Σύνολο ψηφοφόρων: 118
0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
το ειπα και θα το ξαναπω...ορισμενοι πρεπει να ξεκαβαλησετε...μονο κακο κανετε στους υπολοιπους της ειδικοτητας σας, κι οχι μονο...
Μάρκο, να ρίξω λίγο λάδι στη φωτιά να γίνουμε μπουρλότο; Γιατί μπορεί να γράφουμε για την ιστορία, αλλά για τη φιλοσοφία που την έδωσαν πρώτη ανάθεση και σε πτυχιούχους ΜΙΘΕ, τι πρέπει να πούμε; Και εντάξει, συνάδελφοι, οι ξενόγλωσσοι έχουν το μάθημά τους και τους δίνουν β΄ αναθέσεις (κακώς όπως αναφέρθηκε). Οι ΜΙΘΕ εκτός από το επιλεγόμενο μάθημα της Ιστορίας των Επιστημών και της Τεχνολογίας γιατί να διδάσκουν φιλοσοφία; Προέρχονται από τμήμα φιλοσοφικής σχολής και ιδίως ΦΠΨ; Αυτό το θέμα γιατί δεν το σχολιάζετε; Μην ξεχνάτε πως δημιουργήθηκε ολοκαίνουριος κλάδος ΠΕ33 για τους ΜΙΘΕ.
Παράθεση από: Ioannis! στις Σεπτεμβρίου 23, 2010, 03:23:16 pmΜάρκο, να ρίξω λίγο λάδι στη φωτιά να γίνουμε μπουρλότο; Γιατί μπορεί να γράφουμε για την ιστορία, αλλά για τη φιλοσοφία που την έδωσαν πρώτη ανάθεση και σε πτυχιούχους ΜΙΘΕ, τι πρέπει να πούμε; Και εντάξει, συνάδελφοι, οι ξενόγλωσσοι έχουν το μάθημά τους και τους δίνουν β΄ αναθέσεις (κακώς όπως αναφέρθηκε). Οι ΜΙΘΕ εκτός από το επιλεγόμενο μάθημα της Ιστορίας των Επιστημών και της Τεχνολογίας γιατί να διδάσκουν φιλοσοφία; Προέρχονται από τμήμα φιλοσοφικής σχολής και ιδίως ΦΠΨ; Αυτό το θέμα γιατί δεν το σχολιάζετε; Μην ξεχνάτε πως δημιουργήθηκε ολοκαίνουριος κλάδος ΠΕ33 για τους ΜΙΘΕ.Αν δεις το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος που αναφέρεις, θα δεις πως διδάσκονται αρκετά μαθήματα φιλοσοφίας.
Αν δεις το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος που αναφέρεις, θα δεις πως διδάσκονται αρκετά μαθήματα φιλοσοφίας.
ΠαράθεσηΑν δεις το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος που αναφέρεις, θα δεις πως διδάσκονται αρκετά μαθήματα φιλοσοφίας.Για να γράφω σχετικά, σημαίνει πως το έχω μελετήσει, συνάδελφε. Το τμήμα όμως λέγεται Μεθοδολογίας - Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης και όχι Φιλοσοφίας. Έχει ως αντικείμενο την επιστήμη (επιστημολογία), προσεγγίζοντάς την από διάφορες σκοπιές. Αυτό το επιχείρημα επικαλέστηκαν και κάποιοι ξενόγλωσσοι συνάδελφοι: ότι έχουν διδαχτεί αρκετά μαθήματα Ιστορίας. Δεν είναι όμως επιχείρημα ορθό. Επίσης, κάνουν μαθήματα
Συνάδελφε, αναρωτιέμαι: όσοι τελειώσαμε κλασικό, έχουμε διδαχθεί περισσότερη φιλοσοφία στα χρόνια των σπουδών μας;
Μάρκο, να ρίξω λίγο λάδι στη φωτιά να γίνουμε μπουρλότο;
Σχετικά με το ΜΙΘΕ: είναι ο ορισμός της φιλοσοφίας (αμπελο- ίσως, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας). Εκεί κάνουν περισσότερα περί φιλοσοφίας γενικά και ιστορίας των διαφόρων επιστημών, παρά τις ίδιες τις επιστήμες. Επομένως, υπό τις παρούσες συνθήκες και για να δουλέψουν και αυτά τα παιδιά, καλώς έχουν τη δυνατότητα να διδάξουν φιλοσοφία, αφού αυτό ήταν ένα από τα κύρια αντικείμενα σπουδών τους. Από την άλλη, ΔΕΝ μπορούν ούτε θεωρητικά, ούτε πρακτικά να διδάξουν θετικές επιστήμες, καθώς τις προσέγγισαν επιφανειακά και κυρίως ιστορικά, με ελάχιστα σχετικά μαθήματα.