*

Ψηφοφορία

να υπάρχει αξιολόγηση;

ναι
οχι

Αποστολέας Θέμα: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών  (Αναγνώστηκε 939033 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
Απ: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών
« Απάντηση #672 στις: Αυγούστου 23, 2012, 03:53:07 pm »
Η οποία ποιά είναι?
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:53:07 »

Αποσυνδεδεμένος troll

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #673 στις: Αυγούστου 23, 2012, 03:56:47 pm »
Μάλλον πρέπει να φτιάξουμε νέο τόπικ για την Ελληνική Εκπαιδευτική πραγματικότητα..
Αν και όλες οι θεματικές του φόρουμ αποτελούν καθρέφτη της Ελληνικής Εκπ/κης Πραγματικότητας...

Απ' όλα έχουμε..
Και φιλότιμες προσπάθειες,
και καινοτομίες και δημιουργικότητα

αλλά και ωχαδελφισμούς - παρτακισμούς
πισώπλατα μαχαιρώματα..
συνδικαλιστικισμούς και όχι συνδικαλισμούς...

από όλα...
Πρέπει να νευριάσουμε... /  Όταν είσαι
άξιος είσαι ΠΑΝΤΟΥ, Επιλεκτικά άξιος δεν υπάρχει.
(Και ακέραιος.. βεβαίως - βεβαίως)

nickitol

• Επισκέπτης
« Απάντηση #674 στις: Αυγούστου 23, 2012, 04:13:25 pm »
Πιστευω οτι η τοποθετηση αρβανιτοπουλου για την αξιολογηση ειναι προς τη σωστη κατευθυνση.
Πολυ χαιρομαι, αντε να το δουμε κ πραξη συντομα!

Αποσυνδεδεμένος soul

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #675 στις: Αυγούστου 23, 2012, 04:13:53 pm »
Έτσι θα φύγουν 150.000 υπάλληλοι από το Δημόσιο…

http://www.star.gr/Pages/Politiki_Oikonomia.aspx?art=132307&artTitle=etsi_tha_fygoun_150_000_ypalliloi_apo_to_dimosio_
“Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει”

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:53:07 »

Αποσυνδεδεμένος knkn

• Ιστορικό μέλος
  • η ζωή είναι ωραία !
    • Προφίλ
« Απάντηση #676 στις: Αυγούστου 23, 2012, 04:24:45 pm »
Το Πασχα επηρεασμενη απο το θεμα της αξιολόγησης ζήτησα από το γιο μου μαθητη γυμνασιου να μου αξιολογησει τους καθηγητες του σε μια δεκαβαθμη κλιμακα.Μερικους απο τους καθηγητές του είχα συνάδελφους σε προηγουμενο σχολειο και ηξερα τι και ποσο προσφεραν στους μαθητες.Ειχε βαθμολογησει αρκετα αξιοπιστα και σε ερωτηση μου δικαιολογουσε τον καθε βαθμο(μεταδοτικοτητα,δημιουργια καταλληλου κλιματος στη ταξη ,παρακινηση,διαφορετικες μεθοδους διδασκαλιας,χρηση καταληλων εποπτικων μεσων,προσαρμογη του μαθηματος και των εργασιων στις δυνατοτητες των μαθητων,ενδιαφερον για το μαθημα ,σωστη διαχειριση και αντιμετωπιση των παραβατικων συμπεριφορων κτλ)Αυτοματα σκεφτηκα οτι ολα αυτα ειναι μετρησιμα κριτηρια .Μονο που τα διαπιστωσε καθως ηταν καθημερινα στην ταξη και ειχε την ωριμοτητα να διαχωρισει τη βαθμολογια απο τη ποιοτητα του μαθηματος.Χαρακτηριστικα αξιολογησε με αριστα το μαθηματικο του σχολειου καθηγητη που ολοι ετρεμαν για τις χαμηλες βαθμολογιες του αλλα στο μαθημα του ηταν ακαταμαχητος.

Κι εγώ την ίδια αίσθηση έχω ( πως οι μαθητές είναι καλοί αξιολογητές ).
Το πείραμά σου σε κάθε περίπτωση έχει πολύ ενδιαφέρον .
Είχα κάνει κάποτε κι εγώ ένα πείραμα ( χωρίς να το καταλάβω ) στα πλαίσια της στατιστικής του γυμνασίου.
Έβαλα για εργασία την πραγματοποίηση μιας δημοσκόπησης του στυλ  '' ποιος είναι ο αγαπημένος σας τραγουδιστής ''  και όπου τραγουδιστής μπορούσαν να βάλουν ηθοποιός ή ότι άλλο ήθελαν .  Η δημοσκόπηση '' ποιος είναι ο αγαπημένος σας καθηγητής '' έδειχνε αντίστοιχα πράγματα με αυτά που έδειξε το πείραμά σου...

