0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: Green στις Ιουλίου 17, 2011, 03:15:22 pmΤα λες λίγο ανάποδα. Όσο αυξάνονται οι άνεργοι στον ιδιωτικό τομέα, θα πεφτουν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων, αφού αυτοί πληρώνονται από τις φορολογικές εισφορές των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα. Πολύ απλά δεν θα υπάρχει χρήμα να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Με άλλα λόγια, όσο καταρρέει ο ιδιωτικός τομέας θα εξαθλιώνεται και ο δημόσιος. Και αντίστοιχα, η μόνη λύση για τη χώρα ειναι η ανάκαμψη της επιχειρηματικότητας γιατί αυτή παράγει πρωτογενή πλούτο, το δημόσιο δεν παράγει πρωτογενή πλούτο, υπηρεσίες μόνο παρέχει.Το έχεις ξαναγράψει αυτό και σου έχω απαντήσει. Αυτό που γράφεις δεν υπάρχει πουθενά. Αλίμονο αν περίμεναν στο δημόσιο, από τη φορολογία των υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα για να πληρωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Τα λες λίγο ανάποδα. Όσο αυξάνονται οι άνεργοι στον ιδιωτικό τομέα, θα πεφτουν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων, αφού αυτοί πληρώνονται από τις φορολογικές εισφορές των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα. Πολύ απλά δεν θα υπάρχει χρήμα να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Με άλλα λόγια, όσο καταρρέει ο ιδιωτικός τομέας θα εξαθλιώνεται και ο δημόσιος. Και αντίστοιχα, η μόνη λύση για τη χώρα ειναι η ανάκαμψη της επιχειρηματικότητας γιατί αυτή παράγει πρωτογενή πλούτο, το δημόσιο δεν παράγει πρωτογενή πλούτο, υπηρεσίες μόνο παρέχει.
Mην ξεχναμε ακόμη οτι η Μεσοπρόθεσμη Μείωση μισθού έχει και συνέχεια.Μέσα στην επόμενη τετραετία θα περικόπτονται σταδιακά και τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων με στόχο μέχρι το 2015 να απομείνουν μόνο το οικογενειακό, το επίδομα σπουδών, και το πριμ παραγωγικότητας έπειτα από αξιολόγηση.
Γιατί δε θέλουμε να δούμε το προφανές; Ξέρετε πόσος είναι ο μέσος μισθός στην Τσεχία ή στη Κροατία, δηλαδή σε χώρες με μικρότερο χρέος, μικρότερο έλλειμα και μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης από την Ελλάδα; 350-450 ευρώ. Πιστεύει κανείς ότι στην Ελλάδα που η οικονομία είναι σε χειρότερη κατάσταση από αυτών των χωρών θα υπάρχουν για πολύ ακόμα μισθοί των 1200 και 1300 ή και 1000 ευρώ; Δεν βλέπετε ότι πάμε για 500 ευρώ το μήνα μέσο μισθό.Και κάτι ακόμα, πέρα από το κόψιμο των επιδομάτων, το ότι το αφορολόγητο όριο κατέβηκε στα 8.000 δεν μειώνει ουσιαστικά τους μισθούς; Δεν τα έκοψαν απευθείας από το μισθό, θα τα πάρουν στο τέλος του έτους μέσο της φορολογίας. Η ουσία η ίδια όμως δεν είναι; Με τον επιπλέον φόρος ένα μισθός 1.000 είναι όντως 1.000 ευρώ;
Παράθεση από: Green στις Ιουλίου 17, 2011, 03:25:22 pmΓιατί δε θέλουμε να δούμε το προφανές; Ξέρετε πόσος είναι ο μέσος μισθός στην Τσεχία ή στη Κροατία, δηλαδή σε χώρες με μικρότερο χρέος, μικρότερο έλλειμα και μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης από την Ελλάδα; 350-450 ευρώ. Πιστεύει κανείς ότι στην Ελλάδα που η οικονομία είναι σε χειρότερη κατάσταση από αυτών των χωρών θα υπάρχουν για πολύ ακόμα μισθοί των 1200 και 1300 ή και 1000 ευρώ; Δεν βλέπετε ότι πάμε για 500 ευρώ το μήνα μέσο μισθό.Και κάτι ακόμα, πέρα από το κόψιμο των επιδομάτων, το ότι το αφορολόγητο όριο κατέβηκε στα 8.000 δεν μειώνει ουσιαστικά τους μισθούς; Δεν τα έκοψαν απευθείας από το μισθό, θα τα πάρουν στο τέλος του έτους μέσο της φορολογίας. Η ουσία η ίδια όμως δεν είναι; Με τον επιπλέον φόρος ένα μισθός 1.000 είναι όντως 1.000 ευρώ;Ναι αλλά αυτές οι χώρες έχουν και πιο φτηνά είδη πρώτης ανάγκης και υπηρεσίες. Αν θέλεις να κάνεις σωστή σύγκριση με άλλες χώρες θα πρέπει να συγκρίνεις την αγοραστική δύναμη του μέσου πολίτη και όχι να ψάχνεις τις ελάχιστες χώρες που έχουν χαμηλότερους μισθούς.
