*

Αποστολέας Θέμα: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια  (Αναγνώστηκε 4784629 φορές)

0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

ICT

• Επισκέπτης
Απ: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια
« Απάντηση #714 στις: Απριλίου 05, 2013, 06:24:21 pm »
@trekto

Εχεις δίκιο. Με κάλυψες. Προσωπικά το σταματάω εδώ.

...

Για τον συνάδελφο που ρώτησε αρχικά τα ΕΑΕΠ ήταν 800 (περίπου γιατί νομίζω έγιναν κάποιες μικροαλλαγές).
Κάπου στην πορεία εμφανίστηκαν 99 Πιλοτικά
Κάποια από αυτά εντάχθηκαν στα ΕΑΕΠ για να γίνουν 960. Τα υπόλοιπα δεν γνωρίζω.
Φέτος βγήκε προκύρηξη για προμήθεια εξοπλισμού σε Δημοτικά. Το εάν κάποια από αυτά που δεν είναι ήδη ΕΑΕΠ γίνουν ΕΑΕΠ μιας και υπάρχουν κάποια 12θέσια τα οποία δεν έχουν αίθουσα πληροφορικής θα δείξει.

http://esos.gr/article/eidisis-defterovathmia-ekpaidefsi/ypoyrgeio_paideias_epilexame_kinita_ergastiria_oxi_statheroyw_ypologistes_gymnasia_dimotika

« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 05, 2013, 06:27:25 pm από ICT »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 04:33:26 »

Αποσυνδεδεμένος kitsmanklei

• Νέο μέλος
  • *
  • Παρακαλώ μην μου τα πρήζετε
    • Προφίλ
« Απάντηση #715 στις: Απριλίου 05, 2013, 07:14:09 pm »
Για όσους δεν το έχετε καταλάβει το ΥΠΕΠΘ λειτουργεί με τη λογική "βλέποντας και κάνοντας". Του δώσαν ΕΣΠΑ έφτιαξε τα ΕΑΠ, ας βάλω πληροφορική και ξενες γλώσσες σκέφτηκε, αφου έχω αρκετους υπεράριθμους σε αυτές τις ειδικότητες. Κάποια στιγμή θα πρέπει να επεκτείνει τα ΕΑΠ, τι θα κάνει; θα σκεφτεί ααα, πολλές ώρες πληροφορική έβαλα δεν είναι "παιδαγωγικό", ας τις μειώσω τώρα και έτσι θα καλύψει τις νέες ανάγκες. Σε αυτή την περίπτωση μάλλον θα θυμηθούνε και το αρχικό σχέδιο της ανάθεσης σε δασκάλους του μαθήματος πληροφορικής. Θέλουν καθηγητές "ελβετικούς σουγιάδες" έτοιμοι για όλα...

Έκανα και εγώ αίτηση χωρίς να είμαι σίγουρος για την απόφασή μου, όπως οι περισσότεροι σε αυτό το φορουμ.  Ο βασικός λόγος είναι ότι δεν έχω οργανική και κουράστηκα να αλλάζω σχολείο, ακόμα και νησί κάποιες χρονιές. Έχω διδάξει σε όλες τις βαθμίδες Ολοήμερο, Γυμνάσιο, Γενικό και ΕΠΑΛ, και πολλες φορές παράλληλα την ίδια χρονιά. ( ;D ;D δυστυχώς δε κατάφερα ποτέ να κάνω το 4 στα 4, την ίδια χρονιά δηλαδή όλες οι βαθμίδες). Αλήθεια είναι κάποιος συνάδελοφος που το έχει καταφέρει... ζηλεύω...

Όσο για τον κλάδο μας στη πρωτοβάθμια, πιστεύω τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα σε σχέση με τη τωρινή κατάσταση μετά τις μετατάξεις, γιατί θα είναι αρκετοί οι συνάδελφοι πια και σιγά σιγά θα μπορούν να διεκδικήσουν τουλάχιστον τα βασικά.

Και κάτι άλλο, ακόμη δεν έχω καταλάβει γιατί υπάρχει αυτή η διάκριση διοικητικά μεταξύ ΠΕ19-20....
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 05, 2013, 07:15:54 pm από kitsmanklei »

ICT

• Επισκέπτης
« Απάντηση #716 στις: Απριλίου 05, 2013, 07:59:38 pm »
Με την ευκαιρία ας παραθέσω έναν Πίνακα που εξηγεί το γιατί κάποιων πραγμάτων.
Δείτε τις μεταβολές των εκπαιδευτικών, τον αριθμό ανα ειδικότητα και συγκρίνετε διάφορες ειδικότητες ανάλογα με τις τωρινές ώρες στην
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 05, 2013, 08:01:24 pm από ICT »

