0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Νομιζω ότι καταλαβαίνετε πως αυτό δεν μπορεί να γίνει, για διάφορους λόγους, με κυριότερο το ότι τα μέλη του ΔΣ του εκάστοτε συλλόγου γονέων έχουν διαφορετικές εργασίες και δεν μπορούν να τις αφήσουν για να συνοδεύσουν εκδρομή. Εκτός αν θέλετε εφεξής να εκλέγονται στα ΔΣ των συλλόγων γονέων μόνο συνταξιούχοι ή νοικοκυρές (χωρίς να υποτιμώ καμία από τις δύο ιδιότητες, κάθε άλλο).
Αν μας τρομάζει η ιδέα της επίρριψης ευθυνών, σημαίνει ότι αναγνωρίζουμε πώς τα παιδιά γενικα δεν είναι αξιόπιστα. Άρα δεχόμαστε ότι σ αυτή τη μορφή οι εκδρομές είναι τεράστιο ρίσκο. Άρα ή ζητάμε να καταργηθούν ή ζητάμε να αλλάξουν πλαίσιο. Πλαίσιο να αλλάξουν οι εκδρομές όμως, όχι οι ευθύνες μας. Δεν ξέρω αν είναι εφικτό, αλλά είναι μια ειλικρινής συζήτηση.
Τι είδους «αξιοπιστία» περιμένετε από έφηβους, που σε αυτή την ηλικία ανακαλύπτουν αφ’ ενός τα όριά τους και αφ’ ετέρου τον κόσμο; Μήπως φταίμε εμείς γι’ αυτό, που ως γονείς, ως εκπαιδευτικοί, ως πολίτες στο φινάλε, με τις επιλογές μας τούς έχουμε βυθίσει στον κυνισμό; Πάντως τείνω να συμφωνήσω με την επισήμανσή σας για την ανάγκη αναπλαισίωσης των εκδρομών.
Η συνοδεία από γονείς δεν μπορεί να σταθεί. Ο γονέας ως τι θα φέρει ευθύνη; Ως μέλος του Συλλόγου Γονεψξ δηλαδή με εθελοντική ιδιότητα, θα φέρει ευθύνη για παιδιά τρίτων; Ή θεωρούμε ότι η παρουσία τους θα είναι εγγύηση για κάτι;
Ούτε εγώ πάλι περίμενα συνάδελφο να μου πει (έχει συλληφθεί 2 φορές) σε παραινέσεις μου να μην συνοδεύσει ξανά "σιγά, αφού μας αφήνουν ελεύθερους" και γενικά περνάμε ωραία.