0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μερικές απορίες...1. Ο τύπος της εξίσωσης της εφαπτομένης της κατεύθυνσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην Γενική Παιδεία;2. Οι τύποι De Morgan (Α ένωση
Δεν ειμαι μαθηματικος αλλα εξοργιζομε οταν ακουω καθηγητες να λενε θα κοψω βαθμους σε σωστα λυμενες και τεκμηριωμενες ασκησεις ,επειδη δεν εχουν διδαχθει αυτη την υλη.Η γνωση και η επιστημη δεν περιοριζεται σε υλη διδαχθεισα και μη .
Παράθεση από: Λουλου στις Δεκεμβρίου 27, 2007, 09:18:24 amΔεν ειμαι μαθηματικος αλλα εξοργιζομε οταν ακουω καθηγητες να λενε θα κοψω βαθμους σε σωστα λυμενες και τεκμηριωμενες ασκησεις ,επειδη δεν εχουν διδαχθει αυτη την υλη.Η γνωση και η επιστημη δεν περιοριζεται σε υλη διδαχθεισα και μη .Στο ίδιο μήκος κύματος είμαι και γω , αλλά είναι δύσκολο να πείσεις τους συναδέλφους , όταν έχουν αντίθετη άποψη. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορείς καν να επιβάλεις κάτι , ακόμα και αν δοθεί οδηγία από την ΚΕΓΕ. Μόνο αν ανακαστείς να αποκλείσεις βαθμολογητή για αυτό το λόγο ίσως γίνει κάτι , αλλά αυτό δεν τιμά τον κλάδο και είναι σχετικά αντισυναδελφικό. Γι αυτό αναγκάζομαι και το γράφω στα fora για να προλάβω τουλάχιστον τους νέους συναδέλφους να μη διορθώνουν τα μαθηματικά όπως ίσως την ιστορία , αλλά να δίνουν το άριστα σε κάθε σωστή λύση , ακόμα και αν αυτή ξεφεύγει των αυστηρών ορίων και των πλαισίων της εξεταστέας ύλης. Είναι κρίμα να τιμωρείται μαθητής επειδή μπορεί και λύνει ένα πρόβλημα με άλλον τρόπο και με γνώσεις εκτός αυτών που περιέχει το σχολικό βιβλίο. Είπαμε όμως ότι Δημοκρατία είναι η μάχη και η αντιπαράθεση ιδεών και απόψεων και για το λόγο αυτό προσπαθούμε να επιχειρηματολογήσουμε και να στηρίξουμε τις απόψεις με σύνεση , φρόνηση και σεβασμό στο συνομιλητή . Καθένας μας έχει την ευκαιρία να ξανασκεφτεί και να γίνει ενδοχομένως καλύτερος και δικαιότερος. Αλλά ... ξέφυγα Χρόνια Πολλά !