0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Θελω να ρωτησω το εξης τους μαθηματικους. Ειμαι φυσικος και δοκιμασα να λυσω καποια ερωτηματα. Θελω να μου πειτε μια λυση που σκεφτηκα για το Γ2 ερωτημα.
Χμ εχετε δικιο... ευχαριστω για τις υποδειξεις...
Για το ερώτημα Γ4, έχω να πω ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ζητήθηκε ο υπολογισμός ενός όχι τετριμμένου, αλλά ούτε και πανδύσκολου ορισμένου ολοκληρώματος.Επί σειρά ετών, διδάσκονται ένα σωρό μέθοδοι υπολογισμού ολοκληρώματος, με δυσανάλογες απαιτήσεις στις εξετάσεις από το κομμάτι αυτό της ύλης.
Παράθεση από: Touristakos στις Μαΐου 19, 2010, 10:14:58 pmΧμ εχετε δικιο... ευχαριστω για τις υποδειξεις...με καλή διάθεση και χωρίς να με παρεξηγήσεις:είπαμε ξέρετε μαθηματικά εσεις οι φυσικοί,ανάλυση όμως όχι!
Το Γ4 λύνεται σε μισή γραμμή ως εξής: Στο ολοκλήρωμα από -1 έως 1 του xln(x^2+1) αν θέσουμε u=x^2+1 τότε τα άκρα ολοκληρωσης γίνονται από 2 έως 2 άρα =0 και ΤΕΛΟΣ!
Για τα θέματα Γενικής, επίσης θέλω να δω απόψεις και να πω και την δική μου, αλλά μπορεί να υπάρχει ήδη άλλο θέμα...
το θεμα Δ4 βλέπω .....μ ε χρήση του ΘΜΤΟΛ βγαίνει πολυ πιο γρήγορα πιστεύω.
Από την εφημερίδα Καθημερινή :Δυσκόλεψαν τα ΜαθηματικάΤα Μαθηματικά για μια ακόμη φορά αναδεικνύονται ως το βασικό κριτήριο για να ξεχωρίσουν οι πολύ καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίοι τελικά θα διεκδικήσουν με αξιώσεις τις περιζήτητες θέσεις σε πολυτεχνεία και τις σχολές θετικών επιστημών.....Πηγή :http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_28_20/05/2010_401643
Ποιές είναι οι περιζήτητες δηλαδή; Αμάν με αυτόν τον μύθο περί περιζήτητων σχολών. Αυτός ο μύθος μπορεί να ίσχυε την δεκαετία του 60-70. Ποιές είναι λοιπόν; μήπως οι σχολές πληροφορικής και τα πολυτεχνεία;
Το Γ4 μάλλον γελοίο είναι αφού:Παράθεση από: killbill στις Μαΐου 19, 2010, 08:27:54 pm Το Γ4 λύνεται σε μισή γραμμή ως εξής: Στο ολοκλήρωμα από -1 έως 1 του xln(x^2+1) αν θέσουμε u=x^2+1 τότε τα άκρα ολοκληρωσης γίνονται από 2 έως 2 άρα =0 και ΤΕΛΟΣ!