0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλημέρα συνάδελφοι!Γνωρίζει κανείς αν ένας προϊστάμενος έχει το δικαίωμα να μην προσλάβει έγκυο αναπληρώτρια,ακόμη κι αν δε μπορεί να δουλέψει έστω μια μέρα?Είμαι στον 7ο μήνα με δίδυμα,σε κύηση υψηλού κινδύνου,με πήραν χθες αναπληρώτρια και ανησυχώ μήπως θαχω πρόβλημα με την πρωτοβάθμια γιατί δε μπορώ να δουλέψω ούτε 10 μέρες.Έχουν δικαίωμα να μη με προσλάβουν?Το ξέρω ότι δε θα με πληρώνουν...Ευχαριστώ!
Καλησπέρα.Ειμαι αναπληρώτρια και μολις έμαθα ότι είμαι εγκυος.Με καλέσανε στην πρώτη φάση σε νομό που είναι 1 ώρα και κάτι μακριά απο το σπίτι μου.Προς το παρόν πηγαινοέρχομαι αλλά φοβαμαι τώρα γιατι εχω λίγες ζαλάδες το πρωί.Σε περίπτωση που θελήσω επαπειλούμενη τι διαδικασία χρειάζεται;εχω διαβάσει κάποιες απαντήσεις συναδέλφων αλλά τα εχω μπερδευμένα.Μήπως μπορεί καποια να με βοηθήσει;
Συνάδελφοι χρειάζομαι τη βοήθεια σας .Είμαι φιλόλογος και διορίστηκα αναπληρώτρια μακρια απο το σπίτι μου σε ένα δυσπρόσιτο μέρος και είμαι έγκυος στον 4 μήνα.Έχω κάποια προβλήματα με την εγκυμοσύνη μου και ο γιατρός δεν μου επιτρέπει τις πολύωρες μετακινήσεις με το αυτοκίνητο. Γνωρίζει κάποιος απο προσωπική του εμπειρία ποια είναι η διαδικασία για αναρρωτική άδεια επαπειλούμενης εγκυμοσύνης? 'Εχω υπογράψει πρόσληψη αλλά ακόμα δεν έχω τοποθετηθεί στο σχολείο .Θα πρέπει να εργαστω στο σχολείο για κάποιες μέρες και μετά να πάρω την άδεια ?Το πρόβλημα είναι ότι δεν πρέπει να μετακινηθώ και ποσο μάλλον να ταξιδέψω με το αυτοκίνητο για 3 ώρες σε ένα δύσκολο επαρχιακό δρόμο.Ξέρετε αν θα πάρω κανονικά τα μόρια ή θα τα χάσω?Όποιος μπορεί ας μου απαντήσει .Σας ευχαριστώ.
Παράθεση από: marouso στις Οκτωβρίου 15, 2011, 02:01:13 pmΣυνάδελφοι χρειάζομαι τη βοήθεια σας .Είμαι φιλόλογος και διορίστηκα αναπληρώτρια μακρια απο το σπίτι μου σε ένα δυσπρόσιτο μέρος και είμαι έγκυος στον 4 μήνα.Έχω κάποια προβλήματα με την εγκυμοσύνη μου και ο γιατρός δεν μου επιτρέπει τις πολύωρες μετακινήσεις με το αυτοκίνητο. Γνωρίζει κάποιος απο προσωπική του εμπειρία ποια είναι η διαδικασία για αναρρωτική άδεια επαπειλούμενης εγκυμοσύνης? 'Εχω υπογράψει πρόσληψη αλλά ακόμα δεν έχω τοποθετηθεί στο σχολείο .Θα πρέπει να εργαστω στο σχολείο για κάποιες μέρες και μετά να πάρω την άδεια ?Το πρόβλημα είναι ότι δεν πρέπει να μετακινηθώ και ποσο μάλλον να ταξιδέψω με το αυτοκίνητο για 3 ώρες σε ένα δύσκολο επαρχιακό δρόμο.Ξέρετε αν θα πάρω κανονικά τα μόρια ή θα τα χάσω?Όποιος μπορεί ας μου απαντήσει .Σας ευχαριστώ.Θεωρητικά θα πρέπει να έχει δουλέψει 10 μέρες, από την ανάληψη υπηρεσίας, για να μπορείς να πάρεις άδεια. Ωστόσο, δε γνωρίζω τι γινεται σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις και δη εγκυμοσύνης ακόμα κι αν δεν έχει συμπληρωθεί το εν λόγω 10ήμερο. Να έχεις πάντως υπόψη σου ότι κανείς δεν μπορεί να απολύσει έγκυο. Δικαιούσαι 15 μέρες άδεια μετ' αποδοχών από την υπηρεσία σου και στη συνέχεια άδεια άνευ αποδοχών που στη χορηγεί το ΙΚΑ, από το οποίο και πληρώνεσαι. Παίρνεις δηλαδή χρήματα από τον ασφαλιστικό σου φορέα. Τα μόρια τα παίρνεις κανονικά. Προσοχή, ωστόσο, οι άδειες σου να είναι συνεχόμενες. Μόλις τελειώνει η μία να αρχίζει η άλλη. Σου εύχομαι ότι καλύτερο για την εγκυμοσύνη σου. Να προσέχεις τον εαυτό σου και το μωράκι σου!
Σας ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες σας. Προσπαθώ να βρω άκρη και εγώ. Σήμερα ο γιατρός του ικα μου έδωσε μονο 3 μέρες άδεια και μου είπε ότι θα μου δίνει άδεια κάθε εβομάδα και όχι κάθε 15 μέρες. Έπεσα σε παράξενο γιατρό δε δεχόταν να δει και τη γνωμάτευση του ιδώτη γυναικολόγου μου..Περίπτωση .Ελπίζω αργότερα να με βοηθήσει.Ξέρετε αν στις 15 μέρες πρέπει να συμπεριλαμβάνεται και σαββατοκύριακο ή μονο εργάσιμες ημέρες?