*

Αποστολέας Θέμα: Λογοτεχνία Γ' Λυκείου Κατεύθυνσης  (Αναγνώστηκε 315589 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gringa

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: Λογοτεχνία Γ' Λυκείου Κατεύθυνσης
« Απάντηση #434 στις: Μαΐου 17, 2011, 06:49:59 pm »
Κι εμένα ένας δικός μου έβαλε μία φυσική εικόνα και μια μεταφυσική. Αλλά θα συμφωνήσω με το Μάρκο. Το ρήμα "συνθέτει" είναι αρκετά σαφές...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:15:43 »

Αποσυνδεδεμένος SPSYR

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #435 στις: Ιουνίου 05, 2011, 10:41:03 am »
Εσεις τι πιστευετε, ειναι λαθος καποιοι μαθητες στο

Αποσυνδεδεμένος gng

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #436 στις: Ιουνίου 05, 2011, 12:33:23 pm »
Ναι, είναι λάθος γιατί η ερώτηση μιλούσε για σύνθεση κι όχι για μετάβαση.

Αποσυνδεδεμένος SPSYR

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #437 στις: Ιουνίου 05, 2011, 01:06:23 pm »
Ναι, αλλα αν ο μαθητης που εβαλε τις παραπανω εικονες δικαιολογησει οτι μεσα απο την εισβολη της μεταφ. πραγμ. στη φυσ. εχουμε διαπλοκη των δυο επιπεδων και κατ'επεκταση συνθεση ειναι εντελως λαθος;(αλλωστε η εκφωνηση δεν ελεγε ενωση αλλα συνθεση). Σε αυτην την περιπτωση ποσα μορια θα χασει ο μαθητης;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:15:43 »

Αποσυνδεδεμένος gng

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #438 στις: Ιουνίου 05, 2011, 06:52:45 pm »
 Ορθώς κατά τη γνώμη μου, τόσο οι οδηγίες της ΚΕΕ όσο και του συντονιστή ήταν να πάρουμε ως σωστό στη διόρθωση είτε μεμονωμένους στίχους (π.χ. και σχίζω δρόμο και τσ΄αχνούς αναστημένους κράζω /στη θύρα της Παράδεισος...κ.τ.λ.) είτε στο σύνολό τους τις εικόνες της αναμονής της έσχατης κρίσης ή της φεγγαροντυμένης στις όποιες να διαφανεί πώς το μεταφυσικό στοιχείο περιγράφεται με όρους του φυσικού κόσμου. Υπήρχε εξάλλου αντίστοιχη ερώτηση στις ερωτήσεις της ΚΕΕ. Πάντως τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα είναι απογοητευτικά και σας πληροφορώ ότι δεν ήταν μόνο η ερώτηση

Αποσυνδεδεμένος ntana

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #439 στις: Ιουνίου 05, 2011, 07:03:58 pm »
Sophiadesp μιας και ειδα πως ήσουν βαθμολογήτρια στο μάθημα της λογοτεχνίας, παίρνω το θάρρος να σε ρωτήσω: Στο ερώτημα για το σχολιασμό των στίχων για την καλή του Κρητικού που ψάλλει την Ανάσταση, μία μαθήτρια μου έγραψε εκτός από την ενσάρκωση και για την ιδιόμορφη θρησκευτικότητα του Σολωμού (δηλ. ο Σολωμός μιλάει για την Ανάσταση αλλά όχι για κρίση, συνεπώς η Δ.Παρουσία δεν ολοκληρώνεται. Μάλιστα, το ανέλυσε αρκετά και απλά έκανε αναφορά στην ενσάρκωση. Είναι λάθος; Την χάνει όλη ην ερώτηση;

Αποσυνδεδεμένος SPSYR

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #440 στις: Ιουνίου 05, 2011, 07:26:52 pm »
Sophiadesp ποσά μόρια θα εκοβες στο β1α από κάποιον που έγραψε αυτά που σου είπα;

Αποσυνδεδεμένος gng

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #441 στις: Ιουνίου 05, 2011, 09:47:44 pm »
Ναι, αλλα αν ο μαθητης που εβαλε τις παραπανω εικονες δικαιολογησει οτι μεσα απο την εισβολη της μεταφ. πραγμ. στη φυσ. εχουμε διαπλοκη των δυο επιπεδων και κατ'επεκταση συνθεση ειναι εντελως λαθος;(αλλωστε η εκφωνηση δεν ελεγε ενωση αλλα συνθεση). Σε αυτην την περιπτωση ποσα μορια θα χασει ο μαθητης;

Επειδή συνειδητοποίησε τη διάσταση φυσικού- μεταφυσικού θα πάρει τις μισές μονάδες (5) με την προϋπόθεση ότι εκφραστικά η απάντησή του είναι άρτια.

