Lasid και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μου διέφυγε νωρίτερα: για ποια «μόδα» μιλάμε, όταν η συγκεκριμένη πρακτική (λαχειοφόρος, μετά χοροεσπερίδος μάλιστα) ήταν κοινός τόπος ήδη από τη δεκαετία του ‘80, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τη λεγόμενη «πενταήμερη»; Ίσως όταν πήγατε εσείς στο λύκειο να είχαν σταματήσει οι χοροεσπερίδες και να μην τις προλάβατε, εμείς οι παλαιότεροι όμως τις προλάβαμε και αυτές, και τις λαχειοφόρους. Δεν πρόκειται λοιπόν για «μόδα». Απλώς, έτσι όπως βλέπω να πηγαίνει το πράγμα με τον ασφυκτικό κρατικό έλεγχο στις ζωές μας, σε λίγο θα υποχρεωθούν τα μαθητικά συμβούλια να αποκτήσουν ΑΦΜ και να φορολογούνται για τις εισφορές που δέχονται…
Εγώ διαφωνώ και με εκδρομές στο εξωτερικό για λίγα παιδιά εκλεκτά και με εκλεκτά βαλάντια. Το σχολείο δεν πρέπει να διαχωρίζει μαθητές βάσει κοινωνικού status.
Νομίζω ότι το «για λίγα παιδιά» που ανέφερε η Έσπερος δεν έχει να κάνει με το κοινωνικοοικονομικό status των οικογενειών τους, αλλά αφορά στη συμμετοχή τους σε παράλληλες δράσεις της σχολικής ζωής, όπως οι όμιλοι και τα προγράμματα (που συνήθως υλοποιούνται εκτός διδακτικού ωραρίου) ή κάποιοι διαγωνισμοί στους οποίους μπορεί να έχει συμμετάσχει μια ομάδα μαθητών.
αν θέταμε τον (όχι αυτονόητο για όλους) όρο, οτι κανένας δεν θα κάνει δυο τετοια μεγάλα ταξίδια την ίδια χρονιά.