*

Αποστολέας Θέμα: Πληρωμή στα Δημόσια ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας  (Αναγνώστηκε 1736701 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nlp

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Πληρωμή στα Δημόσια ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας
« Απάντηση #2226 στις: Οκτωβρίου 11, 2012, 02:36:53 pm »
Αγαπητέ συνάδελφε,
ισχύουν τα παραπάνω που έγραψα, τα οποία βασίζονται σε εγκυκλίους του ΙΝΕΔΙ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:44:14 »

Αποσυνδεδεμένος ioannis00

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2227 στις: Οκτωβρίου 11, 2012, 02:47:22 pm »
Για την επιλογή των εκπαιδευτών, προτάχθηκε η ανεργία, κάτι που, σύμφωνα με την προκήρυξη, είναι νομότυπο. Οπότε, όσοι δε δηλώσατε άνεργοι στην αίτηση μην κάνετε τον κόπο να κάνετε ένσταση.
Δεν προκύπτει απ' την προκήρυξη ότι προτάσσεται η ανεργία, απλά ότι συνεκτιμάται. Κάθε διευθυντής προτάσσει ότι αυτός νομίζει ή ότι ευνοεί αυτούς που θέλει να πάρει. Το αν αξίζει τον κόπο να κάνει κανείς ένσταση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και όχι μόνο απ' το αν υπάρχει ή δεν υπάρχει ανεργία.

Αποσυνδεδεμένος a_pauper

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση, μισώ τα δίδακτρα.
    • Προφίλ
« Απάντηση #2228 στις: Οκτωβρίου 11, 2012, 02:51:59 pm »
Κι έτσι έχοντας ανεργία, αρνήθηκα τη θέση... Πάρα Πολύ Ωραία!
Κατά τη γνώμη μου:

1.- Κάνε αποδοχή της ανάθεσης προφορικά.
2.- (καλά θα ήταν να υπέγραφες και τη σύμβαση αμέσως αλλά αυτό αποκλείεται). Οπότε για να κατοχυρώσεις γραπτώς ότι σου ανατέθηκε το μάθημα, κάνε μετά 1-2 μέρες, μια δήλωση και κατάθεσή την στη γραμματεία (πάρε αριθμό πρωτοκόλλου) ότι αποδέχεσαι την ανάθεση διδασκαλίας του συγκεκριμένου μαθήματος, με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος (βασικό αυτό). Αν σε ρωτήσει ο δ/της, πες ότι θέλεις να δηλώσεις και γραπτώς την αποδοχή ανάθεσης για να είναι σίγουροι κι εκείνοι, (φυσικά είναι στο χέρι του καθενός να κάνει δήλωση για ότιδήποτε θέλει σε οποιονδήποτε). Ισως να σε πιέσει να μην κάνεις τη δήλωση, θα το προσπεράσεις ευγενικά και θα πας κατ ευθείαν στο πρωτόκολλο. Η αιτιολογία σου θα είναι πάντα, ότι θέλεις να υπάρχει σιγουριά για την αποδοχή εκ μέρους σου της ανάθεσης (στην πραγματικότητα να μην σου πουν αργότερα ότι κακώς δίδασκες).
3.- ΜΕΤΑ    ρώτησε ένα δικηγόρο αν είναι νόμιμο που απαιτούν για ΟΑΕΕ. Να εκθέσεις τη φύση της δουλειάς ακριβώς, και να ρωτήσεις αν είναι υποχρεωμένο το ΔΙΕΚ απ τη φύση της δουλειάς να βάζει ΙΚΑ. Φυσικά, στη 2η περίπτωση ΙΚΑ, θα σου πει ότι μπορείς να κάνεις παράσταση στο ΙΚΑ, επιθεώρηση εργασίας, συνήγορο πολίτη κλπ. Επίσης μπορείς να συμβουλευθείς (και να απαιτήσεις) απ το ΙΚΑ και την επιθεώρηση εργασίας να κάνει έλεγχο στο ΔΙΕΚ. Αλλά αν στο τέλος δεν υποχωρήσουν σε όλους αυτούς, θα πρέπει να διεκδικήσεις τα λεφτά σου δικαστικά (εφ όσον δεν θέλεις να γραφτείς στον ΟΑΕΕ).
4.- Κατόπιν πρέπει να αποφασίσεις αν έχεις τη διάθεση να απαιτήσεις την αμοιβή σου δικαστικά η όχι, και
 α- η να συνεχίσεις τα μαθήματα (α1-δικαστικά  α2-να γραφτείς στον ΟΑΕΕ),
 β- η να κάνεις μια δήλωση ακόμη ότι σταματάς την διδασκαλία λόγω της εμμονής του ΔΙΕΚ στην παράνομη απαίτηση για ΟΑΕΕ, με την επιφύλαξη για απαίτηση των λίγων ωρών που έκανες μέχρι τη στιγμή εκείνη αλλά και των υπολοίπων που παράνομα ανέθεσαν σε άλλον (καλό είναι να γίνει η επιφύλαξη αν και δεν πρόκειται μάλλον να προχωρήσει δικαστικά).
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 11, 2012, 02:54:39 pm από a_pauper »
Λεφτά υπάρχουν. Σήμερα βρήκα 1

