0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: domenica στις Μαΐου 18, 2010, 10:05:12 pmΠαράθεση από: dmath στις Μαΐου 18, 2010, 09:56:22 pmΚαι μια απορία για δυνατούς μαθηματικούς!Αν το δείγμα αποτελείται από 2 παρατηρήσεις επηρρεάζεται ή όχι από τις ακραίες τιμές η διάμεσος ;Οπότε στο αντίστοιχο ερώτημα βάζουμε Σ ή Λ ;Περιμένω απαντήσεις ...Νομίζω πως απάντησα παραπάνω.....για μένα είναι "παγίδα" ο τρόπος που διατυπώθηκε η πρόταση..Αλλά τι να απαντήσει ο καλός μαθητής ;Λάθος ,όταν το δείγμα αφορά τουλάχιστον 3 παρατηρήσεις ;Προφανώς είναι λάθος το ερώτημα ...Προχειρότητα να το πούμε ;
Παράθεση από: dmath στις Μαΐου 18, 2010, 09:56:22 pmΚαι μια απορία για δυνατούς μαθηματικούς!Αν το δείγμα αποτελείται από 2 παρατηρήσεις επηρρεάζεται ή όχι από τις ακραίες τιμές η διάμεσος ;Οπότε στο αντίστοιχο ερώτημα βάζουμε Σ ή Λ ;Περιμένω απαντήσεις ...Νομίζω πως απάντησα παραπάνω.....για μένα είναι "παγίδα" ο τρόπος που διατυπώθηκε η πρόταση..Αλλά τι να απαντήσει ο καλός μαθητής ;Λάθος ,όταν το δείγμα αφορά τουλάχιστον 3 παρατηρήσεις ;
Και μια απορία για δυνατούς μαθηματικούς!Αν το δείγμα αποτελείται από 2 παρατηρήσεις επηρρεάζεται ή όχι από τις ακραίες τιμές η διάμεσος ;Οπότε στο αντίστοιχο ερώτημα βάζουμε Σ ή Λ ;Περιμένω απαντήσεις ...
Παράθεση από: dmath στις Μαΐου 18, 2010, 10:29:41 pmΠαράθεση από: domenica στις Μαΐου 18, 2010, 10:05:12 pmΠαράθεση από: dmath στις Μαΐου 18, 2010, 09:56:22 pmΚαι μια απορία για δυνατούς μαθηματικούς!Αν το δείγμα αποτελείται από 2 παρατηρήσεις επηρρεάζεται ή όχι από τις ακραίες τιμές η διάμεσος ;Οπότε στο αντίστοιχο ερώτημα βάζουμε Σ ή Λ ;Περιμένω απαντήσεις ...Νομίζω πως απάντησα παραπάνω.....για μένα είναι "παγίδα" ο τρόπος που διατυπώθηκε η πρόταση..Αλλά τι να απαντήσει ο καλός μαθητής ;Λάθος ,όταν το δείγμα αφορά τουλάχιστον 3 παρατηρήσεις ;Προφανώς είναι λάθος το ερώτημα ...Προχειρότητα να το πούμε ;Ας μην το "εξαντλήσουμε" σε μία λέξη ασχετοσύνη,σκοπιμότητα,επιπολαιότητα,αδεξιότητα.....??Τι φταίνε όμως οι μαθητές ; Δεν τους φτάνει η αγωνία τους ;
Παράθεση από: domenica στις Μαΐου 18, 2010, 10:38:38 pmΠαράθεση από: dmath στις Μαΐου 18, 2010, 10:29:41 pmΠαράθεση από: domenica στις Μαΐου 18, 2010, 10:05:12 pmΠαράθεση από: dmath στις Μαΐου 18, 2010, 09:56:22 pmΚαι μια απορία για δυνατούς μαθηματικούς!Αν το δείγμα αποτελείται από 2 παρατηρήσεις επηρρεάζεται ή όχι από τις ακραίες τιμές η διάμεσος ;Οπότε στο αντίστοιχο ερώτημα βάζουμε Σ ή Λ ;Περιμένω απαντήσεις ...Νομίζω πως απάντησα παραπάνω.....για μένα είναι "παγίδα" ο τρόπος που διατυπώθηκε η πρόταση..Αλλά τι να απαντήσει ο καλός μαθητής ;Λάθος ,όταν το δείγμα αφορά τουλάχιστον 3 παρατηρήσεις ;Προφανώς είναι λάθος το ερώτημα ...Προχειρότητα να το πούμε ;Ας μην το "εξαντλήσουμε" σε μία λέξη ασχετοσύνη,σκοπιμότητα,επιπολαιότητα,αδεξιότητα.....??Τι φταίνε όμως οι μαθητές ; Δεν τους φτάνει η αγωνία τους ;Είναι στα πλαίσια της αυτομόρφωσης ... Επρεπε δηλαδή να το έχουν σκεφτεί μόνοι τους !