0 μέλη και 14 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Οι πυλώνες του forum Damien και Bitch μας έχουν τρελάνει με την εκκωφαντική σιωπή τους! Που είστε;
@ Γατόπαρδος εγώ πάντως μετά από μια πληροφορία που είχα προ 3ώρου αποκλείεται να ξαναδιαφωνήσω μαζί σου...
Πάντως οι ρυθμοί δεν είναι θεαματικοί. Αν σκεφτούμε οτι μέχρι τις διευκρινήσεις υπήρχαν 2000 αιτήσεις στη συντριπτική τους πλειοψηφία από την παραμεθόριο και τα νησιά, αυτό σημαίνει οτι ακόμα υπάρχει διασταγμός στα αστικά κέντρα. Προσωπικά με συμφέρει να συνεχιστεί ο δισταγμός και επίσης κάποιοι από νησιά κλπ, μπορεί να βρεθούν πιο κοντά στο σπίτι τους.
Παράθεση από: teacher_ στις Αυγούστου 22, 2013, 09:20:25 pmΣτον ΑΝΤ1 είπαν ότι μάλλον θα δοθεί παράταση για τις αιτήσεις. Προφανώς αύριο το πρωί θα ελέγξουν την πορεία των αιτήσεων και αν δεν τους βγαίνουν τα νούμερα, θα δώσουν παράταση.Σε περίπτωση που γίνει επίσημη ακύρωση των εθελοντικών μετατάξεων ή το θέμα δεν ανακινηθεί ποτέ ξανά, πόσοι από εσάς είστε διατεθειμένοι να κάνετε κάποιες ενέργειες για τη δικαίωσή σας; Θα μπορούσαμε ομαδικά με ενστάσεις ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια να πετύχουμε κάτι; Ή ακόμα και για τη διαδικασία των υποχρεωτικών μετατάξεων που μας αποκλείει σε σχέση με άλλους.Έστω να διαμαρτυρηθούμε, να κάνουμε κάτι!
Στον ΑΝΤ1 είπαν ότι μάλλον θα δοθεί παράταση για τις αιτήσεις. Προφανώς αύριο το πρωί θα ελέγξουν την πορεία των αιτήσεων και αν δεν τους βγαίνουν τα νούμερα, θα δώσουν παράταση.Σε περίπτωση που γίνει επίσημη ακύρωση των εθελοντικών μετατάξεων ή το θέμα δεν ανακινηθεί ποτέ ξανά, πόσοι από εσάς είστε διατεθειμένοι να κάνετε κάποιες ενέργειες για τη δικαίωσή σας; Θα μπορούσαμε ομαδικά με ενστάσεις ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια να πετύχουμε κάτι; Ή ακόμα και για τη διαδικασία των υποχρεωτικών μετατάξεων που μας αποκλείει σε σχέση με άλλους.Έστω να διαμαρτυρηθούμε, να κάνουμε κάτι!