nickitol

• Επισκέπτης
« Απάντηση #677 στις: Αυγούστου 23, 2012, 04:26:08 pm »
Soul,
Ευχομαι να μη χρειασθει να απολυθουν ΔΥ.
Αν πρεπει να απολυθουν χ  ΔΥ , αυτο δεν ειναι αποφαση  της αξιολογησης ομως.
Παντως στην εξαιρετικα ασχημη (φανταστικου   σεναριου ) και απευκταια περιπτωση,  που θα πρεπει να απολυθουν, ποιος ειναι ο τροπος που προτεινεις για απολυση?
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 23, 2012, 04:28:20 pm από nickitol »

Αποσυνδεδεμένος marinadim

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #678 στις: Αυγούστου 23, 2012, 04:29:14 pm »
Ο υπουργός παιδείας μίλησε σήμερα για την επερχόμενη αξιολόγηση. Πολύ ωραία το όσα είπε. Και ελπιδοφόρα. Άλλωστε είναι άνθρωπος που έχει αποδείξει έμπρακτα ότι κρατάει το λόγο του:

http://www.inews.gr/202/arvanitopoulos-1065-monimoi--diorismoi--daskalon-kai-kathigiton.htm

Αν χαρώ ακούγοντας τις σημερινές εξαγγελίες, πολύ φοβάμαι ότι θα την πατήσω σαν τους αδιόριστους συναδέλφους που χάρηκαν προ λίγο μηνών στο άκουσμα της "υπόσχεσης" των 1065 διορισμών...

Αποσυνδεδεμένος newseditor

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #679 στις: Αυγούστου 23, 2012, 04:39:23 pm »
Συνέντευξη Τύπου για την Αξιολόγηση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

http://www.pde.gr/index.php?page=5107

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #680 στις: Αυγούστου 23, 2012, 04:41:37 pm »
 :oκι ως δια μαγείας λύθηκαν όλα μας τα προβλήματα...είπε ο υπουργός «Ούτε απολύσεις, ούτε τιμωρίες, αλλά κίνητρα και επιβράβευση εκείνων που βελτιώνονται» .... ελπίζω κι εγώ να μην είναι σαν τις προεκλογικές διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξουν άλλες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις ;D
Δεν μπορώ θα κάνω τον συνήγορο του διαβόλου.... και θα εξακολουθήσω να κρατώ μικρό καλάθι...
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Αποσυνδεδεμένος steven_seagal

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #681 στις: Αυγούστου 23, 2012, 04:55:52 pm »
και μια φραση που θα μεινει ιστορικη: 

"Την ώρα που όλα στην κοινωνία επαναπροσδιορίζονται και αξιολογούνται, δε θα αξιολογηθούν, όσοι αξιολογούν τα παιδιά μας;¨»

Αποσυνδεδεμένος Damien

• Ιστορικό μέλος
  • Sors rota tu volubilis
    • Προφίλ
« Απάντηση #682 στις: Αυγούστου 23, 2012, 05:01:05 pm »
:oκι ως δια μαγείας λύθηκαν όλα μας τα προβλήματα...είπε ο υπουργός «Ούτε απολύσεις, ούτε τιμωρίες, αλλά κίνητρα και επιβράβευση εκείνων που βελτιώνονται» .... ελπίζω κι εγώ να μην είναι σαν τις προεκλογικές διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξουν άλλες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις ;D
Δεν μπορώ θα κάνω τον συνήγορο του διαβόλου.... και θα εξακολουθήσω να κρατώ μικρό καλάθι...

Ομορφος κοσμος, αγγελικα πλασμενος...
Μα μετά το θέρο είναι η απελπισία. Ο θερμόχνοτος Λίβας κατακαίει το κάθε βλαστερό, κι οι κάργες καταπίνουν τα στεγνά βατράχια που απόμειναν στα βουρκωμένα χαντάκια.

La Resa Dei Conti
http://www.youtube.com/watch?v=7tiTzQoEWDw

Πείτε τους ότι (δεν) έφυγα: http://www.pde.gr/index.php?topic=27576.1148

Αποσυνδεδεμένος lzdg

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 1010110
    • Προφίλ
« Απάντηση #683 στις: Αυγούστου 23, 2012, 05:17:37 pm »
Η αξιολόγηση αποτελεί νομικό όπλο απολύσεων και τίποτα άλλο. Σε πρώτη φάση γιατί σε δεύτερη σχετίζεται με την έλεγχο του εκπ/κού έργου.  Μη πιστεύετε τι λένε και μην είστε αφελείς. Ο μόνος τρόπος για να ανοίξει παράθυρο απολύσεων για ΜΟΝΙΜΟΥΣ Δ/Υ είναι η αξιολόγηση ΄΄προσόντων΄΄, ΄΄απόδοσης΄΄ και έλέγχου φακέλου για πειθαρχικές ποινές.