Αποσυνδεδεμένος trekto

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #717 στις: Απριλίου 05, 2013, 08:10:02 pm »
Με την ευκαιρία ας παραθέσω έναν Πίνακα που εξηγεί το γιατί κάποιων πραγμάτων.
Δείτε τις μεταβολές των εκπαιδευτικών, τον αριθμό ανα ειδικότητα και συγκρίνετε διάφορες ειδικότητες ανάλογα με τις τωρινές ώρες στην
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 05, 2013, 08:12:04 pm από trekto »
http://www.cartoonstock.com/lowres/wpa0649l.jpg

Κατά την διάρκεια της απεργίας, αν κάποιος συνάδελφος είναι σε θέση κλειδί, θέλει να απεργήσει αλλά δεν μπορεί λόγω οικονομικού, παρακαλώ να μου στείλει pm.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 04:33:26 »

ICT

• Επισκέπτης
« Απάντηση #718 στις: Απριλίου 05, 2013, 08:15:23 pm »
@trekto

Νομίζω παρανόησες τα λεγόμενα μου. Δεν τα έχω με καμία ειδικότητα. Δεν μου φταίει καμία ειδικότητα. Υπάρχουν άνθρωποι από διάφορες ειδικότητες που συνεργάστηκα και άλλοι με τους οποίους δεν τα κατάφερα (ακόμα και από την ίδια ειδικότητα) γιατί ίσως έφταιγα εγώ.
Αυτό που λέω είναι ότι πιθανόν με τόσοι που είμαστε σε κάποιες ειδικότητες και με την μη συνταξιοδότηση στο άμεσο μέλλον ίσως και να θέλαμε διπλάσιο αριθμό σχολείων στη
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 05, 2013, 08:18:05 pm από ICT »

Αποσυνδεδεμένος trekto

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #719 στις: Απριλίου 05, 2013, 08:29:37 pm »
@trekto

Νομίζω παρανόησες τα λεγόμενα μου. Δεν τα έχω με καμία ειδικότητα. Δεν μου φταίει καμία ειδικότητα. Υπάρχουν άνθρωποι από διάφορες ειδικότητες που συνεργάστηκα και άλλοι με τους οποίους δεν τα κατάφερα (ακόμα και από την ίδια ειδικότητα) γιατί ίσως έφταιγα εγώ.
Αυτό που λέω είναι ότι πιθανόν με τόσοι που είμαστε σε κάποιες ειδικότητες και με την μη συνταξιοδότηση στο άμεσο μέλλον ίσως και να θέλαμε διπλάσιο αριθμό σχολείων στη
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 05, 2013, 08:47:45 pm από trekto »

Κατά την διάρκεια της απεργίας, αν κάποιος συνάδελφος είναι σε θέση κλειδί, θέλει να απεργήσει αλλά δεν μπορεί λόγω οικονομικού, παρακαλώ να μου στείλει pm.

ICT

• Επισκέπτης
« Απάντηση #720 στις: Απριλίου 05, 2013, 08:43:51 pm »
@trekto

Δεν τα έχω. Αν τα έχεις μπορείς να μας τα αναρτήσεις.
Εγώ πριν 30 χρόνια πάντως Πληροφορική δεν θυμάμαι. Τελείωσα Πολυκλαδικό αν σου λέει κάτι κάπου στις αρχές του 90. Τότε αν θυμάμαι καλά γιατί αρχίζω και φυραίνω Πληροφορική καναμε εμείς πειραματικά και κάποια Τεχνικά Λύκεια.
Αν είχαν όπως λες τόσο πανίσχυρο λόμπι οι φιλόλογοι γιατί οι Πληροφορικοί και άλλες ειδικότητες μπήκαμε στην
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 05, 2013, 08:53:46 pm από ICT »

Αποσυνδεδεμένος trekto

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #721 στις: Απριλίου 05, 2013, 08:52:59 pm »
@ICT

« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 06, 2013, 12:00:36 am από trekto »

Αποσυνδεδεμένος 1 ή 0 ??

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #722 στις: Απριλίου 06, 2013, 12:16:15 am »
Θα συμφωνήσω & εγώ με τη σειρά μου με τον trekto!!!!
Είμαι ΠΕ19 με οργανική σε ΕΠΑ.Λ. κάπου σε ακριτικό νησάκι & πραγματικά με πόνο καρδιάς έκανα αίτηση μπας & βρεθώ κάποια στιγμή σπίτι μου!!! Πολλά τα έξοδα σε νησί & μεγάλη ψυχολογική φθορά!!! Όταν μάλιστα δεν γίνονται πια μεταθέσεις στον κλάδο μας, η μόνη οδός είναι τα Δημοτικά!
Προσωπικά ούτε να τα δω δεν θέλω, η ζυγαριά όμως κλείνει προς τα 'κει!!! Μου αρέσει να διδάσκω σε λυκειόπαιδα, τη βρίσκω, συνεννοούμαι, γουστάρω τα αντικείμενα!!! Μου τη δίνει να αναγκάζομαι να αλλάξω πορεία & να βρεθώ ξαφνικά στο "Λόλα να ένα μήλο"!!!!
Τι να πω?? Καλή μας επιτυχία, καλή μας δύναμη & κουράγιο (σε όσους τα καταφέρουμε να μεταταχθούμε)!!!!

