0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
εδω και έναν χρόνο μένω μόνιμα στην κύπρο.είμαι νηπιαγωγός και έκανα τα χαρτιά πριν 2χρόνια για διορισμό.μέσα σε ένα χρόνο ανέβηκα μόνο 10θέσεις στον πίνακα διοριστέων.δε διορίζουν πολύ κόσμο.οι περισσοτεροι στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά (νηπιαγωγεία). διάβασα πάντως ότι το 20% περίπου των αιτούντων είναι από Ελλάδα. αυτό ειναι και καλό και κακό. το κακό είναι ότι εχουν μπλοκάρει οι πίνακες. το καλό είναι ότι πολλοί μπορεί και να μην έρθουν ποτέ.
Παράθεση από: mirto στις Νοεμβρίου 02, 2007, 11:42:20 amπαιδιά πριν από ένα χρόνο έκανα τα χαρτιά μου για Κύπρο , ο΄που ακόμη υπάρχει επετηρίδα. γνωρίζει κάνεις πόσους φιλολόγους πέρνουν κάθε χρόνο; Επειδή για επαγγελματικούς λόγους ,ο σύζυγός μου μετατέθηκε για δύο χρόνια στην Κύπρο, έκανα και γω αίτηση για εγγραφή στην επετηρίδα φιλολόγων Κύπρου.Μέχρι 30-06-2007 που είναι ενημερωμένη η ιστοσελίδα της επιτροπής εκπαιδευτικής υπηρεσίας Κύπρου ο κατάλογος διοριστέων (επετηρίδα) περιλαμβάνει γύρω στα 2900+ ονόματα.Δεν ξέρω περίπου τον αριθμό που κάθε χρόνο διορίζουν αλλά είναι πάρα πολύ μικρός. Η επετηρίδα έχει μπλοκάρει . Μάλιστα οι πρώτοι σε σειρά στον κατάλογο διοριστέων έχουν πτυχίο του 1988 οπότε καταλαβαίνεις πως πηγαίνει και εκεί ο ρυθμός διορισμών. Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά για τους φιλολόγους δεν υπάρχει καμία ελπίδα διορισμού. Επιπρόσθετα ,ο υπουργός παιδείας και πολιτισμού της Κύπρου προωθεί μεταρρύθμιση για την κατάργηση της επετηρίδας και αντικατάστασής της σταδιακά με άλλο τρόπο γραπτής και προφορικής εξέτασης . Αυτό όπως καταλαβαίνεις έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων όπως είχε γίνει και στην Ελλάδα το 98 με την κατάργηση της επετηρίδας.
παιδιά πριν από ένα χρόνο έκανα τα χαρτιά μου για Κύπρο , ο΄που ακόμη υπάρχει επετηρίδα. γνωρίζει κάνεις πόσους φιλολόγους πέρνουν κάθε χρόνο;
Παράθεση από: lena98 στις Νοεμβρίου 02, 2007, 12:38:14 pmΜέχρι 30-06-2007 που είναι ενημερωμένη η ιστοσελίδα της επιτροπής εκπαιδευτικής υπηρεσίας Κύπρου ο κατάλογος διοριστέων (επετηρίδα) περιλαμβάνει γύρω στα 2900+ ονόματα.Δεν ξέρω περίπου τον αριθμό που κάθε χρόνο διορίζουν αλλά είναι πάρα πολύ μικρός.Μα δεν εχει σημασια αν δε διοριζουν. Και μονο μερικους μηνες να σου δινουν να διδαξεις, τους μεταφερεις στην Ελλαδα και τσουπ, να τα μορια για το διορισμο! Μολις κοιταξα την επετηριδα που αναφερεις και βρηκα οτι
Μέχρι 30-06-2007 που είναι ενημερωμένη η ιστοσελίδα της επιτροπής εκπαιδευτικής υπηρεσίας Κύπρου ο κατάλογος διοριστέων (επετηρίδα) περιλαμβάνει γύρω στα 2900+ ονόματα.Δεν ξέρω περίπου τον αριθμό που κάθε χρόνο διορίζουν αλλά είναι πάρα πολύ μικρός.
παιδιά επειδή το έψαξα εννοεί αυτό που είπε και η συνάδελφος.....για την Κύπρο αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία και πριν την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεκριμμένα απο το 2000 και έπειτα........κάποιοι ακόμα και απο το ΥΠΕΠΘ μάλλον δεν γνωρίζουν τι παίζετε και λένε ότι εξαιρείται η Κύπρος....φέτος συμφοιτητής μου έφερε 27 ωραία μοριάκα που τα απέκτησε απο το 2003 μέχρι και σήμερα...ΣΚεφτείτε άλλωστε λογικά είναι δυνατόν να ανγνωρίζεται η προϋπηρεσία στη
καλησπερα σε όλους!θα ήθελα μια διευκρίνιση από εσας που έχετε ασχοληθεί με το θέμαΦίλη γνωστής μου , που τελείωσε πριν 2 χρόνια τη φιλολογία της είπε ότι διορίστηκε φέτος στην Κύπρο!Σύμφωνα μ' αυτά που διάβασα παραπάνω στις σελίδες , κάτι τέτοιο δεν παίζει στους φιλολογους γιατί οι διορισμοι τα τελευταία χρόνια είναι πολύ λίγοι!Μπορώ να δω κάπου τους πίνακες διοριστέων κάθε χρονιας ή ποιους έχουν πάρει ως αντικαταστάτες για να της λυθει και η απορία;
...Επίσης μην ξεχνάμε ότι η επετηρίδα της Κύπρου έχει κυριολεκτικά μπλοκάρει σε πολλές ειδικότητες ... ούτε μια ώρα πτήσης με το αεροπλάνο Λάρνακα -Αθήνα