++++++++
Πέστα γιατί πολλοί ζουν στα σύνεφα και φιλοσοφούν. Με τι κριτήρια θα αξιολογήσουν αν είμαι καλός όταν δεν έχω PC στο εργαστήριο για να κάνω τη δουλειά μου? (απλό παράδειγμα)
εσυ δεν θα αξιολογηθεις για το pc που εχεις Η δεν εχεις ,αλλα για τη δουλεια σου μεσα στην ταξη με τους μαθητες σου.Αυτο ειναι  το ανθρωπινο δυναμικο σου και αυτο πρεπει να κινητοποιησεις στο μεγιστο βαθμο.
ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ

Έλα εσύ να κάνεις μάθημα με 5 παιδιά ανά PC, όπου το μάθημα γίνεται μπάχαλο γιατί τα παιδιά δεν έχουν αντικείμενο και μετά δέξου να σε αξιολογήσουν. Είναι σαν να ζητάω να αξιολογήσουν εσένα με 5 μαθητές να μοιράζονται το ίδιο βιβλίο.

Αποσυνδεδεμένος telhina

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #684 στις: Αυγούστου 23, 2012, 05:24:56 pm »
Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των δομών θα πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση του προσωπικού, περί τα μέσα Νοεμβρίου. Θα αξιολογηθούν μόνο όσοι έχουν εισαχθεί στο Δημόσιο χωρίς διαγωνιστικές διαδικασίες, εξαιρώντας με αυτό τον τρόπο από την αξιολόγηση όσους έχουν ακολουθήσει διαδικασίες ΑΣΕΠ ή έχουν περάσει στο Δημόσιο με εξετάσεις.¨

Στην εκπαίδευση ποιοι θεωρούνται ότι έχουν εισαχθεί με διαγωνιστικές διαδικασίες ΑΣΕΠ;
α) μόνο όσοι/ες έχουν διοριστεί με εξετάσεις ΑΣΕΠ; (οι εκπαιδευτικοί στους πίνακες διοριστέων μέσω ΑΣΕΠ)
β) όσοι έχουν διοριστεί με προϋπηρεσία και μία τουλάχιστον επιτυχία σε ΑΣΕΠ;
γ) όσοι έχουν διοριστεί μόνο με την προϋπηρεσία;
δ) οι ειδικές κατηγορίες  (πολύτεκνοι κ. ά)θα εξαιρεθούν;

Φοβάμαι πολύ πώς ... όλα θα γίνουν για να απομακρύνουν κάποιους συναδέλφους, χωρίς να τους ενδιαφέρει η ενδυνάμωση του εκπαιδευτικού έργου και του εκπαιδευτικού. Το θέμα τους είναι να πιάσουν τους στόχους τους και εμείς δεν αποτελούμε τίποτα άλλο παρά... στατιστικές και νούμερα.

Αποσυνδεδεμένος lzdg

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 1010110
    • Προφίλ
« Απάντηση #685 στις: Αυγούστου 23, 2012, 05:27:27 pm »
εσυ δεν θα αξιολογηθεις για το pc που εχεις Η δεν εχεις ,αλλα για τη δουλεια σου μεσα στην ταξη με τους μαθητες σου.Αυτο ειναι  το ανθρωπινο δυναμικο σου και αυτο πρεπει να κινητοποιησεις στο μεγιστο βαθμο.
ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ

Ναι, αλλά ο άνθρωπος είναι της Πληροφορικής και εννοεί προφανώς πως δεν μπορεί να κινητοποιήσει τους μαθητές όπως λες και να κάνει δουλειά χωρίς pc στο εργαστήριο  :) Υπάρχουν και μαθήματα που πώς να το κάνουμε, χωρίς pc απλά ΔΕΝ διδάσκονται.
ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ¨ο ανθρωπος ποσα χρονια εχει σε αυτο το σχολειο?, τι εκανε για να λυσει το προβλημα του?, κινητοποιηθηκε ?, συνεργαστηκε με το δ/ντη για  να βρουν pc?
δεν θελω να διαβαζω τετοιες δικαιολογιες γιατι υποτιμουν την νοημοσυνη μου....
εγω οποτε εχω παει στα σχολεια των παιδιων μου ολοι ειναι μεσα στο internet και ενημερωνονται για τις περικοπες των μισθων τους,,,,

Και τι να κάνω ρε μεγάλε να αγοράσω τα PC ο ίδιος? Η να κάνω έρανο στην Πλατεία? Εννοείται ότι κάθε φορά η κουβέντα που έχω βαρεθεί να λέω στους διευθυντές είναι ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ PC - ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ. Αν στο δικό σου σχολείο λες στον Διευθυντή θέλω PC και την επόμενη μέρα το έχεις στο εργαστήριο, τότε τι να πω, είσαι πολύ τυχερός ή ζεις σε άλλη χώρα. Εκτός αν πέφτω πάντα εγώ σε φτωχά σχολεία.

Υ.Γ. 1 Δεν είμαι μόνιμος - είμαι σε διαφορετικό σχολείο κάθε χρόνο.
Υ.Γ. 2 Το ότι μερικά σχολεία δεν έχουν ούτε για θέρμανση το γνωρίζεις?
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 23, 2012, 05:33:46 pm από lzdg »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182657
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144