0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Είναι γνωστό σε όλους ότι οι εκπ/κοί πρέπει να παραμένουν στο σχολείο 6 ώρες καθημερινώς. ΟΚ ως εδώ. Οταν ωστόσο το πρόγραμμα 22 ατόμων είναι φυσιολογικό, δηλ. 2-4 ώρες 1-4 ή 3-6 ή 4-7καθημερινά, με ένα κενό το πολύ ανάμεσα, και το δικό μου είναι καθημερινα 1η-4η-7η ή 1η-3η-6η και αναγκάζομαι να μένω 4 ώρες στο σχολείο με κενά, πώς μπορώ να διαμαρτυρηθώ νομίμως;
Το να έχεις κάθε μέρα 1η-3η-7η μάλλον σημαίνει ότι αυτός που φτιάχνει το πρόγραμμα δεν είναι ο πιο κατάλληλος για τη δουλειά ή ότι ήσασταν παντρεμένοι και χωρίσατε άσχημα Καλύτερα να το αναθέσετε σε έναν της Πληροφορικής ή έναν Μαθηματικό.Πάντως δεν είναι πάντα εύκολο να τους βολέψεις όλους, γιατί νομίζω υπάρχουν και ειδικοί περιορισμοί (π.χ. νομίζω κάποια μαθήματα απαγορεύεται να γίνονται 7η ώρα)Πάντως άμα έχεις 3ωρα, μια χαρά είσαι!!Εγώ (ΠΕ03) συνήθως έχω από 4ωρο και πάνω, οπότε είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να έχω 4 κενά!!
Παράθεση από: enigma στις Οκτωβρίου 14, 2007, 12:35:53 pmΕίναι γνωστό σε όλους ότι οι εκπ/κοί πρέπει να παραμένουν στο σχολείο 6 ώρες καθημερινώς. ΟΚ ως εδώ. Οταν ωστόσο το πρόγραμμα 22 ατόμων είναι φυσιολογικό, δηλ. 2-4 ώρες 1-4 ή 3-6 ή 4-7καθημερινά, με ένα κενό το πολύ ανάμεσα, και το δικό μου είναι καθημερινα 1η-4η-7η ή 1η-3η-6η και αναγκάζομαι να μένω 4 ώρες στο σχολείο με κενά, πώς μπορώ να διαμαρτυρηθώ νομίμως;enigma δεν υπάρχει νόμος που να ορίζει πως γίνεται η κατανομή των ωρών διδασκαλείας ανά ημέρα. ΑΝΤΙΘΕΤΑ υπάρχει νόμος που μας υποχρεώνει να είμαστε παρόντες στο σχολείο από την 1η έωσ την 7η ώρα , είτε έχουμε μάθημα, είτε όχι. Ο νόμος αυτός στα περισσότερα σχολεία δεν εφαρμόζεται (για διάφορους λόγους "παράδοσης" και έλλειψης υποδομών), αλλά υπάρχουν και διευθυντές που έχουν απαιτήσει και έχουν καταφέρει την εφαρμογή του. Οπότε το μόνο μου μπορείς να κάνεις είναι άτυπο. Μίλα στον συνάδελφο που φτιάχνει το πρόγραμμα. Εάν δεν καταφέρεις τπτ εξέφρασε το παράπονό σου στον διευθυντή. Το τι θα γίνει όμως τελικά είναι καθαρά θέμα της καλής θέλησης αυτών.
καλά ρε happiness, δεν είπα ότι το γνωρίζω; το να εφαρμόζεται σε όλους πλην εμού όμως πάει πολύ.
enigma δεν υπάρχει νόμος που να ορίζει πως γίνεται η κατανομή των ωρών διδασκαλείας ανά ημέρα. ΑΝΤΙΘΕΤΑ υπάρχει νόμος που μας υποχρεώνει να είμαστε παρόντες στο σχολείο από την 1η έωσ την 7η ώρα , είτε έχουμε μάθημα, είτε όχι. Ο νόμος αυτός στα περισσότερα σχολεία δεν εφαρμόζεται (για διάφορους λόγους "παράδοσης" και έλλειψης υποδομών), αλλά υπάρχουν και διευθυντές που έχουν απαιτήσει και έχουν καταφέρει την εφαρμογή του. Οπότε το μόνο μου μπορείς να κάνεις είναι άτυπο. Μίλα στον συνάδελφο που φτιάχνει το πρόγραμμα. Εάν δεν καταφέρεις τπτ εξέφρασε το παράπονό σου στον διευθυντή. Το τι θα γίνει όμως τελικά είναι καθαρά θέμα της καλής θέλησης αυτών.
Happiness ή οποιος άλλος ξέρει, μπορείς να μου βρεις τον νόμο που ορίζει ως ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ την παραμονή μας στο σχολείο 8-2 ανεξάρτητα εάν έχουμε μάθημα ή όχι? Εννοώ αριθμό ΠΔ / νόμου/άρθρου κλπ ή που τέλος πάντων να το ψάξω. Ειναι σημαντικό παιδιά, όποιος μπορέσει και γνωρίζει κάτι ας βοηθήσει...Ευχαριστώ!
Άρθρο 13Εκπαιδευτικό προσωπικό δημοτικών σχολείων ...8. Όλοι οι εκπαιδευτικοί των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης παραμένουν υποχρεωτικά στο σχολείο τους στις εργάσιμες ημέρες, πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, για την προσφορά και άλλων υπηρεσιών που συνδέονται με το γενικότερο εκπαιδευτικό έργο, όπως συμμετοχή σε γιορταστικές, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων, τήρηση βιβλίων του σχολείου και εκτέλεση διοικητικών εργασιών. Κάθε εκπαιδευτικός παραμένει υποχρεωτικά στο σχολείο, στις εργάσιμες ημέρες πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, για την εκτέλεση συγκεκριμένου έργου που του έχει ανατεθεί από τα όργανα διοίκησης του σχολείου όχι όμως πέρα από έξι (6) ώρες την ημέρα ή τριάντα (30) ώρες την εβδομάδα, με την επιφύλαξη της παραγράφου 2 της περίπτωσης ΣΤ΄ του άρθρου 11. Από τις πρόσθετες αυτές υπηρεσίες απαλλάσσονται οι μητέρες παιδιών μέχρι δύο ετών.Τα δύο τελευταία εδάφια της προηγούμενης παραγράφου εφαρμόζονται ανάλογα και για τους δασκάλους.
Άρθρο 14Εκπαιδευτικό προσωπικό δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ...20. Οι διατάξεις των παρ. 8 και 9 του άρθρου 13 που αφορούν την υποχρέωση παραμονής των εκπαιδευτικών στα σχολεία, καθώς και την απαγόρευση παράδοσης ιδιαίτερων μαθημάτων και τις κυρώσεις για την παράβασή της αντίστοιχα, εφαρμόζονται και για τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.