Παράθεση από: jak_13 στις Ιουλίου 17, 2011, 05:04:07 pmΠαράθεση από: Green στις Ιουλίου 17, 2011, 03:15:22 pmΤα λες λίγο ανάποδα. Όσο αυξάνονται οι άνεργοι στον ιδιωτικό τομέα, θα πεφτουν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων, αφού αυτοί πληρώνονται από τις φορολογικές εισφορές των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα. Πολύ απλά δεν θα υπάρχει χρήμα να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Με άλλα λόγια, όσο καταρρέει ο ιδιωτικός τομέας θα εξαθλιώνεται και ο δημόσιος. Και αντίστοιχα, η μόνη λύση για τη χώρα ειναι η ανάκαμψη της επιχειρηματικότητας γιατί αυτή παράγει πρωτογενή πλούτο, το δημόσιο δεν παράγει πρωτογενή πλούτο, υπηρεσίες μόνο παρέχει.Το έχεις ξαναγράψει αυτό και σου έχω απαντήσει. Αυτό που γράφεις δεν υπάρχει πουθενά. Αλίμονο αν περίμεναν στο δημόσιο, από τη φορολογία των υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα για να πληρωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι.Αλλά από που θα τα βρουν; Ως τώρα ναι, τους πλήρωναν και από τα δάνεια που πέρναμε το ένα μετά το άλλο. Τώρα ότι νέο δάνειο παίρνουμε (αυτά από την Τροίκα) πάει για την αποπληρωμή των παλαιότερων που λήγουν, κανένα δεν πέφτει στην εσωτερική αγορά. Άρα ειδικά τώρα η φορολόγηση των ιδιωτών πληρώνει το Δημόσιο. Και αυτό θα γίνεται και από εδώ και πέρα, η Ελλάδα αν θέλει να επιβιώσει πρέπει να αρχίσει να παράγει επιτέλους πρωτογενή πλούτο, να έχει δηλαδή πλεόνασμα, και να σταματήσει την εύκολη λύση των συνεχόμενων δανεισμών που μας έφτασαν στην χρεοκοπία. Αλλά αυτό θα χρειαστεί μία δεκαετία για να αποδόσει, αν υποθέσουμε ότι θα το επιτύχυμε, στην οποία θα ματώσουμε.
Για άλλη μία φορά οι προνομιούχοι του δημοσίου θα μείνουν προνομιούχοι. Τουλάχιστον τρεις κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων θα χάσουν πολύ λιγότερα απ’ ό,τι οι συνάδελφοί τους: δικαστές (για να μη βγάλουν παράνομο τον σχετικό νόμο), υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών (δηλαδή οι εφοριακοί, μπας και σταματήσουν τη "λευκή απεργία") και στρατιωτικοί.Σε παρακαλώ τους στρατιωτικούς να μην τους πιάνεις στο στόμα σου. αν ήξερες πόσα έπαιρναν και πόσο δουλεύουν δεν θα το έλεγες αυτό. δεν υπάρχει άτομο στο δημόσιο που να δουλεύει περισσότερο και να παίρνει τα λιγότερα από όλους. είναι οι μόνοι που έχουν πραγματικές μειώσεις και δεν το έχει μάθει κανείς. και από συνθήκες δουλειάς? άστα!
Παράθεση από: jak_13 στις Ιουλίου 17, 2011, 06:17:26 pmΠαράθεση από: Green στις Ιουλίου 17, 2011, 03:25:22 pmΓιατί δε θέλουμε να δούμε το προφανές; Ξέρετε πόσος είναι ο μέσος μισθός στην Τσεχία ή στη Κροατία, δηλαδή σε χώρες με μικρότερο χρέος, μικρότερο έλλειμα και μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης από την Ελλάδα; 350-450 ευρώ. Πιστεύει κανείς ότι στην Ελλάδα που η οικονομία είναι σε χειρότερη κατάσταση από αυτών των χωρών θα υπάρχουν για πολύ ακόμα μισθοί των 1200 και 1300 ή και 1000 ευρώ; Δεν βλέπετε ότι πάμε για 500 ευρώ το μήνα μέσο μισθό.Και κάτι ακόμα, πέρα από το κόψιμο των επιδομάτων, το ότι το αφορολόγητο όριο κατέβηκε στα 8.000 δεν μειώνει ουσιαστικά τους μισθούς; Δεν τα έκοψαν απευθείας από το μισθό, θα τα πάρουν στο τέλος του έτους μέσο της φορολογίας. Η ουσία η ίδια όμως δεν είναι; Με τον επιπλέον φόρος ένα μισθός 1.000 είναι όντως 1.000 ευρώ;Ναι αλλά αυτές οι χώρες έχουν και πιο φτηνά είδη πρώτης ανάγκης και υπηρεσίες. Αν θέλεις να κάνεις σωστή σύγκριση με άλλες χώρες θα πρέπει να συγκρίνεις την αγοραστική δύναμη του μέσου πολίτη και όχι να ψάχνεις τις ελάχιστες χώρες που έχουν χαμηλότερους μισθούς.Mα το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ακριβώς αυτό, ότι ενώ βρίσκεται σε βαθιά ύφεση οι τιμές αυξάνουν. Παγκόσμια πρωτοτυπία. Και αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει ακόμα κρατικός παρεμβατισμός και όχι πραγματικός ανταγωνισμός που θα έριχνε τις τιμές. Μοιραία όμως θα πέσουν και οι τίμες, ήδη στα ρούχα και στα ενοίκια στην Αθήνα συμβαίνει. Αλλά ξαναλέω, η Ελλάδα ενώ είναι στη χειρότερη οικονομική θέση μέσα στην Ε.Ε. έχει υψηλότερους μισθούς από πολλές αλλες. Δεν θα μείνει όμως αυτό για πολύ.