Παράθεση από: perastikos_kav στις Αυγούστου 22, 2013, 11:14:32 pmΠαράθεση από: kris_81 στις Αυγούστου 22, 2013, 10:57:58 pmΣυνάδελφε, εάν δεν δηλώσεις διοικητική θέση, γιατί λες να σε πάνε υποχρεωτικά...??Επειδή ακριβώς από το νομό θα τη δηλώσουν ελάχιστοι εώς και κανένας. Πιθανά τις δύο διοικητικές θέσεις να τις δήλωσαν συνάδελφοι από άλλο νομό και μακάρι να τις πάρουν. Προτιμώ να πάω στον Έβρο ως ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ παρά να παραμείνω στην Καβάλα ως διοικητικός, παρόλο που έχω υπηρετήσει 2 χρόνια σε ΙΕΚ και 1 (φέτος) σε Διεύθυνση. Είχα πάντα στο μυαλό μου οτι αυτό είναι προσωρινό, γιατί δεν είχα ωράριο και πως στόχος μου είναι κάποια στιγμή να επανέλθω σε αυτό που αγαπάω. Έκανα την αίτηση πριν πέντε λεπτά. Οι ρυθμοί είναι καλύτεροι, αλλά όχι τόσο έντονοι όσο περίμενα: 337* φαίνεται οτι έχουν κάνει αίτηση μέχρι τώρα. Υπολογίζω άλλες 1000 περίπου αύριο. Καλή επιτυχία σε όλους ο,τι και να αποφασίσουν. Επειδή διαβάζω πολλούς συναδέλφους από απομακρυσμένα μέρη, καταλαβαίνω την αγωνία τους να γυρίσουν στον τόπο τους. Αν ήσασταν από τη μέρα του διορισμού σας μέχρι και σήμερα για 9 έτη στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, ίσως θα καταλαβαίνατε και τη δική μας αγωνία και αδυναμία να εργαστούμε σε αξιοπρεπείς συνθήκες σε αυτό που αγαπάμε. 9 χρόνια μπαλάκι, υπήρχαν σχολικά έτη που αλλάζαμε δύο και τρία και τέσσερα σχολεία μέχρι να οριστικοποιηθεί η τοποθέτηση μας, κάναμε προγραμματισμό ύλης, ετοιμάζαμε υλικό για κανένα τρίμηνο και μετά από 2-3 βδομάδες σε στέλνουν αλλού. Αν μπορούσα θα άλλαζα μια οργανική ακόμα και στο Καστελόριζο με τη θέση μου στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ Καβάλας, αλλά οργανική.συνάδελφε, και γω ειμαι πληροφορικος με οικογενεια στην Καβάλα, αλλά η θέση είναι πολύ μακρυά....και σε μία βδομάδα τους αφήνω και φεύγω.Όλοι είμαστε σε δύσκολη θέση....Δεν ξέρω πραγματικά ποια θα ήταν η σωστή σειρά για τις μετατάξεις...Να μην σχολιάσω δε ότι είμαστε η μόνη περιφέρεια με 5 νομούς εκ των οποίων οι τρεις δεν έδωσαν-χάθηκαν τα κενά στηνΑ/θμια για ΠΕ 19-20.Αυτοί οι νομοί πως θα λειτουργήσουν τα ΕΑΕΠ?
Παράθεση από: kris_81 στις Αυγούστου 22, 2013, 10:57:58 pmΣυνάδελφε, εάν δεν δηλώσεις διοικητική θέση, γιατί λες να σε πάνε υποχρεωτικά...??Επειδή ακριβώς από το νομό θα τη δηλώσουν ελάχιστοι εώς και κανένας. Πιθανά τις δύο διοικητικές θέσεις να τις δήλωσαν συνάδελφοι από άλλο νομό και μακάρι να τις πάρουν. Προτιμώ να πάω στον Έβρο ως ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ παρά να παραμείνω στην Καβάλα ως διοικητικός, παρόλο που έχω υπηρετήσει 2 χρόνια σε ΙΕΚ και 1 (φέτος) σε Διεύθυνση. Είχα πάντα στο μυαλό μου οτι αυτό είναι προσωρινό, γιατί δεν είχα ωράριο και πως στόχος μου είναι κάποια στιγμή να επανέλθω σε αυτό που αγαπάω. Έκανα την αίτηση πριν πέντε λεπτά. Οι ρυθμοί είναι καλύτεροι, αλλά όχι τόσο έντονοι όσο περίμενα: 337* φαίνεται οτι έχουν κάνει αίτηση μέχρι τώρα. Υπολογίζω άλλες 1000 περίπου αύριο. Καλή επιτυχία σε όλους ο,τι και να αποφασίσουν. Επειδή διαβάζω πολλούς συναδέλφους από απομακρυσμένα μέρη, καταλαβαίνω την αγωνία τους να γυρίσουν στον τόπο τους. Αν ήσασταν από τη μέρα του διορισμού σας μέχρι και σήμερα για 9 έτη στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, ίσως θα καταλαβαίνατε και τη δική μας αγωνία και αδυναμία να εργαστούμε σε αξιοπρεπείς συνθήκες σε αυτό που αγαπάμε. 9 χρόνια μπαλάκι, υπήρχαν σχολικά έτη που αλλάζαμε δύο και τρία και τέσσερα σχολεία μέχρι να οριστικοποιηθεί η τοποθέτηση μας, κάναμε προγραμματισμό ύλης, ετοιμάζαμε υλικό για κανένα τρίμηνο και μετά από 2-3 βδομάδες σε στέλνουν αλλού. Αν μπορούσα θα άλλαζα μια οργανική ακόμα και στο Καστελόριζο με τη θέση μου στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ Καβάλας, αλλά οργανική.