Αποσυνδεδεμένος gng

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #442 στις: Ιουνίου 05, 2011, 09:51:49 pm »
Sophiadesp μιας και ειδα πως ήσουν βαθμολογήτρια στο μάθημα της λογοτεχνίας, παίρνω το θάρρος να σε ρωτήσω: Στο ερώτημα για το σχολιασμό των στίχων για την καλή του Κρητικού που ψάλλει την Ανάσταση, μία μαθήτρια μου έγραψε εκτός από την ενσάρκωση και για την ιδιόμορφη θρησκευτικότητα του Σολωμού (δηλ. ο Σολωμός μιλάει για την Ανάσταση αλλά όχι για κρίση, συνεπώς η Δ.Παρουσία δεν ολοκληρώνεται. Μάλιστα, το ανέλυσε αρκετά και απλά έκανε αναφορά στην ενσάρκωση. Είναι λάθος; Την χάνει όλη ην ερώτηση;
Δεν τη χάνει, αλλά τα βασικά ζητούμενα εδώ ήταν ο σχολιασμός των συναισθημάτων της κόρης (χαρά -ανυπομονησία, γιατί νιώθει έτσι;) , το σχόλιο του βιβλίου για την εν σαρκί ανάσταση, όπως και η εγκοσμίωση του μεταφυσικού πεδίου (μια ψυχή νιώθει κι αντιδρά ως έμβιο ον)

Αποσυνδεδεμένος ntana

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #443 στις: Ιουνίου 06, 2011, 08:48:51 am »
Ευχαριστώ πολύ!!!! :) Ελπίζω να πάρει καμία μονάδα είναι κρίμα να τη χάσει την ερώτηση...Ξέρω ότι σίγουρα έκανε αναφορά στην ενσάρκωση, στα συναισθήματά της και από πού αυτά απορρέουν αλλά δεν πρέπει να είχε γράψει για την εγκοσμιώση...Και πάλι ευχαριστώ πολύ!!!

Αποσυνδεδεμένος delingual

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #444 στις: Ιουνίου 06, 2011, 11:17:38 am »
Καλημέρα!
sophiadesp, έδωσα φέτος και εγώ πανελλαδικές... και επειδή βλέπω οτι διορθώσατε λογοτεχνία θα ήθελα να σας ρωτήσω:
- Αρχικά, στην ερώτηση
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 06, 2011, 11:19:22 am από delingual »

Αποσυνδεδεμένος gng

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #445 στις: Ιουνίου 06, 2011, 12:44:51 pm »
Πρώτον και κυριότερον να μην σε πιάνει κρύος ιδρώτας.... Ό,τι έγινε έγινε. Η Λογοτεχνία φέτος είναι απ΄τα μαθήματα που θα καθορίσουν τις βάσεις στη θεωρητική γιατί τα άριστα γραπτά είναι ελάχιστα. Θα προτιμήσω, μιας κι είσαι μαθήτρια, να μην σου απαντήσω γιατί στην παρούσα φάση δεν έχει νόημα. Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι πως όσο σαφείς κι αν είναι οι οδηγίες που παίρνουμε για διόρθωση ο υποκειμενικός παράγοντας στο συγκεκριμένο μάθημα παίζει ρόλο (ελπίζω όχι καταλυτικό). Εγώ ας πούμε εκτιμώ αφάνταστα το καλοδιατυπωμένο γραπτό το οποίο ίσως με κάνει λίγο πιο ελαστική σε άλλου είδους ατέλειες. Σου εύχομαι ολόψυχα να έχεις καλά αποτελέσματα και καλή φοιτητική ζωή!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 06, 2011, 01:46:32 pm από sophiadesp »

Αποσυνδεδεμένος delingual

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #446 στις: Ιουνίου 06, 2011, 01:43:14 pm »
Eυχαριστώ πολύ για την ενθάρρυνση! Είμαι πολύ αγχωμένη αλλά εντάξει ό,τι έγινε τώρα έγινε...  8)

Αποσυνδεδεμένος loreta

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #447 στις: Ιουνίου 15, 2011, 06:31:59 pm »
Γεια σας συνάδελφοι. διδάσκω σε ιδιωτικό λύκειο και φέτος για πρώτη φορά αποφασίστηκε μέχρι τέλη Ιουνίου να γίνουν κάποια μαθήματα για τα παιδιά που του χρόνου θα είναι τρίτη Λυκείου. Εγώ θα διδάξω τη Λογοτεχνία. Έχω το περιθώριο τεσσάρων μαθημάτων μόνο. Η περυσινή συνάδελφος είχε κάνει στα ίδια παιδιά κάποια κείμενα της γ' λυκείου.Αυτό που φοβάμαι είναι μήπως κάνω κάποιο που θα βγει από την ύλη.Η ίδια μου είπε να κάνω το Αμάρτημα γιατί είναι σίγουρο πως θα παραμείνει εντός.Τι λέτε; 

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182605
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)