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2229 στις: Οκτωβρίου 11, 2012, 02:54:24 pm »
Η απάντησή μου αφορά το αίτημα να δει κάποιος τα έγγραφα που κατέθεσε κάποιος άλλος μαζί με την αίτησή του ( πτυχίο, πιστοποιητικά, δικαιολογητικά οικογενειακής κατάστασης ή ένταξης σε ευπαθείς ομάδες κτλ. ). ΔΕΝ αφορά η απάντησή μου το αίτημα να δει κάποιος τους αξιολογικούς πίνακες, κάτι που ασφαλώς μπορεί να κάνει.
Ασφαλώς και έχεις δικαίωμα πρόσβασης στα δικαιολογητικά συνυποψηφίου σου, υπάρχουν σχετικές αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Αν σου αρνηθούν την πρόσβαση μπορείς να προσφύγεις σε εισαγγελική παραγγελία (χωρίς κόστος).
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 11, 2012, 09:09:27 pm από Lasid »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:44:14 »

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2230 στις: Οκτωβρίου 11, 2012, 02:58:38 pm »
πάντως και εγώ 3 ώρες πήρα μόνο, ενώ ήμουν πρώτη. Τις άλλες τρεις τις πήρε κάποιος που ο διευθυντής φαίνεται να τον ξέρει καλά, αφού είναι ο μόνος εκπαιδευτής που του μιλά στον ενικό....Τα συμπεράσματα δικά σας :)

Εγώ απορώ πάντως πως μου δώσαν και αυτές τις 3 ώρες. Θα περίμενα να τις πάρει όλες το βύσμα ...
Είναι παλιά και γνωστή τακτική sylvia77. Όταν ο άλλος (όχι το βύσμα) έχει καταφανώς περισσότερα προσόντα που βγάζουν μάτι, του πετάς ένα ξεροκόμματο για να μη διαμαρτυρηθεί. Θα μπορούσε να ονομάζεται και "οι 2 ώρες που κλείνουν στόματα". 

Αποσυνδεδεμένος a_pauper

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση, μισώ τα δίδακτρα.
    • Προφίλ
« Απάντηση #2231 στις: Οκτωβρίου 11, 2012, 02:59:07 pm »
Ασφαλώς και έχεις δικαίωμα πρόσβασης στα δικαιολογητικά συνυποψηφίου σου, υπάρχουν σχετικές αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Αν σου αρνηθούν την πρόσβαση μπορείς να προσφύγεις σε εισαγγελική παραγγελία (χωρίς κόστος).
Μπορώ να το επιβεβαιώσω κι εγώ, για το χωρίς κόστος στην εισαγγελία.
Λεφτά υπάρχουν. Σήμερα βρήκα 1

Αποσυνδεδεμένος arois

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2232 στις: Οκτωβρίου 11, 2012, 03:01:33 pm »
Αγαπητέ συνάδελφε,
ισχύουν τα παραπάνω που έγραψα, τα οποία βασίζονται σε εγκυκλίους του ΙΝΕΔΙ

Αποσυνδεδεμένος arois

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2233 στις: Οκτωβρίου 11, 2012, 03:08:14 pm »
Μπορώ να το επιβεβαιώσω κι εγώ, για το χωρίς κόστος στην εισαγγελία.
Λέω ακριβώς λοιπόν ότι ο ευθυνόφοβος, στις περισσότερες περιπτώσεις, υπάλληλος της υπηρεσίας πολύ δύσκολα θα σου δείξει τα δικαιολογητικά του συνυποψηφίου σου. Οπότε χρειάζεται εισαγγελέας.