Αποσυνδεδεμένος dragadroun

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #723 στις: Απριλίου 06, 2013, 12:32:20 am »
@trekto
Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι ήσουν ο πρώτος που κατέθεσε αίτηση για τα δημοτικά! Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς την εμμονή σου να μας αποτρέψεις να δηλώσουμε δημοτικά. Μάλλον είσαι κάποιες θέσεις πίσω από το να πιάσεις την περιοχή που θέλεις και προσπαθείς αγωνιωδώς να πείσεις κανέναν να μην κάνει αίτηση για να βρεθείς εσύ στη θέση του.

Αποσυνδεδεμένος trekto

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #724 στις: Απριλίου 06, 2013, 12:39:44 am »
@trekto
Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι ήσουν ο πρώτος που κατέθεσε αίτηση για τα δημοτικά! Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς την εμμονή σου να μας αποτρέψεις να δηλώσουμε δημοτικά. Μάλλον είσαι κάποιες θέσεις πίσω από το να πιάσεις την περιοχή που θέλεις και προσπαθείς αγωνιωδώς να πείσεις κανέναν να μην κάνει αίτηση για να βρεθείς εσύ στη θέση του.

Εκτός από κοντόφθαλμος, είσαι και κακεντρεχής και κακόπιστος. Από κάποιους σαν και σένα που κοιτάνε το δέντρο και όχι το δάσος, που όταν τους δείχνουν κάτι κοιτάνε το δάχτυλο, πάει η παιδεία και η κοινωνία μας χάλια.

Δεν θα συνεχίσω επί του προσωπικού. Αν έχεις κάτι ουσιαστικό να πεις, κάποιο επιχείρημα που δεν είναι προσωπική επίθεση, ευχαρίστως να το συζητήσουμε.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 06, 2013, 12:59:06 am από trekto »

ICT

• Επισκέπτης
« Απάντηση #725 στις: Απριλίου 06, 2013, 01:03:42 am »
@trekto

Αναγνωρίζοντας ότι είμαστε εκτός θέματος ανοίγεις ένα μεγάλο θέμα που σε κάποια κομμάτια συμφωνώ. Όμως εκεί που διαφωνώ είναι με τους αφορισμούς σου και με τον τρόπο που προσπαθείς να πλασάρεις (με την καλή έννοια) το όλο θέμα.

Ας συζητήσουμε λοιπόν κάποια θέματα και να βρούμε που διαφωνούμε και που συμφωνούμε.

1) Το ότι τα παιδιά ακολουθούν κάποιες κατευθύνσεις είναι λόγω κάποιων status που υπάρχουν ακόμα στην Ελληνική κοινωνία. Δεν μας φταίνε οι φιλόλογοι. Γιατί; Πολύ απλά τα παιδιά είναι ελεύθερα να διαλέξουν όποιο Λύκειο επιθυμούν. Δεν επιλέγουν ΕΠΑΛ για τους δικούς του λόγους. Τι θα πρέπει να κάνουμε δηλαδή να τους σπάσουμε το κεφάλι με το ζόρι να κάνουν αυτό που θέλουμε εμείς;
2) Αν θέλεις να αλλάξεις κάτι ξεκινάς από τις μικρές ηλικίες. Δηλαδή τους προσφέρεις και την κλασική παιδεία και την τεχνολογική-πρακτική. Με λίγα λόγια τους κάνεις προβληματισμένα-σκεπτόμενα άτομα και πάνω από άλλο προσωπικότητες με κρίση. Το να πάνε λοιπόν κάποιοι και να διδάξουν Πληροφορική στα Δημοτικά δεν συνεπάγεται ότι απαξιώνεται η τεχνική εκπαίδευση.
3) Ξέρεις πολύ καλά ότι το ΕΠΑΛ δημιουργεί τεχνίτες. από κει και πέρα πρέπει να υπάρχει και η τριτοβάθμια εκπαίδευση που συνδέεται με την έρευνα (που είναι;) αλλά και μια αγορά εργασίας που θα τους υποδεχθεί (που είναι;).
4) Αυτό που μας διαφεύγει από την συζήτηση είναι ότι όλες οι ειδικότητες προσπαθούμε να κάνουμε τα παιδιά μικρούς επιστήμονες στην ειδικότητα μας. ΛΑΘΟΣ. Πρέπει να τους προσφέρουμε πολύπλευρη παιδεία και κυρίως να τους μάθουμε κάτι που το έχουμε χάσει τα τελευταία χρόνια. Να τους διδάξουμε πως να μαθαίνουν. Το να τους μάθω 5 γράμματα και 2-3 δεξιότητες δεν θα καταφέρω τίποτα αν δεν καταλάβουν ότι πρέπει συνέχεια να μαθαίνουν.
5) Επίσης πρέπει να τους μάθουμε να συνεργάζονται. Αυτό όμως απαιτεί από όλες τις ειδικότητες να συνεργαζόμαστε μεταξύ μας.

