0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: drj στις Μαρτίου 20, 2007, 09:09:13 pmΠάντως όσον αφορά τον νομικό θέμα νομίζω ότι οι μόνοι που ίσως να κινδυνεύουν είναι αυτοί που διορίστηκαν από τον πίνακα. Αυτοί που πέρασαν με ΑΣΕΠ, έδωσαν κάποιες εξετάσεις και πέτυχαν, δημιουργείται δηλαδή ένα τετελεσμένο, πράγμα που δεν ισχύει για όσους διορίστηκαν με πίνακα. Το έχει ψάξει κανείς αυτό?Είναι προτιμότερη η σιωπή από την (εξ αμελείας θέλω να πιστεύω) παραπληροφόρηση. Αυτό που λες είναι εντελώς αβάσιμο. Ο νόμος δεν κάνει διαχωρισμούς.
Πάντως όσον αφορά τον νομικό θέμα νομίζω ότι οι μόνοι που ίσως να κινδυνεύουν είναι αυτοί που διορίστηκαν από τον πίνακα. Αυτοί που πέρασαν με ΑΣΕΠ, έδωσαν κάποιες εξετάσεις και πέτυχαν, δημιουργείται δηλαδή ένα τετελεσμένο, πράγμα που δεν ισχύει για όσους διορίστηκαν με πίνακα. Το έχει ψάξει κανείς αυτό?
Παράθεση από: Dr_Michael στις Μαρτίου 20, 2007, 09:35:23 pmΠαράθεση από: drj στις Μαρτίου 20, 2007, 09:09:13 pmΠάντως όσον αφορά τον νομικό θέμα νομίζω ότι οι μόνοι που ίσως να κινδυνεύουν είναι αυτοί που διορίστηκαν από τον πίνακα. Αυτοί που πέρασαν με ΑΣΕΠ, έδωσαν κάποιες εξετάσεις και πέτυχαν, δημιουργείται δηλαδή ένα τετελεσμένο, πράγμα που δεν ισχύει για όσους διορίστηκαν με πίνακα. Το έχει ψάξει κανείς αυτό?Είναι προτιμότερη η σιωπή από την (εξ αμελείας θέλω να πιστεύω) παραπληροφόρηση. Αυτό που λες είναι εντελώς αβάσιμο. Ο νόμος δεν κάνει διαχωρισμούς.Καλό να ακούγονται όλες οι απόψεις. Το παραπάνω δεν το είπα έτσι, απλά θυμάμαι μια περίπτωση πριν 3 χρόνια 32 ή 34 καθηγητών που ήταν μαθηματικοί, φυσικοί κλπ οι οποίοι έδωσαν ΑΣΕΠ (δεν ξέρω πως) και πέτυχαν. Μάλιστα είχαν διοριστεί με ξεχωριστό ΦΕΚ. Η ΕΠΕ είχε προσφύγει δικαστικά και αυτοί δικαιώθηκαν γιατί είχαν πετύχει μέσω εξετάσεων ή κάτι τέτοιο και τώρα είναι μόνιμοι. Το θυμάμαι καλά γιατί τότε έστελναν όλοι mail στη λίστα της ΕΠΕ για αυτό το θέμα. Δεν θυμάμαι όμως τις λεπτομέρειες της απόφασης, οπότε ίσως αυτά που λέω να είναι ανακρίβειες δε νομίζω όμως ότι ζημιώνεται κανένας με λίγη περισσότερη πληροφόρηση.
Φίλε kotsiaris , μετάταξη σε τι? Ως τι?Dr Michael , έτσι πρέπει να γίνεται. Να στηρίζουμε τους σύλλογους αποφοίτων μας. όταν όμως δεν υπάρχουν?Θα πάμε μια και καλή στον καινούριο!
Εάν έχεις προσληφθεί παρανόμως ή παρατύπως μπορούν να σε απολύσουν και μετά την μονιμοποίηση, μέχρι 3-4 χρόνια. Καρατσεκαρισμένο!!!
Παράθεση από: paphar στις Μαρτίου 20, 2007, 07:15:36 pm Εάν έχεις προσληφθεί παρανόμως ή παρατύπως μπορούν να σε απολύσουν και μετά την μονιμοποίηση, μέχρι 3-4 χρόνια. Καρατσεκαρισμένο!!!Ποιός προσλήφθηκε παράνομα ή παράτυπα ??
Αυτό που ξέρω από γνωστό δικηγόρο είναι οτι είναι πολύ δύσκολο να ακυρωθεί προεδρικό διάταγμα. Ακόμα και άν γίνει, θα πρέπει έγκαιρα (μπορεί και την επόμενη μέρα) να αντικατασταθεί απο ένα αντίστοιχο τροποποιημένο. Επίσης, μου είπε οτι δεν γίνεται να απολυθούμε όλοι εμείς οι διορισμένοι γιατί πολύ απλά θα υπάρχει πρόβλημα με τις αποζημιώσεις. Αυτό που μπορεί να γίνει είναι μετάταξη.Αυτά μου είπε ο δικηγορος αυτός.
Έχεις δίκιο σε αυτό που λες για την μετάταξη σε άλλο υπουργείο αλλά δυστυχώς ο φόβος αυτός υπάρχει γενικότερα σε περίπτωση που μειωθούν πολύ οι θέσεις για καθηγητές πληροφορικής, μπορεί να γίνει αναγκαστική μετάταξη, αν δεν μπορεί να σε απασχολήσει το υπουργείο ως καθηγητή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό βέβαια ανεξαρτήτως της σχολής που έχεις τελειώσει.