0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Έτσι είναι πολύ σημαντικό να μάθουν να μιλάνε και να γράφουν (διαφορετικά θα βγούν στην πορεία τα προβλήματα δυσλεξίας και μύριων όσων ατυχών δυσλειτουργιών που δεν «μαζεύονται» με τίποτε στο Γυμνάσιο) είναι πολύ σημαντικό στην πράξη να έχουν καλή σχέση με το σώμα τους (αυτοπεποίθηση – υγεία, δεν υπάρχει πιο δυσοίωνο θέαμα από το αρρωστιάρικο παιδί κολλημένο όλη μέρα στον υπολογιστή να παίζει ηλεκτρονικά ή να χαζολογάει με τους φίλους του μέσω ίντερνετ αντί να συναντηθούν για να παίξουν) είναι πολύ σημαντικό να σέβονται το περιβάλλον, το χώρο γύρω τους, καθώς οι γονείς μπορεί να μην τους το μάθουν (ο ενήλικος που στρώνεται, τρώει, πίνει, κυκλοφορεί και παρατάει τα σκουπίδια του όπου βρει είναι πολύ πιο επικίνδυνος από τον ψηφιακά αγράμματο) είναι πολύ πιο σημαντικό να γνωρίσουν τα ζώα και τα φυτά και να μάθουν να βρίσκονται σε αρμονία με τη φύση (εκδρομές, επισκέψεις σε μουσεία, προβολές….).
Εννοείται ότι ο ρόλος του σχολείου είναι διττός,και κοινωνική-ψυχική-συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού και γνωστική.Δεν είναι απαραίτητο όμως το ένα να αναιρεί ή και να υπερκαλύπτει το άλλο.Δεν ισχυρίστηκα ότι πρέπει να μπουν νέα μαθήματα στο σχολείο εις βάρος άλλων ή ότι στο βωμό της γνωστικής ανάπτυξης θα θυσιαστεί η καλλιέργεια των άλλων πτυχών της προσωπικότητας του παιδιού.
Το αν θα διαλέξουν να γίνουν γλωσσολόγοι, αθλητές, οικολόγοι, ή υπάλληλοι γραφείου είναι υπόθεση των παιδιών σε τελική ανάλυση. Οι υπάλληλοι γραφείου και οι πληροφορικοί είναι ήδη ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ. Δεν πρέπει να έχουν τα παιδιά το δικαίωμα να διαλέξουν;
Δε νομίζω ότι η χρήση-εκμάθηση νέων τεχνολογιών προετοιμάζει μελλοντικούς δημοσίους υπαλλήλους.Αλίμονο αν συνέβαινε αυτό ή αν θεωρούμε ότι αυτός είναι ο σκοπός της!!!
Πάντως με την ίδια λογική που υποστηρίζεται οι πληροφορικοί την ένταξη του μαθήματοε στα δημοτικά σαν αυτόνομο μάθημα θα μπορούσαν και άλλες ειδικότητες να διεκδικήσουν κάτι αντίστοιχο... Τι θα γινόταν τότε;
ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ-ΦΥΣΙΚΟΙ-ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΩΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ
Παράθεση από: kotsiaris στις Δεκεμβρίου 31, 2006, 01:24:35 pmΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ-ΦΥΣΙΚΟΙ-ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΩΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ Αυτοαποκαλείσαι Πληροφορικάριος; Πώς λέμε
Ναι έτσι είναι άσχετα τι σπουδές έχει τελειώσει ο καθένας είμαστε όλοι συνάδελφοι. Τι και αν σου βγήκε το λάδι για να βγάλεις το πολυτεχνείο, άφου βγαίνουν και "συνάδελφοι" από κάτι ΤΕΙ τηλεπληροφορικής Ηπείρου και κάτι απίθανα ΠΣΕ τι διαβάζαμε τόσα χρόνια. Αφού στην εκπαιδευση όλοι είναι ίδιοι. Χίλιες φορές να διδάσκουν μαθηματικοί με μεταπτυχιακά στην πληροφορική παρά απόφοιτοι αναξιόπιστων ως προς το επίπεδο σχολών που δεν έχουν ιδέα από την επιστήμη αυτή και δεν μπορούν να βρουν να δουλειά στον ιδιωτικό τομέα. Για αυτό κοιτάνε να χωθούν στα σχολεία κυρίως στα δημοτικά τα οποία αποτελούν τη μόνη βαθμίδα στην όποια μπορούν να ανταπεξέλθουν με τις γνώσεις που έχουν.
Δηλαδή το επίπεδο γνώσεων δεν είναι συνάρτηση της σχολής που έχει τελειώσει κάποιος; Καλό αυτό, ε άμα είναι έτσι να γίνουμε όλοι γιατροί δικηγόροι και πυρηνικοί φυσικοί, όπου να ναι θα ανοίξουν και τα αντίστοιχα ΤΕΙ.