0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
χμμμ....θανατολογιας συνεχεια ......χαχχχα μηπως μας δεσμευει το γεγονος του ευθεος λογου και το οτι η δυστυχη μανα τα εξομολογειται αυτα στον αχαιρευτο γιο της εν οσω ακομη ειναι στη ζωη ??φτου φτου γμτ...
Εμένα η πρόταση, όπως είναι, μου φαίνεται ως νόημα μια χαρά (Αν δεν είχα γιο αυτήν τη στιγμή, θα είχα πεθάνει ελεύθερη σε ελεύθερη πατρίδα) γιατί το γιο συνεχίζει να τον έχει και στο παρόν, ενώ ελεύθερη θα μπορούσε να είναι μόνο στο μακρινό παρελθόν (μη πραγματικό στο παρελθόν). Η σύνταξη με το ρήμα σπασμένο στα δύο, μού φαίνεται λίγο μπακαλίστικη για να ταιριάξει στα είδη των υποθετικών λόγων όπως αναφέρονται στο βιβλίο.
Παράθεση από: kozzi1 στις Μαρτίου 17, 2010, 04:15:34 pmχμμμ....θανατολογιας συνεχεια ......χαχχχα μηπως μας δεσμευει το γεγονος του ευθεος λογου και το οτι η δυστυχη μανα τα εξομολογειται αυτα στον αχαιρευτο γιο της εν οσω ακομη ειναι στη ζωη ??φτου φτου γμτ... [ Είμαστε μέσα στο γενικότερο πνεύμα. Που να μπει και η Μεγάλη Εβδομάς.. Η Ανάσταση να δούμε αν θα 'ρθει ποτέ για μας...]... Δεν ξέρω αν έχω καταλάβει την ερώτησή σου αλλά ούτως ή άλλως είμαστε σε υποθετικό λόγο που δηλώνει το μη πραγματικό. Το υποκείμενο υποθέτει κάτι έξω από αυτό που ισχύει, οπότε γιατί να αποτελεί δέσμευση ο ευθύς λόγος..?