Σύνολο ψηφοφόρων: 118
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ακόμη και στις αναθέσεις που παραπέμπεις Patreas φαινεται αυτό που θέλω να πω, ότι στο νέο σχολείο που ετοιμάζουν υπάρχει θέση για τον "εμπειρικό" εκπαιδευτικό. Πες μου τα χόμπυ, τα βιώματά σου να σου πω τι μπορείς να διδάξεις. Μάλλον θα πρέπει να ανοιχτεί ένα νέο θέμα για το νέο σχολείο γιατί από του χρόνου (παραχρόνου?) που θα (αν) γενικευτεί, νέα εργασιακά προβλήματα θα προκύψουν αλλά και πρέπει να συζητήσουμε σαν εκπαιδευτική κοινότητα κατά πόσο αυτό το σχολείο θα αναταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών.
Συνάδελφοι, στο σχολείο του ΔΝΤ η Ιστορία είναι ανεπιθύμητη.Η μνήμη του να είσαι Έλληνας βλάπτει σοβαρά το μνημόνιο!!!
Εδώ θα ήθελα να κάνω μια επισήμανση. Υποστηρίζουν κάποιοι ότι οι ξενόγλωσσοι συνάδελφοι δεν έχουν τις γνώσεις και τα εφόδια για να διδάξουν το μάθημα της ιστορίας. Να με συγχωρείτε, αλλά με αυτή τη λογική, ούτε οι απόφοιτοι του Φιλολογικού και του ΦΠΨ -της Αθήνας τουλάχιστον, για τις άλλες σχολές δεν έχω εικόνα- μπορούν να διδάξουν. Ποια είναι τα εφόδιά μας-τέλειωσα φιλολογικό. Το ένα μάθημα ιστορίας που διδαχθήκαμε στο δεύτερο εξάμηνο; Άρα να προσλαμβάνουμε ξεχωριστά τους αποφοίτους του ιστορικού-αρχαιολογικού για να διδάσκουν αποκλειστικά ιστορία...
Το πρόβλημα τελικά με τη β' ανάθεση της Ιστορίας, ποιο είναι; Μάλλον, ποιο είναι το πρόβλημα όσων άνοιξαν το παρόν νήμα; Ότι δεν διορίζονται περισσότεροι φιλόλογοι επειδή διδάσκουν και οι ξενόγλωσσοι την ιστορία, η απαξίωση των επιστημονικών αντικειμένων με το μοίρασμά τους σε ειδικότητες όχι άμεσα συναφείς με αυτά ή η υποβάθμιση του μαθήματος ως αποτέλεσμα αυτού του μοιράσματος; Επειδή υποψιάζομαι ότι το βασικό πρόβλημα είναι το πρώτο σκέλος του ερωτήματός μου, λυπάμαι, αλλά σε λάθος κατεύθυνση στρέφετε τα πυρά σας...Όταν ξεκινήσουν οι απολύσεις και στην εκπαίδευση, θα αντιληφθείτε ότι το πρόβλημα δεν ήταν οι ξενόγλωσσοι συνάδελφοι...Ήδη με τις συγχωνεύσεις χάθηκαν-και θα χαθούν- πολλές οργανικές θέσεις. Με αυτά τα δεδομένα, ποιος είναι ο εχθρός; Οι ξενόγλωσσοι συνάδελφοι ή η κυβέρνηση και το υπουργείο;
υπήρχε "μνήμη" πριν ΔΝΤ ?
στην τελική το ζητούμενο ποιο είναι; Να μπορείς να αγγίξεις τα παιδιά με τη διδασκαλία ή να γνωρίζεις τα "πάντα" και να κάνεις μάθημα ακαδημαϊκού επιπέδου; Οι γνώσεις πρέπει να είναι εργαλείο και μέσο για τη δουλειά μας, δεν είναι αυτοσκοπός και δε θέλω να επεκταθώ παραπάνω σε αυτό γιατί θα βγω εκτός θέματος.
Οι ξενόγλωσσοι συνάδελφοι πρώτα από όλα πρέπει να έχουν επαρκείς ώρες στα σχολεία για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Για το ότι συμπληρώνουν ωράριο με ιστορίες, σίγουρα δεν ευθύνονται οι ίδιοι. Εξάλλου, τα γαλλικά εξοβελίστηκαν από το λύκειο και συρρικνώθηκαν στο γυμνάσιο. Επίσης εγώ προσωπικά ,έναν κλάδο αναγνωρίζω: τον κλάδο των εκπαιδευτικών. Αν νομίζεις ότι με το να γινόμαστε χίλια κομμάτια και να χωριζόμαστε σε ελληνόγλωσσους-ξενόγλωσσους, θεωρητικούς-θετικούς, μόνιμους-αναπληρωτές κερδίζουμε κάτι, τότε εντάξει: εκτός από ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΕΑ, ΠΕΑΕ, ας φτιάξουμε και τα εξής: ΟΛΜΕ-παράρτημα φιλολόγων, ΟΛΜΕ-παράρτημα ξενογλώσσων, ΟΛΜΕ-παράρτημα μαθηματικών, σύλλογος αδιορίστων φιλολόγων, σύλλογος αναπληρωτών φιλολόγων, σύλλογος φιλόζωων εκπαιδευτικών, και ας φάμε μεταξύ μας τα μουστάκια μας.