Αποσυνδεδεμένος mpesg

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #2234 στις: Οκτωβρίου 11, 2012, 03:37:47 pm »
αυτο με την μη εγγραφη σε οαεε ειναι σιγουρο η θα μας πουν οτι πρεπει να γραφτουμε . η προκυρηξη του σδε λεει για απυ η προκυρηξη των ιεκ δεν εγραφε κατι για απυ

Αποσυνδεδεμένος sylvia77

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2235 στις: Οκτωβρίου 11, 2012, 03:51:28 pm »
πάντως και εγώ 3 ώρες πήρα μόνο, ενώ ήμουν πρώτη. Τις άλλες τρεις τις πήρε κάποιος που ο διευθυντής φαίνεται να τον ξέρει καλά, αφού είναι ο μόνος εκπαιδευτής που του μιλά στον ενικό....Τα συμπεράσματα δικά σας :)

Εγώ απορώ πάντως πως μου δώσαν και αυτές τις 3 ώρες. Θα περίμενα να τις πάρει όλες το βύσμα ...
Είναι παλιά και γνωστή τακτική sylvia77. Όταν ο άλλος (όχι το βύσμα) έχει καταφανώς περισσότερα προσόντα που βγάζουν μάτι, του πετάς ένα ξεροκόμματο για να μη διαμαρτυρηθεί. Θα μπορούσε να ονομάζεται και "οι 2 ώρες που κλείνουν στόματα".

Ακριβώς έτσι!
Σε αυτή την περίπτωση μας παίρνει να διεκδικήσουμε κι άλλες ώρες; Ή μένουμε με τις 3 και λέμε και ευχαριστώ; :)

Αποσυνδεδεμένος tryforthebest

• Νέο μέλος
  • *
  • Tomorrow's getting harder make no mistake
    • Προφίλ
« Απάντηση #2236 στις: Οκτωβρίου 11, 2012, 04:52:22 pm »

Εγώ απορώ πάντως πως μου δώσαν και αυτές τις 3 ώρες. Θα περίμενα να τις πάρει όλες το βύσμα...
Ακριβώς έτσι!
Σε αυτή την περίπτωση μας παίρνει να διεκδικήσουμε κι άλλες ώρες; Ή μένουμε με τις 3 και λέμε και ευχαριστώ; :)
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν ειναι σωστο να μοιραζονται οι ωρες...
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 11, 2012, 09:12:56 pm από Lasid »

Αποσυνδεδεμένος Κοροιδο

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2237 στις: Οκτωβρίου 11, 2012, 07:06:32 pm »
Αν σου αρνηθούν την πρόσβαση μπορείς να προσφύγεις σε εισαγγελική παραγγελία (χωρίς κόστος).

Γιαννη μπορεις να μας πεις περισσοτερα? Εισαγγελικη παραγγελια πως κανεις? Αστυνομια ή απευθειας εισαγγελεα?

Και μια μηνυση α) στην υπηρεσια και β) προσωπικα σε αυτον που υπογραψει την αρνητικη απαντηση στην αιτηση προσβασης μου. Λεφτα για τετοια εχουμε, για χαρατσια δεν εχουμε!

Αποσυνδεδεμένος Κοροιδο

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2238 στις: Οκτωβρίου 11, 2012, 07:07:50 pm »
Λέω ακριβώς λοιπόν ότι ο ευθυνόφοβος, στις περισσότερες περιπτώσεις, υπάλληλος της υπηρεσίας πολύ δύσκολα θα σου δείξει τα δικαιολογητικά του συνυποψηφίου σου. Οπότε χρειάζεται εισαγγελέας.

Ο ευθυνοφοβος υπαλληλος καλα θα κανει να ειναι ενημερωμενος για τις υποχρεωσεις του. Διαφορετικα μηνυσουλα... Αλλιως σπιτι του αν δεν την παλευει. Εγω πως δουλευω 8 ωρες τη μερα και αλλες 8 διαβαζω και μαθαινω τη δουλεια μου στο σπιτι?

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2239 στις: Οκτωβρίου 11, 2012, 07:43:54 pm »
Αν σου αρνηθούν την πρόσβαση μπορείς να προσφύγεις σε εισαγγελική παραγγελία (χωρίς κόστος).

Γιαννη μπορεις να μας πεις περισσοτερα? Εισαγγελικη παραγγελια πως κανεις? Αστυνομια ή απευθειας εισαγγελεα?

Και μια μηνυση α) στην υπηρεσια και β) προσωπικα σε αυτον που υπογραψει την αρνητικη απαντηση στην αιτηση προσβασης μου. Λεφτα για τετοια εχουμε, για χαρατσια δεν εχουμε!
Απευθείας στον εισαγγελέα υπηρεσίας, όπου θα συντάξεις μια σχετική αίτηση. Τα υπόλοιπα τα συζητάς μαζί του.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182671
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)