0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
απλώς μην κάνουν κάποιοι τον αντάρτη από το ίντερνετ...
Δάφνη 87. Στο σχολείο μου έχουμε την κλασική φιλόλογο 60+ (απροσδιόριστα) που είναι το αρχέτυπο του «παλιού»....
Διαβάζω με ενδιαφέρον τις απόψεις όλων των πλευρών περί αξιολόγησης. Και γράφω "όλων" και όχι "και των δύο" πλευρών γιατί, όπως - ελπίζω - θα παρατηρείτε και θα συμφωνείτε και εσείς, το θέμα "Αξιολόγηση εκπαιδευτικών" είναι αρκετά σύνθετο για να ελαττωθεί σε δίλημμα. Ακόμα και αν, χάριν συνεννόησης, πρέπει να καταλήξουμε σε ένα "Υπέρ" ή "Κατά" αυτής, έχω την εντύπωση πως μας λείπει η ελάχιστη κοινή αντίληψη για να λειτουργήσουμε ως σώμα. Και αναφέρομαι στη συμφωνία σε ορισμούς και προθέσεις.Καταρχάς, παραθέτω ένα μήνυμα της Έσπερος το οποίο βρίσκω ψύχραιμο, νηφάλιο, πραγματικό και καλή αφετηρία διαλόγου --> Δεν μπορώ να μη σκεφτώ βέβαια πως, έτσι όπως περιγράφεται η 60+ φιλόλογος, είναι ένα από τα αρχέτυπα του "παλιού" και, κατά τη δική μου κρίση, από τις καλές / θετικές περιπτώσεις. Αναρωτιέμαι, την ίδια "μούχλα" που σκεφτήκαμε όσοι διαβάσαμε για το "παλιό", πόσοι από εμάς δεν έχουμε παρατηρήσει να ευδοκιμεί και να αναπτύσσεται καί εντός "φρέσκων" και πιο νέων; Ποιός είναι το αστέρι και ποιός το... "παλτώ"; Πού είναι πιο κολάσιμο το "βάρος" και η απροθυμία; Στον παλιό και έμπειρο ή στον νέο εκπαιδευτικό;Αυτό το απόσπασμα αναδεικνύει μία διάσταση από αυτές που μας διχάζουν. Πώς θα την αντιμετωπίσουμε; Θα κάψουμε τα ξερά και θα αφήσουμε τα χλωρά; Ο χρόνος επηρεάζει την προσωπική απόδοση; Αν ναι, μετά από πόσα χρόνια ξεραίνεται το χλωρό; Μπορούμε να διατηρηθούμε για περισσότερο χρόνο υιοθετώντας κάποιες καλές απόψεις και πρακτικές; Και αν είναι έτσι, θα ασχοληθούμε ώστε να γίνουν κοινή γνώση ή είναι αυστηρά προσωπική ευθύνη του καλού και άξιου εκπαιδευτικού η δια βίου μάθησή του; "Τον έχουν ορίσει τον ανεπαρκή εξω εδω κ 60χρονια , εχουν συστήματα κ αλγοριθμούς π τα οοοοολα αυτά τα...". Θυμάμαι μία παλιά αγγλική σειρά (The Prisoner) στην οποία ο πρωταγωνιστής, έκλεινε τους εναρκτήριους τίτλους με την κραυγή "I am not a number. I am a human being", όπως επίσης και τους στίχους από ένα Παγκρατιώτικο συγκρότημα (Thundercats) "Εγώ είμαι ο ήχος, ο ρυθμός, δεν είμαι ένας αριθμός". Το περικείμενο της αρχικής πρότασης στο αρχικό της μήνυμα, την κάνει να αποπνέει έναν ανάλογο επαναστατικό αέρα (ή, τουλάχιστον, έτσι κατάλαβα) απέναντι σε "τσουβαλιάσματα" και, σε αυτό το πλαίσιο, συμφωνώ. Σίγουρα, μόνο ο τίτλος "Σύστημα" ή "Αλγόριθμος", δεν παραπέμπει σε κάτι νομοτελειακά έγκυρο ή/και ορθό.
... θέλω να δω τι θα πράξουν κι αν θα είναι έτοιμοι να υποστούν τις συνέπειες
Δεν ξέρω τι συμβαίνει με άλλες περιφέρειες, αλλά στην Αττική οι πρώτοι στις λίστες είναι αυτοί που ήδη ήταν συντονιστές, με κάποιες εξαιρέσεις φαντάζομαι. Πολύ γλυκό το επιθεωρητιλίκι, δεν εξηγείται αλλιώς. Ή πιο απλά, βαριέμαι να διδάξω, έχω διδακτορικό, δημοσιεύσεις και καλές γνωριμίες, άρα πάω για σύμβουλος - επιθεωρητής. lemonpies, νομίζω ότι αιθεροβατείς (με την καλή έννοια). Εμείς τον ίδιο που είχαμε συντονιστή (για τον οποίο δεν ακούω και τα καλύτερα από καθηγητές) τον ίδιο θα συνεχίσουμε να έχουμε βάσει μορίων. Έχω ακούσει ότι θα αποχωρήσουν κάποιοι που πρόσκεινται στον Σύριζα και θα γυρίσουν σε τάξη (δυσκολεύομαι να το πιστέψω).
ΔΕΝ ΠΡΟ
Αυτοί που κατά τη γνώμη σας "κάνουν τον αντάρτη" μπορεί να έχουν τη γνώμη ότι κάποιοι άλλοι "κάνουν τους βασιλικότερους του βασιλέως"... και μάλιστα σε κάτι που και η ίδια η ΔΑΚΕ καταδίκασε.
αντί να καταφεύγετε σε λογοπαίγνια απαντήστε μου την άλλη εβδομάδα οπότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για την κατάθεση προσόντων πόσοι από εσάς θα μποϊκοτάρετε τοι σύστημα με το να μην καταθέσετε χαρτιά ''μαζικά'' και πόσοι δεν θα έλθετε...στο ραντεβού με τον αξιολογητή...τα άλλα ειναι λόγια του αέρα...όσο για τη ΔΑΚΕ μιλάμε για συνδικαλιστές....
Εσύ δηλαδή είσαι υπέρ αυτού του στυλ αξιολόγησης που πάνε να μας επιβάλλουν,δείχνεις να το ευχαριστιέσαι που κάποιοι ίσως υποχρεωθούν να αξιολογηθούν ,ίσως και από φόβο που για μένα είναι δικαιολογημένο κι αυτό.Οι αξιολογητές λοιπόν αφού λες ότι πρέπει να δώσουμε το παράδειγμα στους μαθητές μας,σαν εκπαιδευτικοί από ποιον αξιολογήθηκαν;Γιατί λοιπόν να αξιολογηθώ εγώ αν το πάρουμε κι έτσι από κάποιον που δεν έχει αξιολογηθεί όσον αφορά το έργο του μέσα στην τάξη;Και όσον αφορά τον κύριο Ματσαγγούρα δεν τον είχαμε όλοι καθηγητή,δεν είμαστε όλοι δάσκαλοι,και δεν πιστεύω σε αυθεντίες όπως εσύ.