Σύνολο ψηφοφόρων: 118
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Κάποιοι έχουν απόλυτο δίκιο. Το πρόβλημά μας δεν είναι ποιοί μπορούν να διδάξουν ιστορία..Πάρτε έναν άσχετο από τον καφενέ της γειτονιάς σας, δώστε του να διαβάσει το μάθημα της ημέρας και κάτι θα πάει να πει στην τάξη..Δεν είναι όλοι οι φιλόλογοι άξιοι...δεν είναι όλοι του ιστορικού-αρχαιολογικού άξιοι, δεν είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί άξιοι... κτλ...σαφώς και είναι να το έχει ο άνθρωπος μέσα του..Εξετάζονται όμως οι ΠΕ02 στο μάθημα της ιστορίας που τους πετσοκόβει κάθε φορά στον ΑΣΕΠ..Επομένως θέατρο του παραλόγου ξανά και ξανά...Σε αναγκάζω να εξεταστείς στο μάθημα...σκίζεσαι στο διάβασμα, σε θεωρώ υποχρεωμένο να ξέρεις όλα τα σχολικά εγχειρίδια απ΄έξω για το τερατούργημα που λέγεται ΑΣΕΠ και μετά σε θεωρώ...ανάξιο να διδάξεις το αντικείμενο. Σαφώς και το υπουργείο νοιάζεται για την κάλυψη ωραρίου. Απλά εμένα με πονάει να βλέπω να ευτελίζεται τόσο πολύ ένα σπουδαίο μάθημα..Ένα μάθημα που εάν διδαχτεί με τον σωστό τρόπο από αυτούς που ΞΕΡΟΥΝ και ΘΕΛΟΥΝ να το διδάξουν σωστά, μπορεί να κάνει θαύματα στα μυαλά των παιδιών..Απλά συνάδελφοι κουράστηκα, όπως πιστεύω και οι περισσότεροι από εσάς να βλέπω τον διαρκή κατήφορο της ελληνικής παιδείας... Πιστεύω ότι η ζωή κάποιων μας έχει ξενερώσει τόσο πολύ που σίγουρα θα αλλάξουμε επάγγελμα. Τραγικό ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα..Από τη στιγμή που θεωρείται ο ΑΣΕΠ των παπαγάλων και των πληρωμένων φροντιστηρίων ως η μόνη απόδειξη της ικανότητάς κάποιου να διδάξει τι συζητάμε.... (είμαι επιτυχούσα σε δυο ΑΣΕΠ πριν προλάβουν οι κακές γλώσσες να πεταχτούν..δεν αποκόμισα τίποτε από τον διαγωνισμό...δεν με έκανε καλύτερη καθηγήτρια ).Απλά tragic...το όλο σύστημα.
βρε παιδια συγνωμη που μπαινω στο θεμα σας αλλα θελω να ρωτησω κατι ασχετο!!Ως νεα φιλολογος ποτε μπορω να καταθεσω τα χαρτια μου στην δευτεροβαθμια για να μπω και εγω στον πινακα αναπληρωτων!!
Για τα syllabus των σχολικών βιβλίων ιστορίας θα κάνουν ποτέ κάτι, ή θα συνεχίσουν να διδάσκονται τα παιδιά τις ίδιες... μην πω τώρα