0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το Πασχα επηρεασμενη απο το θεμα της αξιολόγησης ζήτησα από το γιο μου μαθητη γυμνασιου να μου αξιολογησει τους καθηγητες του σε μια δεκαβαθμη κλιμακα.Μερικους απο τους καθηγητές του είχα συνάδελφους σε προηγουμενο σχολειο και ηξερα τι και ποσο προσφεραν στους μαθητες.Ειχε βαθμολογησει αρκετα αξιοπιστα και σε ερωτηση μου δικαιολογουσε τον καθε βαθμο(μεταδοτικοτητα,δημιουργια καταλληλου κλιματος στη ταξη ,παρακινηση,διαφορετικες μεθοδους διδασκαλιας,χρηση καταληλων εποπτικων μεσων,προσαρμογη του μαθηματος και των εργασιων στις δυνατοτητες των μαθητων,ενδιαφερον για το μαθημα ,σωστη διαχειριση και αντιμετωπιση των παραβατικων συμπεριφορων κτλ)Αυτοματα σκεφτηκα οτι ολα αυτα ειναι μετρησιμα κριτηρια .Μονο που τα διαπιστωσε καθως ηταν καθημερινα στην ταξη και ειχε την ωριμοτητα να διαχωρισει τη βαθμολογια απο τη ποιοτητα του μαθηματος.Χαρακτηριστικα αξιολογησε με αριστα το μαθηματικο του σχολειου καθηγητη που ολοι ετρεμαν για τις χαμηλες βαθμολογιες του αλλα στο μαθημα του ηταν ακαταμαχητος.
:oκι ως δια μαγείας λύθηκαν όλα μας τα προβλήματα...είπε ο υπουργός «Ούτε απολύσεις, ούτε τιμωρίες, αλλά κίνητρα και επιβράβευση εκείνων που βελτιώνονται» .... ελπίζω κι εγώ να μην είναι σαν τις προεκλογικές διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξουν άλλες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις Δεν μπορώ θα κάνω τον συνήγορο του διαβόλου.... και θα εξακολουθήσω να κρατώ μικρό καλάθι...
Παράθεση από: lzdg στις Αυγούστου 23, 2012, 01:02:58 amΠαράθεση από: crimson στις Αυγούστου 22, 2012, 02:58:00 pmΗ αξιολόγηση αποτελεί νομικό όπλο απολύσεων και τίποτα άλλο. Σε πρώτη φάση γιατί σε δεύτερη σχετίζεται με την έλεγχο του εκπ/κού έργου. Μη πιστεύετε τι λένε και μην είστε αφελείς. Ο μόνος τρόπος για να ανοίξει παράθυρο απολύσεων για ΜΟΝΙΜΟΥΣ Δ/Υ είναι η αξιολόγηση ΄΄προσόντων΄΄, ΄΄απόδοσης΄΄ και έλέγχου φακέλου για πειθαρχικές ποινές.++++++++Πέστα γιατί πολλοί ζουν στα σύνεφα και φιλοσοφούν. Με τι κριτήρια θα αξιολογήσουν αν είμαι καλός όταν δεν έχω PC στο εργαστήριο για να κάνω τη δουλειά μου? (απλό παράδειγμα)εσυ δεν θα αξιολογηθεις για το pc που εχεις Η δεν εχεις ,αλλα για τη δουλεια σου μεσα στην ταξη με τους μαθητες σου.Αυτο ειναι το ανθρωπινο δυναμικο σου και αυτο πρεπει να κινητοποιησεις στο μεγιστο βαθμο.ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ
