Σύνολο ψηφοφόρων: 118
0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
χωρις ερειστικες διαθεσεις, τις σκεψεις μου πανω στο θεμα αναφερω, αλλωστε ΠΕ02 ειμαι και γω...και γιατι παραδοσιακα το μαθημα της ιστοριας να το διδασκουν ολοι οι φιλολογοι και οχι μονο οι ιστορικοι?η ιστορια ειναι ξεχωριστη κοινωνικη επιστημη και οχι απλως ενα φιλολογικο μαθημα.οι διδασκοντες των ξενων γλωσσων ειναι και αυτοι φιλολογοι και οπως και οι αποφοιτοι των ελληνικων τμηματων φιλολογιας εκαναν και αυτοι ιστορια ως ενα βαθμο στις σπουδες τους η γνωμη μου ειναι πως αν οι φιλολογοι εχουν δικαιωμα να διδασκουν ιστορια εχουν το ιδιο και αυτοι των ξενων γλωσσων.τωρα για τους θεολογους...αλλουνου παπα ευαγγελιο...πραγματικα δεν ξερω καθολου τι ειδους προετοιμασια εχουν κατα τη διαρκεια των σπουδων τους και πως διακιολογειται η αναθεση
Για να θέσουμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση, έχω να πω τα εξής. Οι θεολόγοι έχουν κάθε δικαίωμα να διδάσκουν ιστορία, αλλά μεσαιωνική. Ξέρω ότι διδάσκονται μεσαιωνική ιστορία και βυζαντινή αρχαιολογία. Πάμε τώρα στους ξενόγλωσσους και τους νομικούς (όχι από το τμήμα πολιτικών επιστημών). Σε αυτούς πρέπει να απαγορευτεί να αγγίζουν το βιβλίο της ιστορίας, γιατί δεν υπάρχει ούτε ένα μάθημα ιστορίας στο πρόγραμμα σπουδών τους, εκτός από ένα μάθημα εισαγωγικό, αλλά για την ιστορία της χώρας της οποίας μελετούν τη γλώσσα. Πάμε στους φιλολόγους, τώρα. Οι φιλόλογοι μπορεί να μην έχουν τόσα ιστορικά μαθήματα στο πρόγραμμα σπουδών τους, αλλά μην ξεχνάμε ότι πάντοτε μελετούν την εποχή, παράλληλα με τα κείμενα που μελετούν. Επίσης, αφού αναγκάζονται να δίνουν εξετάσεις στον ΑΣΕΠ έχουν κάθε δικαίωμα να διδάξουν το μάθημα. Έχω γνωρίσει πολλούς φιλολόγους που διδάσκουν υπέροχα το μάθημα. Να σημειώσω ότι είμαι απόφοιτους του ιστορικού-αρχαιολογικού.Επίσης, η επιστολή αυτή που ετοιμάζετε, θα υπογραφεί; Πώς θα συγκεντώσετε τις υπογραφές; Είμαι απόλυτα σύμφωνη και πρέπει να υπάρξει συντονισμένη προσπάθεια και από τους σχολικούς συμβούλους και από την υπεύθυνη στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για το μάθημα της ιστορίας και από όλους μας (διορισμένους και αδιόριστους) και να δημοσιοποιηθεί το ζήτημα, για να καταλάβουν όλοι μας γιατί τα παιδιά δε μαθαίνουν ιστορία.