Σύνολο ψηφοφόρων: 118
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
είναι νομίζω παράλογο να περιγράφει κανείς τον εαυτό του ως "θύμα" απαξιωτικής εργασίας καθ΄ήν στιγμήν ο ίδιος συναίνεσε σε αυτές τις πρακτικές και δήλωσε περιοχές προτίμησης και δέχτηκε να μπει στη διαδικασία απόκτησης προϋπηρεσίας με την παρούσα ή τις προηγούμενες εξίσου διεφθαρμένες εξουσίες. Το δε επιχείρημα του "υπηρετείς την κυβερνητική λογική" κάθε άλλο παρά στέκει στην δική μου περίπτωση γιατί πέραν του ότι διορίστηκα με ΑΣΕΠ (από επιλογή και όχι απο ανάγκη καθώς το 16μηνο που τότε ίσχυε εγώ το είχα πολύ απλά "ξεσκίσει" ) αλλά και γιατί πολιτικά ανήκω σε άλλον χώρο από αυτόν της κυβέρνησης. Αλλά πολύ απλά δε μου αρέσει να βλέπω κόσμο που θεωρεί υποχρέωση του κράτους - του οποιουδήποτε κράτους - να τους διορίσει ντε και καλά λες και τους το χρώσταγε. Το κάθε κράτος οφείλει να προσλάβει μόνο όσους χρειάζεται - το γεγονός ότι δεν το έκανε τόσα χρόνια τώρα είναι μεταξύ άλλων αυτό που μας έφερε όλους εδώ που μας έφερε. Και όπως ακριβώς στηλίτευα τότε αυτή τη νοοτροπία, ακριβώς έτσι το κάνω και τώρα... Και φυσικά δεν περιμένω να συμφωνήσετε μαζί μου - συνεχίστε λοιπόν να απαξιείτε - ελλείψει επαρκών επιχειρημάτων.
έχοντας παρακολουθήσει μαθήματα βυζαντινής ή μεσαιωνικής δε σημαίνει επάρκεια διδασκαλίας στην ιστορία.
οι πτυχιούχοι του ΦΠΨ, π.χ., πόσες ιστορίες έχουν κάνει; έχουν κάνει επαρκή αριθμό μαθημάτων; περισσότερα από ένα πτυχιούχο του ιστορικού αρχαιολογικού; διδάσκουν όμως ιστορία.
Παράθεση από: alek81 στις Δεκεμβρίου 12, 2011, 06:12:48 pmΠρέπει να αντιληφθείτε οι υπόλοιποι κλάδοι πέραν της φιλολογίας ότι δε σκάβετε το λάκκο των αλλων ειδικοτήτων διδάσκοντας τα αντικείμενά τους αλλά το λάκκο όλων μας και θα πέσουμε όλοι μαζί μέσα...Παλέψτε για τα δικά σας εργασιακά δικαιώματα και αφήστε εμάς να παλεύουμε για τα δικά μας!Το θέμα που συζητάμε εδώ δεν είναι ποιος είναι καλός εκπαιδευτικός και ποιος όχι αλλά το ποιος δικαιούται και δικαιολογειται από τις σπουδές του και από τον τρόπο διορισμού του να διδάσκει το κάθε αντικείμενο.Μεθαύριο εγώ με το proficiency ή το Κρατικό Πιστοποιητικό (για να είναι και κρατικά αναγνωρισμένο) θα διδάξω αγγλικα στο Γυμνάσιο...Ξυπνήστε!alek81 δεν αμφισβητεί κανείς το δικαίωμά σας να προασπίζετε κατά το δοκούν τα δικαιώματά σας. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δεν μπορούμε να εκφέρουμε άποψη για τον τρόπο ή τα κινητρα των κινήσεών σας. Δεν είμαι εκπ/κός αλλά διαβάζοντας τον τελευταίο καιρό τις σχετικές αναρτήσεις αισθάνομαι προσβεβλημένη - ως πτυχιούχος ξενόγλωσσου τμήματος - με τα σχόλια και τα υπονοούμενα. Δεν κάνει το πτυχίο κάποιον ικανό ή ανίκανο. Η αρχική ανάρτηση και ερώτηση του παρόντος thread ήταν ¨"προτείνετε λύσεις για τη β΄ανάθεση".... πρότεινα λοιπον τα μαθήματα β' ανάθεσης να εξετάζονται και στον ΑΣΕΠ.