Συνάδελφε, εάν δεν δηλώσεις διοικητική θέση, γιατί λες να σε πάνε υποχρεωτικά...??
Παράθεση από: Garcia4 στις Αυγούστου 23, 2013, 12:11:08 am@ Γατόπαρδος εγώ πάντως μετά από μια πληροφορία που είχα προ 3ώρου αποκλείεται να ξαναδιαφωνήσω μαζί σου... Εσύ πάντα έχεις τις σωστές πληροφορίες. τι νέο μας έχει απόψε??? Και πες το ανοιχτά μπας και κοιμηθούμε μια στάλα!!
Μπορεί να γνωριζόμαστε κι όλας δηλαδή συνάδελφε. Και για την Καβάλα έμαθα οτι η πρωτοβάθμια δήλωσε οτι χρειάζεται 31 καθηγητές ΠΕ19-20 για να καλύψει τις ανάγκες της, αλλά δόθηκαν 13 θέσεις. Φαντάζομαι οτι κάτι παρόμοιο έγινε και στους άλλους νομούς. Μάλλον το υπουργείο δεν διαθέτει όσο προσωπικό χρειάζεται για να καλύψει όλες τις θέσεις στην πρωτοβάθμια ή κρατάει θέσεις για άλλες υπηρεσιακές μεταβολές (αποσπάσεις, μεταθέσεις στο μέλλον κλπ). Αν σε ενδιαφέρει η μετάταξη για διοικητική θέση, από τις κουβέντες που έκανα με συναδέλφους που ανήκουν στο οικείο ΠΥΣΔΕ, δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να κάνει αίτηση. Ίσως αξίζει το ρίσκο. Το κακό είναι οτι και οι Θεσσαλονικείς που είμαστε στην Καβάλα, είμαστε τόσα χρόνια που πλέον αφομοιωθήκαμε και δεν έχουμε μετά από 9-10 χρόνια δυνάμεις να κυνηγάμε πλέον τη μετακίνηση μας και έχουμε "μπαστακωθεί" μόνιμα.
Ξεκίνησα να διαβάζω αλλά μετά τις 11 σελίδες μπλόκαρα....σόρρυ αλλά είναι και η κούραση μεγάλη - στις 5 έφυγα σήμερα απ το γραφείο! Ως εκείνη την ώρα, έχω να σας πω κανένα μέιλ ή non paper δεν είχε έρθει από υπουργείο μεριά στην ΔΔΕ... τα μαντάτα τα μαθα αφού έφτασα σπίτι!! ως αυτή τη στιγμή που μιλάμε οι ΔΔΕ δεν έχουν πρόσβαση στις αιτήσεις σας - δεν μας έχει δωθεί κωδικός και δεν ξέρουμε τι εννοεί ο ποιητής όταν γράφει "ο κωδικός ειναι ίδιος με τον κωδικό του συστήματος μεταφοράς θέσεων" γιατί ως τώρα δεν έχουμε διαχειριστεί κανένα τέτοιο σύστημα. Δεν έχουμε ιδέα τι πρέπει να κάνουμε - να επιβεβαιώσουμε την ορθότητα των μορίων; των μεταπτυχιακών; τι τελοσπάντων; ιδέα δεν έχουμε ! Καμία οδηγία δεν έχουμε λαβει. για την "διευκρινιστική" θα πω μόνο ότι βγήκε την κατάλληλη στιγμή : αφού είδαν ότι το πράγμα δεν "πολυ-τρέχει" και "δεν τους βγαίνει όπως ήλπιζαν" ! Αυτά που θα έπρεπε να ειχαν απαντηθει στις 14/8 απαντώνται με Πύθιο τρόπο στις 22/8!! Καθησυχαστικά αλλά καθόλου διευκρινιστικά ! Και οκ το πυσδε - περιφέρεια- επικράτεια το χαμε ψιλλιαστεί και το λέγαμε από μέρες.... αλλά τι γίνεται