπαίδευσης, αυστηροποίηση λυκείου, καλύτερους μισθούς, ψυχολόγοι, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί σε κάθε σχολείο, αναλυτικά προγράμματα - η τέχνη εξοβελισμένη- σχολές γονέων και τόσα άλλα…Η ελληνική κοινωνία νοσεί. Χρειάζεται φροντίδα στα βασικά. Το σχολείο είναι το σπουδαιότερο κομμάτι της, αλλά χωρίς την οικογένεια υπολειτουργεί.
Lodo, αξιολογείς τώρα με τα χειρότερα χυδαιότερο κριτήρια: πολιτικά φρονήματα. Οι δακίτες στο σύνολό τους είναι άχρηστοι; Μπορεί να έχουν ικανότητες! Το αποκλείεις;
Αν και έχω πολλές διαφωνίες σε σχέση με το συγκεκριμένο μοντέλο αξιολόγησης, τολμώ να πω ότι ο σύμβουλος για τους περισσότερους δεν θα αποτελέσει πρόβλημα. Άλλωστε σε πολλές ειδικότητες οι σύμβουλοι είναι αρμόδιοι για 6-7 νομούς οπότε θα δουν το αξιολογούμενο μία φορά στα στα 2-3 χρόνια και άν... το πρόβλημα κατά τη γνώμη μου είναι η αξιολόγηση από τον διευθυντή, στις ορέξεις του οποίου αφήνεται ο κάθε εκπαιδευτικός και με τον οποίον ο ίδιος μπορεί να διαφωνεί πολιτικά, σε θέματα αρχών, μοντέλου διοίκησης κ.λ.π. εκεί θα παιχτεί το παιχνίδι πιστεύω και από την εμπειρία μου θα υπάρξουν πολλοί ακατάλληλοι στην θέση αυτή, εννοώντας όχι με βάση τα τυπικά προσόντα αλλά άλλα προσόντα τα οποία η συνέντευξη δεν μπορεί να δει π.χ. ενσυναίσθηση, δυνατότητα συνεργασίας, έμπνευση κ.λ.π. ...
Η πολιτική αστάθεια που έρχεται μετά την 21.5 θα "παγώσει" λογικά το όλο θέμα... Το πρόβλημα είναι ότι η κοινωνία ζητάει την αξιολόγηση και εύλογα, μπορώ να πω. Το πρόβλημα όμως είναι οι αξιολογητές, όχι οι αξιολογούμενοι... Συμφωνώ με lodo. Αν ισχύουν αυτά που γράφεται ότι έγιναν και στον ν. Λέσβου, όπου μόνο τα στελέχη της ΔΑΚΕ πήραν άριστα και οι άλλοι κάτω από την βάση, είμαστε χαμένοι...jure, εσύ θεωρείς ότι στο σωματείο έχουμε άξια μέλη; Εγώ που ξέρω κάποιους, λέω όχι....
Αυτό που λες προϋποθέτει ότι δε θα έχει δοθεί (ανεπίσημη προφανώς, δεν την ξαναπατάνε όπως το 2014) γραμμή στους συμβούλους για ποσοστά "ανεπαρκών". Επίσης, είμαστε οκ σαν κλάδος στο να στοχοποιηθούν οι "αντιφρονούντες" (όπως π.χ. οι συνάδελφοι που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ), μόνο και μόνο επειδή δεν αφορά εμάς προσωπικά ή επειδή είναι η μειοψηφία; Σε τι τότε διαφέρουμε από αυτούς που δεν αντιδρούν στην αξιολόγηση με τη λογική "εγώ έχω 800 χαρτιά, δε θα έχω πρόβλημα, για τους υπόλοιπους ποσώς με νοιάζει";
Ανεπαρκείς που δεν θα απολυθούν και δεν θα αντικατασταθούν, δεν συμφέρουν την κυβέρνηση για τον επικοινωνιακό χειρισμό που την απασχολεί. Ο χ σύμβουλος είναι λιγότερο πιθανό να ξέρει ποιος πρόσκειται πού, πράγμα που σίγουρα θα ξέρει ο διευθυντής, σ αυτό συμφωνώ απόλυτα με blueswire. Πιστεύω ότι μεγάλο μέρος της αντίδρασης βασίζεται στην πεποίθηση ότι δεν γουστάρουμε να ξέρει κάποιος τι κάνουμε στην τάξη ΜΑΣ, που μη μου πείτε ότι δεν υπάρχει σαν νοοτροπία, για αυτό και οι αντιδράσεις είναι κυρίως για τους συμβούλους που είναι ένας ξένος που θα κρίνει το γαμάτο μάθημά ΜΑΣ, πράγμα που μας φέρνει αλλεργία. Τους διευθυντές μάλλον τους έχουμε του χεριού μας, δεδομένους, δεν ξέρω τι να πω, πραγματικά δεν κατανοώ την κατάσταση.
Αν είναι έτσι όπως τα λες, τότε ποιο το πρόβλημα να σε αξιολογήσει άσχημα ο διευθυντής σου; Δε θα απολυθείς, ούτε θα αντικατασταθείς, οπότε δεν έχεις και λόγο να υποκύψεις σε όποιους ενδεχόμενους εκβιασμούς εκ μέρους του. Προς τι λοιπόν ο προβληματισμός σου για τους διευθυντές;