Παράθεση από: Green στις Ιουλίου 17, 2011, 06:22:24 pmΠαράθεση από: jak_13 στις Ιουλίου 17, 2011, 06:17:26 pmΠαράθεση από: Green στις Ιουλίου 17, 2011, 03:25:22 pmΓιατί δε θέλουμε να δούμε το προφανές; Ξέρετε πόσος είναι ο μέσος μισθός στην Τσεχία ή στη Κροατία, δηλαδή σε χώρες με μικρότερο χρέος, μικρότερο έλλειμα και μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης από την Ελλάδα; 350-450 ευρώ. Πιστεύει κανείς ότι στην Ελλάδα που η οικονομία είναι σε χειρότερη κατάσταση από αυτών των χωρών θα υπάρχουν για πολύ ακόμα μισθοί των 1200 και 1300 ή και 1000 ευρώ; Δεν βλέπετε ότι πάμε για 500 ευρώ το μήνα μέσο μισθό.Και κάτι ακόμα, πέρα από το κόψιμο των επιδομάτων, το ότι το αφορολόγητο όριο κατέβηκε στα 8.000 δεν μειώνει ουσιαστικά τους μισθούς; Δεν τα έκοψαν απευθείας από το μισθό, θα τα πάρουν στο τέλος του έτους μέσο της φορολογίας. Η ουσία η ίδια όμως δεν είναι; Με τον επιπλέον φόρος ένα μισθός 1.000 είναι όντως 1.000 ευρώ;Ναι αλλά αυτές οι χώρες έχουν και πιο φτηνά είδη πρώτης ανάγκης και υπηρεσίες. Αν θέλεις να κάνεις σωστή σύγκριση με άλλες χώρες θα πρέπει να συγκρίνεις την αγοραστική δύναμη του μέσου πολίτη και όχι να ψάχνεις τις ελάχιστες χώρες που έχουν χαμηλότερους μισθούς.Mα το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ακριβώς αυτό, ότι ενώ βρίσκεται σε βαθιά ύφεση οι τιμές αυξάνουν. Παγκόσμια πρωτοτυπία. Και αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει ακόμα κρατικός παρεμβατισμός και όχι πραγματικός ανταγωνισμός που θα έριχνε τις τιμές. Μοιραία όμως θα πέσουν και οι τίμες, ήδη στα ρούχα και στα ενοίκια στην Αθήνα συμβαίνει. Αλλά ξαναλέω, η Ελλάδα ενώ είναι στη χειρότερη οικονομική θέση μέσα στην Ε.Ε. έχει υψηλότερους μισθούς από πολλές αλλες. Δεν θα μείνει όμως αυτό για πολύ.Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει λανθασμένος κρατικός παρεμβατισμός. Δεν υπάρχει κάτι που γίνεται πιο φτηνό γιατί υπάρχει ασυδοσία, ανεκτή από το κράτος. Και εκεί ακόμα που μπορεί να λειτουργήσει ο ελεύθερος ανταγωνισμός, παρεμβαίνει το κράτος, με αύξηση του ΦΠΑ ή/και άλλων φόρων και το επαναφέρει στην κανονική αυξητική του πορεία.Επαναλαμβάνω ότι η αγοραστική δύναμη του μέσου Έλληνα είναι πολύ κατώτερη από αυτήν των πολιτών άλλων χωρών της ΕΕ.
Η Ε.Ε. η οποία όμως δίνει την εντολή "κόψτε μισθούς γιατί παίρνουν πολλά σε σχέση με αυτά που παράγουν" δεν βλέπει αγοραστική δύναμη, ύψος μισθών βλέπει σε μία χώρα υπό κατάρρευση.