Σύνολο ψηφοφόρων: 118
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
χωρις ερειστικες διαθεσεις, τις σκεψεις μου πανω στο θεμα αναφερω, αλλωστε ΠΕ02 ειμαι και γω...και γιατι παραδοσιακα το μαθημα της ιστοριας να το διδασκουν ολοι οι φιλολογοι και οχι μονο οι ιστορικοι?η ιστορια ειναι ξεχωριστη κοινωνικη επιστημη και οχι απλως ενα φιλολογικο μαθημα.οι διδασκοντες των ξενων γλωσσων ειναι και αυτοι φιλολογοι και οπως και οι αποφοιτοι των ελληνικων τμηματων φιλολογιας εκαναν και αυτοι ιστορια ως ενα βαθμο στις σπουδες τους η γνωμη μου ειναι πως αν οι φιλολογοι εχουν δικαιωμα να διδασκουν ιστορια εχουν το ιδιο και αυτοι των ξενων γλωσσων.τωρα για τους θεολογους...αλλουνου παπα ευαγγελιο...πραγματικα δεν ξερω καθολου τι ειδους προετοιμασια εχουν κατα τη διαρκεια των σπουδων τους και πως διακιολογειται η αναθεση
Στο alfavita δημοσιευθηκε απαντηση οργισμενης συναδερφου σχετικα με την επιστολη. Θα ηθελα να δω την οργη της, αν εγω που ειμαι ΠΕ02 και εχω διδακτικη επαρκεια σε αγγλικα και γαλλικα την αφηνα αδιοριστη αφαιρωντας ωρες απο το προγραμμα.
Παράθεση από: m1969 στις Σεπτεμβρίου 22, 2010, 02:02:25 pmΣτο alfavita δημοσιευθηκε απαντηση οργισμενης συναδερφου σχετικα με την επιστολη. Θα ηθελα να δω την οργη της, αν εγω που ειμαι ΠΕ02 και εχω διδακτικη επαρκεια σε αγγλικα και γαλλικα την αφηνα αδιοριστη αφαιρωντας ωρες απο το προγραμμα.Πολύ σωστή επισήμανση, γιατί δυστυχώς όλα γίνονται για τη συμπλήρωση του ωραρίου και την "εξυπηρέτηση" του ξενόγλωσσου. Ας καταλάβουν οι ξενόγλωσσοι ότι στο σχολείο προσλαμβάνονται για να μαθαίνουν στα παιδιά ξένες γλώσσες. Αλλά ας κάνουν τον κόπο οι ξενόγλωσσοι να ρωτήσουν τους ίδιους τους μαθητές τους τι σκέφτονται όταν τους διδάσκουν π.χ. την ιστορία και ύστερα ας μιλήσουν.
Ξέχασα να πω ,ότι είμαι ιστορικός με διδακτορικό στην ιστορία και πραγματικά εκπλήσσομαι πως κάνουν ιστορία στα παιδιά οι ξενόγλωσσοι .Δεν έχω τίποτα με τους συναδέλφους αλλά ήθελα να ξέρω δεν έτυχε ποτέ να τους κάνουν μια ερώτηση και να μη ξέρουν να απαντήσουν ;Πέρυσι σε ένα γυμνάσιο της επαρχίας ήταν να κάνει η ξενόγλωσση συνάδελφος τη στάση του Νίκα και ρώταγε ποιος είναι αυτός ο Νίκας !!!Έλεος
Παράθεση από: m1969 στις Σεπτεμβρίου 22, 2010, 02:02:25 pmΣτο alfavita δημοσιευθηκε απαντηση οργισμενης συναδερφου σχετικα με την επιστολη. Θα ηθελα να δω την οργη της, αν εγω που ειμαι ΠΕ02 και εχω διδακτικη επαρκεια σε αγγλικα και γαλλικα την αφηνα αδιοριστη αφαιρωντας ωρες απο το προγραμμα.Θα ετοιμάσω μια απάντηση το βράδυ. Προς το παρόν έχω να πω τα εξης: Η επιστολή μας δεν χρησιμοποίησηε κανέναν χαρακτηρισμό για κανένα νοήμονα συνάδελφο. Το δε ύφος της επιστολής είναι επιεικώς απαράδεκτο και η υπ. διδάκτορας που κάνει το διδακτορικό της μάλλον με αλληλογραφία, στερείται επιχειρηματολογίας. Αντιλαμβάνομαι τι συμφέροντα θίγονται από αυτή την επιστολή. Τόσο, που το esos την απέσυρε και η αλφαβητα δημοσίευσε την απάντηση (σε λιγότερο από μισή ώρα!!!) χωρίς να δημοσιεύσει την επιστολή.Ψυχραιμία, ο στόχος ήταν αυτός ακριβώς, να γίνει θέμα.Ελπίζω να βρεθεί και κανένας φιλόλογος να απαντήσει. Αλλιώς θα αναγκαστούμε να συστήσουμε επίσημα (με καταστατικο τη διαδικτυακή ομάδα φιλολόγων
φοβούνται παιδιά, φοβούνται μήπως δεν μπορούν να συμπληρώσουν ωράριο και τους κάνουν μόνιμους μειωμένου ωραρίου. Και γι' αυτό το λόγο πρέπει να θυσιαστεί η ιστορία και τα παιδιά. Εμείς του ΠΕ02 επιχειρηματολογούμε στο θέμα αυτό με τη σκέψη τι είναι καλύτερο για το μαθητή, ούτε αρνηθήκαμε να εξεταστούμε στον ασεπ, ούτε να το διδάξουμε σε φροντιστήρια (ας το διδάξουν και εκεί οι ξενόγλωσσοι ), ούτε έχουμε πρόβλημα με το ωράριο. Αυτοί καίγονται μόνο γαι το ωράριό τους. Κατά τα άλλα 'πρώτα ο μαθητής'.