Μου αρέσει που αγαπάς την επιστήμη σου. Επειδή λοιπόν τυγχάνει να αγαπώ και εγώ την επιστήμη μου αλλά να δέχομαι επιρροές και από άλλες θα ήθελα να σου πω να ανοίξεις λίγο τους ορίζοντες σου. Θα καταλάβεις ότι μόνο η εκμάθηση τεχνολογικών δεξιοτήτων δεν συνεπάγεται επίτευξη μια καλύτερης ζωής. Αυτοί που αποκομίζουν επαγγελματικά κέρδη είναι αυτοί που έχουν φαντασία, ταλέντο, εργατικότητα, εφευρετικότητα κ.α. Και αυτό απαιτεί και πολυεπίπεδη Παιδεία. Αλλιώς οι πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο θα ήταν οι τεχνίτες της Ινδίας, Μαλαισίας κ.α.

Μην βιαστείς να μου απαντήσεις. Θα σε παρακαλούσα να διαβάσεις προσεκτικά ότι σου γράφω. Επίσης θα σου πρότεινα να προσπαθείς να πείσεις τον άλλο για το γιατί με επιχειρήματα. επειδή πιστεύουμε κάτι δεν σημαίνει ότι αυτό είναι και το σωστό. Συζητάμε, ακούμε, ξανασκεφτόμαστε. Αρα λοιπόν θα δεις ότι δεν σου λέμε ότι έχεις άδικο. σου λέμε πείσε μας με επιχειρήματα. αλλά να δεχεσαι και ότι κάποια πράγματα που σου λέμε μπορεί να έχουμε και εμείς το δικό μας δίκιο.
Καλό βράδυ.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 06, 2013, 02:32:10 am από ICT »

Αποσυνδεδεμένος trekto

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #726 στις: Απριλίου 06, 2013, 01:21:09 am »
@ICT

Δεν διαφωνώ με αυτά που λες.

Στο μόνο που διαφωνώ είναι στο ότι συγχέεις την έννοια της ουσιαστικής τεχνικής-επαγγελματικής εκπαίδευσης με τα ΕΠΑΛ που δεν είναι παρά ένα ελλιπές αντίγραφο του πραγματικά ουσιαστικού. Και επειδή είναι τέτοιο, γιαυτό και τα παιδιά δεν το προτιμάνε.

Αν θελουμε να δούμε πως είναι η σωστή τεχνική-επαγγελματική Λυκειακή εκπαίδευση, μια εκπαίδευση που οδηγεί μια κοινωνία στην ανταγωνιστικότητα και την επιτυχία, δεν έχει το υπουργείο παρά να πάρει παραδείγματα από τις προηγμένες χώρες.

ICT

• Επισκέπτης
« Απάντηση #727 στις: Απριλίου 06, 2013, 01:27:29 am »
Για να γίνει αυτό που λες πρέπει να γίνουν κάποια βήματα και στις προηγούμενες τάξεις.
Και η πιο σημαντική βαθμίδα - η κορωνίδα - της εκπαίδευσης είναι η Πρωτοβάθμια.
Αν το παιδί δεν μάθει να μιλάει, να διαβάζει, να σκέπτεται μετά πέταξε το πουλάκι.
Κακά τα ψέμματα η Δευτεροβάθμια χτίζει πάνω σε αυτό που βρίσκει. Τα θεμέλια μπαίνουν στην Πρωτοβάθμια.
Αν λοιπόν πάω στην πρωτοβάθμια και τα αφήνω στο FB ή σε chat γιατί βαριέμαι και γιατί εγώ δεν κάνω για την Αβθμια και είμαι για περισσότερα τότε καταλαβαίνεις γιατί τα παιδιά έρχονται έτσι στο Γυμνάσιο αλλά πολύ περισσότερο στο Λύκειο. Σε αυτό που συμφωνώ με αυτούς που το έχουν πει είναι άμα δεν κάνεις για μια βαθμίδα άστο να πάει.
Εγώ δεν κάνω για το Λύκειο. Δεν θα κάτσω να ασχοληθώ γιατί το Λύκειο είναι έτσι όπως είναι. Απλά δεν κάνω.
Προτιμώ Γυμνάσιο και γιατί όχι Δημοτικό.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)