0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σιγά-σιγά και μεδοδικά, χρησιμοποιώντας τις πιο προηγμένες τεχνικές της προπαγάνδας κι επιστρατεύοντας "σοβαρά" έντυπα και "απόψεις σοβαρών" επιστημόνων, δημοσιογράφων και άλλων ...πνευματικών ηγετών, θα περάσει κι αυτό : να γίνουν οι εκπαιδευτικοί οι αποδιοπομπαίοι τράγοι ολόκληρου του σαθρού εκπαιδευτικού συστήματος , να μπουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι-καλοί και κακοι, άξιοι και ανάξιοι (που σίγουρα υπάρχουν κι αυτοί)- ώστε ύστερα από λίγο να "λιθοβοληθούν" από την υπνωτισμένη ελληνική κοινωνία αίροντας όλες τις αμαρτίες του συστήματος. Αν ανεχθούμε να συμβεί κι αυτό ,είμαστε παραγματικά άξιοι της μοίαρας μας...
Η αξιολόγηση γενικά είναι κάτι θετικό.
Οι εκπαιδευτικοί που κάνουν καλά τη δουλειά τους δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν.
Καλησπέρα!Συγνώμη, αν επαναλαμβάνομαι, δεν διάβασα όλα τα μηνύματα...και δεν ξέρω αν υπάρχει και κάπου αλλού οι ερωτήσεις μου που θα ακολουθήσουν, αν ναι, διορθώστε με...Ας πω λοιπόν!Ο κάθε εκπαιδευτικός αξιολογείται από το διευθυντή της σχολικής μονάδας του; Αν ναι,πώς;Οφείλει ο εκπαιδευτικός να καταθέτει στον διευθυντή το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει μέσα στην εβδομάδα, ή που ακολούθησε την εβδομάδα που πέρασε;Ευχαριστώ, εκ των προτέρων!
Παράθεση από: para5 στις Αυγούστου 10, 2009, 07:21:39 pmΗ αξιολόγηση γενικά είναι κάτι θετικό. define: αξιολόγηση (κριτήρια, στόχοι, φορείς υλοποίησης, αποτελέσματα)Παράθεση από: para5 στις Αυγούστου 10, 2009, 07:21:39 pmΟι εκπαιδευτικοί που κάνουν καλά τη δουλειά τους δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν. define: καλά (κριτήρια,στόχοι, συνεκτιμούμενοι παράγοντες)ή με άλλα λόγια... "Η αξιολόγηση γενικά" δεν είναι ούτε θετική ούτε αρνητική. Είναι ότι έχει ο καθένας στην κούτρα του. Επίσης το ποσοστό των εκπαιδευτικών που κάνει "καλά" την δουλειά του είναι 100%, διότι ο κάθε εκπαιδευτικός μπορεί να βρει τουλάχιστον έναν εξωτερικό "κριτή" που θα συμφωνήσει ότι κάνει "καλά" την δουλειά του.τα χουμε ξαναπει αυτά. δεν μας ενοχλεί η αξιολόγηση. μας ενοχλεί ΑΥΤΗ η αξιολόγηση (που προωθείται να εφαρμοστεί).
Παράθεση από: AnnaB στις Νοεμβρίου 20, 2009, 05:44:16 pmΚαλησπέρα!Συγνώμη, αν επαναλαμβάνομαι, δεν διάβασα όλα τα μηνύματα...και δεν ξέρω αν υπάρχει και κάπου αλλού οι ερωτήσεις μου που θα ακολουθήσουν, αν ναι, διορθώστε με...Ας πω λοιπόν!Ο κάθε εκπαιδευτικός αξιολογείται από το διευθυντή της σχολικής μονάδας του; Αν ναι,πώς;Οφείλει ο εκπαιδευτικός να καταθέτει στον διευθυντή το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει μέσα στην εβδομάδα, ή που ακολούθησε την εβδομάδα που πέρασε;Ευχαριστώ, εκ των προτέρων!όχι, αλλά υποχρεούται να γράφει στο βιβλιο ύλης κάθε μάθημα που κάνει, το οποίο ο διευθυντής έχει δικαίωμα να ελέγξει.
Παράθεση από: happiness στις Νοεμβρίου 21, 2009, 12:49:28 amΠαράθεση από: AnnaB στις Νοεμβρίου 20, 2009, 05:44:16 pmΚαλησπέρα!Συγνώμη, αν επαναλαμβάνομαι, δεν διάβασα όλα τα μηνύματα...και δεν ξέρω αν υπάρχει και κάπου αλλού οι ερωτήσεις μου που θα ακολουθήσουν, αν ναι, διορθώστε με...Ας πω λοιπόν!Ο κάθε εκπαιδευτικός αξιολογείται από το διευθυντή της σχολικής μονάδας του; Αν ναι,πώς;Οφείλει ο εκπαιδευτικός να καταθέτει στον διευθυντή το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει μέσα στην εβδομάδα, ή που ακολούθησε την εβδομάδα που πέρασε;Ευχαριστώ, εκ των προτέρων!όχι, αλλά υποχρεούται να γράφει στο βιβλιο ύλης κάθε μάθημα που κάνει, το οποίο ο διευθυντής έχει δικαίωμα να ελέγξει.Ξέχασα να τονίσω ότι ανήκω στη Α/βάθμια (ΠΕ 60) και βιβλίο ύλης δεν υπάρχει, ή τουλάχιστον εγώ δεν έχω δει....Απλά κάνουμε όλοι μαζί τον 3μηνο προγραμματισμό...Τουλάχιστον όσα χρόνια είμαι στο χώρο, καμία από τις διευθύντριες μου δεν είχε κάνει κάτι άλλο...φέτος μόνο ζήτησε από μια καινούργια κοπέλα(δεν έχει κλείσει ακόμα μήνα στο χώρο) αναλυτική αναφορά των δραστηριοτήτων....Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση...
Σκέφτηκα ότι ζητώντας από τα παιδιά να με αξιολογήσουν στο τέλος της χρονιάς, εντάξει βγάζω κάποια καλά συμπεράσματα και ακούω τις προτάσεις των μαθητών, όμως η χρονιά τέλειωσε... Μήπως θα ήταν καλύτερο να γνώριζα από πιο πριν κάποια πράγματα ώστε να τα διορθώσω στην διδασκαλία μου, ώστε να μην περιμένω την επόμενη χρονιά; Θα ήθελα λοιπον να ρωτήσω όσους συναδέλφους τολμούν να ζητάνε από τους μαθητές τους να τους αξιολογούν στο τέλος της χρονιάς, μοιράζοντάς τους ένα ανώνυμο ερωτηματολόγιο, αν πιστεύετε ότι θα ήταν καλύτερα η αξιολογηση να γίνει στα μέσα της χρονιάς, δηλαδή με το που τελειώσει το Α τετράμηνο στα Λύκεια ή το Α τρίμηνο στα Γυμνάσια... Προσωπικά θεωρώ το διάστημα αυτό αρκετό για τους μαθητές να με έχουν μάθει, να έχουν μάθει τον τρόπο διδασκαλίας μου, και τις παραξενιές μου! Τι λέτε;