όταν τα νούμερα δεν βγαίνουν; όταν πχ η αντίστοιχη σε εμάς α/θμια λέει " έδωσα 20 θέσεις του Χ κλάδου αλλά το υπουργείο ανακοίνωσε 40 "... ( άρα θα μετατάξει 40 ) σε ποιες οργανικές θα τους πάει ; ( και για ποιες οργανικές λέει ; ) όταν το υπουργείο έδωσε 80 πλεονάζοντες του Ψ κλάδου αλλά στην πραγματικότητα είναι 100 ποιά η σκοπιμότητα του να "κρύψει" 20 άτομα; ( τυχαία τα νούμερα) .το "δεν αλλάζει η υπηρεσιακή κατάσταση" είναι δέσμευση; Γιατί το έγγραφο δεν έχει υπογραφή. Όμως ο αιτών έχει ονοματεπώνυμο. Και μπορεί να έχει οργανική αλλά μπαίνει σε ένα στόχαστρο - με πόσες ώρες την έχει την οργανική του; πόσο κοντά ειναι στην υπεραριθμία; τα στοιχεία της εντοπιότητας και της μόνιμης κατοικίας, που δεν μοριοδοτούνται, σε τι ακριβώς χρειάζονται; Θα μεταταχθούν στις "αζήτητες" θέσεις υποχρεωτικά όσοι έχουν εντοπιότητα ή ζουν κοντά σε αυτά τα "αζήτητα"; ( ίσως υποσκελίζοντας άλλους με περισσότερα μόρια που όμως δεν έχουν το αβαντάζ της εντοπιότητας/μόνιμης κατοικίας;) γιατί , ενώ έχεις πχ ΠΕ09-10-12 πλεονάζοντες και το ξερεις ως υπουργείο, δεν βγάζεις θέσεις για αυτούς αλλά τις δίνεις σε ΠΕ01; ( τι σκέφτεσαι να κάνεις με τους ΠΕ01 σε ύστερη φάση και τους καλύπτεις πρώιμα, πού σκέφτεσαι να οδηγήσεις τους πλεονάζοντες ΠΕ09-10 σε δεύτερη φάση; )ναι, αναφέρθηκε εντόνως σήμερα ότι θα ακολουθήσει β και γ φάση. Πού όμως; σε άλλους κλάδους; στους ίδιους που δεν μετατάχθηκαν αλλά επαναπροκηρύσσοντας τις θέσεις που έμειναν ακάλυπτες; Τι ακριβώς θα ορίσει την β και γ φάση ; Σκοπεύεις να κάνεις κάτι για τους άλλους κλάδους που δεν τους αναφέρεις σε αυτή τη φάση; ίσως κάτι ανάλογο με τις ειδικότητες των επαλ; ( ναι, να δαγκώσω τη γλώσσα μου ΄οσο θέλετε αλλά άλλο να πει καταργώ τους φιλολόγους και άλλο τους ιχθυολόγους ή τους λογιστές ή τους νομικής επιστήμης - τυχαία τα παραδείγματα) Οι εκπαιδευτικοί πάντως είναι πολύ επιφυλακτικοί. Δεν ξέρω αν το δελτίο τύπου ανοίξει την όρεξη σε κάποιους και αύριο κατακλυστούμε από αιτήσεις. Αλλά είναι άδικο να γνωστοποιείς τους όρους του "παιχνιδιού" τελευταία στιγμή και μάλιστα αφαιρώντας από τους ήδη υποβάλοντες αίτηση το δικαιωμα να την τροποποιήσουν ( γιατί πχ ένας με 100 μόρια μπορει να δήλωσε Μαγνησία ενώ δεν ανήκει σε αυτήν ενώ αν δήλωνε Γιάννενα στα οποία ανήκει να έπιανε άνετα την θέση...)πάω σούπερ μάρκετ και για καφέ να ξελαμπικάρω... σκεφθείτε πολύ , όλοι για το επόμενο βήμα σας.