0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλά στα είπανε!!Έγιναν συνολικά δύο εξορθολογισμοί (sic). O πρώτoς έγινε την άνοιξη(δεν έχει σημασία η ημερομηνία) με αναδρομική ισχύ από 01/01/2010.Ο δεύτερος ενεργοποιήθηκε από 01/06 δίχως αναδρομική ισχύ.Η πλάκα είναι ότι κυκλοφορούν φήμες για επιπλέον "κούρεμα" 4% στα επιδόματα του Δημοσίου, πριν καν αναλάβει η ΕΑΠ το ενιαίο μισθολόγιο.
Ταυτόχρονα, από όσο κατάλαβα μειώθηκε και η παρακράτηση φόρου; Μειώθηκε, να υποθέσω, επειδή μειώθηκε ο μισθός; Και, επίσης, να ρωτήσω, γιατί δεν καταλαβαίνω, αν δεν αλλάζει το ποσό που παίρνουμε στα χέρια μας, τι νόημα έχει η περικοπή;
Αυτοί είναι οι πίνακες με την περσινή μισθοδοσία (κάθε πέρυσι και καλύτερα)http://www.doe.gr/1nea/misth2009.pdfΚαι εδώ, αν ψάξετε καλά, θα δείτε ένα πρόγραμμα που έχει φτιάξει ο Χρήστος Θωμάς που δείχνει τη σημερινή μας μισθοδοσία. Εγώ που τα συγκρίνω δε βλέπω στο χέρι σημαντική περικοπή, εννοώ σε σχέση με την Άνοιξη. Μάλλον 2-3 ευρώ βλέπω και εγώ διαφορά και αναρωτιέμαι ποιο είναι το νόημα της περικοπής, αν μου μειώνεται ταυτόχρονα και ο φόρος. Τι κερδίζουν, ακριβώς αυτοί, διαπραγματευτικό χαρτί για το ενιαίο μισθολόγιος, ας πούμε. Τι λέτε και οι υπόλοιποι;http://alfavita.gr/katigoria.php?id=14
Έως το Δεκέμβριο, πράγματι περιμένουμε περικοπή 8 τοις εκατό επιπλέον του 12 τοις εκατό που προηγήθηκε...
[Ας ελπίσουμε στις Αποφάσεις των Δικαστικών Προσφυγών που θα εκδικαστούν τον Οκτώβρη...
Παράθεση από: marvac στις Σεπτεμβρίου 05, 2010, 12:24:17 amΈως το Δεκέμβριο, πράγματι περιμένουμε περικοπή 8 τοις εκατό επιπλέον του 12 τοις εκατό που προηγήθηκε... Τον Απρίλιο είχαμε περικοπή των επιδομάτων κατά 12%. Από 1/6 8% επιπλέον Αυτά έχουν ήδη παρακρατηθεί. Τώρα τι άλλο μας περιμένει...
Τώρα τι άλλο μας περιμένει...
Παράθεση από: gspiropoylos στις Σεπτεμβρίου 05, 2010, 12:23:32 pmΤώρα τι άλλο μας περιμένει...Ενιαίο μισθολόγιο με κατάργηση των επιδομάτων πλην οικογενειακών και παραγωγικότητας (ναι αυτό που συνδέεται με την αξιολόγηση... ) Δεν είναι και αυτός ένας τρόπος δραστικής μείωσης του δημόσιου τομέα; Μπορεί οι εκπαιδευτικοί να είναι από τους πιο χαμηλοαμειβόμενους του δημόσιου τομέα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο μισθός τους δεν μπορεί να μειωθεί άλλο, όπως κάποιοι ισχυρίζονται. Εξάλλου το ότι έχουμε διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας στη δημόσια εκπαίδευση δείχνει ότι ο τομέας της παιδείας δεν εξαιρείται από πουθενά.