Παράθεση από: crimson στις Αυγούστου 22, 2012, 02:58:00 pmΗ αξιολόγηση αποτελεί νομικό όπλο απολύσεων και τίποτα άλλο. Σε πρώτη φάση γιατί σε δεύτερη σχετίζεται με την έλεγχο του εκπ/κού έργου. Μη πιστεύετε τι λένε και μην είστε αφελείς. Ο μόνος τρόπος για να ανοίξει παράθυρο απολύσεων για ΜΟΝΙΜΟΥΣ Δ/Υ είναι η αξιολόγηση ΄΄προσόντων΄΄, ΄΄απόδοσης΄΄ και έλέγχου φακέλου για πειθαρχικές ποινές.++++++++Πέστα γιατί πολλοί ζουν στα σύνεφα και φιλοσοφούν. Με τι κριτήρια θα αξιολογήσουν αν είμαι καλός όταν δεν έχω PC στο εργαστήριο για να κάνω τη δουλειά μου? (απλό παράδειγμα)
Η αξιολόγηση αποτελεί νομικό όπλο απολύσεων και τίποτα άλλο. Σε πρώτη φάση γιατί σε δεύτερη σχετίζεται με την έλεγχο του εκπ/κού έργου. Μη πιστεύετε τι λένε και μην είστε αφελείς. Ο μόνος τρόπος για να ανοίξει παράθυρο απολύσεων για ΜΟΝΙΜΟΥΣ Δ/Υ είναι η αξιολόγηση ΄΄προσόντων΄΄, ΄΄απόδοσης΄΄ και έλέγχου φακέλου για πειθαρχικές ποινές.
Παράθεση από: magda στις Αυγούστου 23, 2012, 09:59:37 amΠαράθεση από: pd στις Αυγούστου 23, 2012, 09:51:38 amεσυ δεν θα αξιολογηθεις για το pc που εχεις Η δεν εχεις ,αλλα για τη δουλεια σου μεσα στην ταξη με τους μαθητες σου.Αυτο ειναι το ανθρωπινο δυναμικο σου και αυτο πρεπει να κινητοποιησεις στο μεγιστο βαθμο.ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΝαι, αλλά ο άνθρωπος είναι της Πληροφορικής και εννοεί προφανώς πως δεν μπορεί να κινητοποιήσει τους μαθητές όπως λες και να κάνει δουλειά χωρίς pc στο εργαστήριο Υπάρχουν και μαθήματα που πώς να το κάνουμε, χωρίς pc απλά ΔΕΝ διδάσκονται.ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ¨ο ανθρωπος ποσα χρονια εχει σε αυτο το σχολειο?, τι εκανε για να λυσει το προβλημα του?, κινητοποιηθηκε ?, συνεργαστηκε με το δ/ντη για να βρουν pc? δεν θελω να διαβαζω τετοιες δικαιολογιες γιατι υποτιμουν την νοημοσυνη μου....εγω οποτε εχω παει στα σχολεια των παιδιων μου ολοι ειναι μεσα στο internet και ενημερωνονται για τις περικοπες των μισθων τους,,,,
Παράθεση από: pd στις Αυγούστου 23, 2012, 09:51:38 amεσυ δεν θα αξιολογηθεις για το pc που εχεις Η δεν εχεις ,αλλα για τη δουλεια σου μεσα στην ταξη με τους μαθητες σου.Αυτο ειναι το ανθρωπινο δυναμικο σου και αυτο πρεπει να κινητοποιησεις στο μεγιστο βαθμο.ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΝαι, αλλά ο άνθρωπος είναι της Πληροφορικής και εννοεί προφανώς πως δεν μπορεί να κινητοποιήσει τους μαθητές όπως λες και να κάνει δουλειά χωρίς pc στο εργαστήριο Υπάρχουν και μαθήματα που πώς να το κάνουμε, χωρίς pc απλά ΔΕΝ διδάσκονται.
εσυ δεν θα αξιολογηθεις για το pc που εχεις Η δεν εχεις ,αλλα για τη δουλεια σου μεσα στην ταξη με τους μαθητες σου.Αυτο ειναι το ανθρωπινο δυναμικο σου και αυτο πρεπει να κινητοποιησεις στο μεγιστο βαθμο.ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