Πρέπει να αντιληφθείτε οι υπόλοιποι κλάδοι πέραν της φιλολογίας ότι δε σκάβετε το λάκκο των αλλων ειδικοτήτων διδάσκοντας τα αντικείμενά τους αλλά το λάκκο όλων μας και θα πέσουμε όλοι μαζί μέσα...Παλέψτε για τα δικά σας εργασιακά δικαιώματα και αφήστε εμάς να παλεύουμε για τα δικά μας!Το θέμα που συζητάμε εδώ δεν είναι ποιος είναι καλός εκπαιδευτικός και ποιος όχι αλλά το ποιος δικαιούται και δικαιολογειται από τις σπουδές του και από τον τρόπο διορισμού του να διδάσκει το κάθε αντικείμενο.Μεθαύριο εγώ με το proficiency ή το Κρατικό Πιστοποιητικό (για να είναι και κρατικά αναγνωρισμένο) θα διδάξω αγγλικα στο Γυμνάσιο...Ξυπνήστε!
Αλλου ειναι το θεμα. Ισως στα κακογραμμένα βιβλια, ισως οι ελαχιστες ωρες, ισως η ελλειψη σοβαρων εργασιων πανω στη ιστορια, ισως ολα αυτα μαζι και πολλα άλλα.....αλλα οχι τοσο θεμα ειδικοτητας.(εξάλλου δεν ανατεθηκε στους Φυσικους να κανουν ιστορια αλλά σε συναφη τμηματα ή σχολες.
Eγώ ένα έχω να πω: η φτώχεια φέρνει γκρίνια.Η διδασκαλία μαθημάτων από άτομα παρεμφερών ειδικοτήτων ισχύει τα τελευταία τριάντα χρόνια τουλάχιστον.Δεν θυμάμαι όμως ποτέ πολύ κόσμο να διαμαρτηρύθηκε για το φαινόμενο αυτό.Όσο κουτσά-στραβά διορίζονταν από όλες τις ειδικότητες, όλα κυλούσαν ομαλά και αποδέχονταν τη λογική του υπουργείου ότι η απόλυτη εξειδίκευση είναι οικονομικά ασύμφορη.Τώρα που τα πράγματα στένεψαν, ξαφνικά ανακαλύψαμε ότι κακώς οι φιλόλογοι διδάσκουν ιστορία, κακώς οι ιστορικοί φιλολογικά (γιατί έτσι πάει, αν αρχίσουμε), κακώς οι φπψιτες οτιδήποτε πλην φιλοσοφίας και ψυχολογίας, κακώς οι χημικοί φυσική...Εδώ συγχωνεύονται σχολεία, εξατμίζονται οι διορισμοί και εσείς συζητάτε για τις αναθέσεις.Δεν λέτε μη βρεθεί στο τέλος ένας εκπαιδευτικός να καλύπτει να καλύπτει τα μισά μαθήματα του σχολείου και να ρίχνει και κανένα σκούπισμα...έτσι για οικονομία...
άλλες ειδικότητες (που θα μπορούσαν κάλλιστα ν' αξιοποιηθούν στο αντικείμενο τους, αλλά στην α/θμια)
Παράθεση από: aristos2 στις Δεκεμβρίου 13, 2011, 07:36:56 amάλλες ειδικότητες (που θα μπορούσαν κάλλιστα ν' αξιοποιηθούν στο αντικείμενο τους, αλλά στην α/θμια) Τέτοιου είδους προτάσεις είναι κατά τη γνώμη μου επικίνδυνες. Όπως ξέρετε καλά οργανικές θέσεις στα δημοτικά σχολεία δεν υπάρχουν για β ξένη γλώσσα και μέχρι τώρα χρηματοδοτούταν η β ξένη γλώσσα από προγράμματα εσπα, με τον χρονικό ορίζοντα που αυτά έχουν.Αν θεωρείτε ότι πρέπει να κάνετε μία πρόταση τότε ίσως θα πρέπει να υιοθετήσετε τις προτάσεις των ξενόγλωσσων εκπαιδευτικών πχ για μη κατάργηση της β ξένης γλώσσας στο νέο Λύκειο που θα οδηγήσει και τον κλάδο των φιλολόγων σε ακόμη μεγαλύτερη ανεργία από του χρόνου ή ακόμη καλύτερα να έρθετε σε συνεννόηση με τους συλλόγους των ξενόγλωσσων για να θέσετε από κοινού αιτήματα.