*

Αποστολέας Θέμα: Όσα χρειάζεται να ξέρουμε για τον ΑΣΕΠ και τον πολυπόθητο διορισμό (ΠΕ02)  (Αναγνώστηκε 27435 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
Ίσως εννοούν ότι η Ιστορία και τα Νέα θα πάψουν να γίνονται με τη μέθοδο των πολλαπλών και θα εξετάζονται και αυτά με ερωτήσεις ανάπτυξης...
Ίσως εννοούν ότι και τα Αρχαία θα εξετάζονται με τη μέθοδο των πολλαπλών και όχι με ερωτήσεις ανάπττυξης...
Ποιος ξέρει;;;
Μονάχα ο Στυλιανίδης... Αυτός έχει το πεπόνι, αυτός και το μαχαίρι...
Ας ελπίσω, Θεέ μου, ότι δε θα χρειαστεί να ξαναδώσω και ότι ο ΑΣΕΠ του 08 θα είναι ο τρίτος μου και ο τυχερός μου!... :)
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
  • Ένας φακίρης, πολλοί φουκαράδες
    • Προφίλ
Σε καμία περίπτωση δε θα καταργήσει τον τρόπο με τις πολλαπλές για να πάει σε ερωτήσεις ανάπτυξης. Εδώ βλέπεις σε κάποιους κλάδους έκαναν κι τη διδακτική με πολλαπλές, αν μπορούσαν και σε άλλους θα το εφαρμόζανε. Τους κοστίζει και τους καθυστερεί η διόρθωση των ερωτήσεων ανάπτυξης και δεν το θέλουν καθόλου. Η τάση λοιπόν είναι προς όλα με πολλαπλές. Όταν λέμε θα αλλάξει τον ασεπ, απ'ό,τι έχω ακούσει, σκέφτεται να τον καταργήσει, εννοεί να είναι ο τελευταίος αυτος. Δεν θέλει πλέον την ευθύνη για τις προσλήψεις, αλλά να προσλαμβάνουν ας πούμε οι τοπικές αρχές με βιογραφικό και έτσι το υπεπθ να βγάλει την ουρά του απ' έξω. Ό,τι χειρότερο. Φαντάσου που θα φτάσουμε, να λέμε 'κάλλιο ασεπ, παρά την προσωπική συνέντευξη'. Φαντάσου ο τρόπος του πδσ να γίνει καθολικός τρόπος πρόσληψης! Φρίκη. Το ρουσφέτι στο μεγαλείο του.

Αποσυνδεδεμένος alice cooper

• Πλήρες μέλος
  • Ωραία που ναι η ζωή!!!!
    • Προφίλ
οι αλλαγές μπορεί ν' αφορούν π.χ. τις ποσοστώσεις...πάντως το μόνο πράγμα που ΔΕΝ προκειται να καταργηθει ειναι ο διαγωνισμος του ΑΣΕΠ, διότι υπάρχει ένα τεράστιο κύκλωμα (εκδότες, φροντιστές κτλ) που ΘΗΣΑΥΡΙΖΕΙ απ' αυτόν.

Αποσυνδεδεμένος Rwxanh

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση -ΠΕ02
    • Προφίλ
Kι εγώ συμφωνώ με τη Smaragdi. Ο Διαγωνισμός δε νομίζω να καταργηθεί με τίποτα απλά κάθε τρεις και λίγο αλλάζουν κάποια πράγματα κι εκεί που πάμε να τα μάθουμε φτου κι απ' την αρχή...
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος alice cooper

• Πλήρες μέλος
  • Ωραία που ναι η ζωή!!!!
    • Προφίλ
Χώρια ότι όλο αλλαγές ανακοινώνονται και τελικά...τίποτα!!

Αποσυνδεδεμένος marion

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
Κι εγώ θέλω να πιστεύω ότι δραματικές αλλαγές δεν προβλέπονται.

Ίσως αυτές να αφορούν στο διαδικαστικό μέρος της εξέτασης. Ίσως, πάλι να προστεθεί παράλληλα με την γραπτή εξέταση και η προφορική, όπως κι έχει ακουστεί κατά καιρούς. Πάντως, για να καταργηθεί τελείως ο διαγωνισμός, μάλλον απίθανο!
" Κάθε χώρα έχει την κυβέρνηση που της αξίζει. "

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
γιατι το μυαλο μας παει παντα στη ασχημη πλευρα? (ειμαστε κατι σαν τους δημοσιογραφους -ονοματα δε λεμε- που ολα στην εκπ/ση τα βρισκουν "μαυρα" ενω  οι ιδιοι πριν απο 7-8 χρονια τα εβρισκαν "ιδανικα"(λες και προβληματα δεν υπηρχαν, τωρα τα 5 τελευταια χρονια δημιουργηθηκαν!)
λοιπον, ισως η αλλαγη να ειναι στην επιλογη 2 απο τα 3 γνωστικα αντικειμενα(?)
ή η εξ'ολοκληρου εξεταση σε ερωτησεις πολλ.επιλογης(?)
ή ακομα και στο τροπο υπολογισμου του μ.ο.
θα μαθουμε. αλλα ας ελπισουμε οτι δε θα χρειαστει γιατι ευχομαι να εχουμε τακτοποιηθει.
παντως η οποια αλλαγη να ειναι για το καλο των υποψηφιων (και αναφερομαι στον ογκο της υλης)
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος ariadni

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Το μυαλό μου πάντως πήγε στο χειρότερο. Να το κάνουν δηλαδή κάτι σαν το τεστ δεξιοτήτων. Χωρίς ύλη συγκεκριμένη αλλά γενικές γνώσεις στο αντικείμενο μας....  ::). Εφιάλτης...

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Να το κάνουν δηλαδή κάτι σαν το τεστ δεξιοτήτων. Χωρίς ύλη συγκεκριμένη αλλά γενικές γνώσεις στο αντικείμενο μας....  ::). Εφιάλτης...

Και να είναι πάνω στο αντικείμενό μας πάει και έρχεται...αν είναι "ψιλοάσχετες" ερωτήσεις τι κάνουμε;;;

Πάντως το θέμα των πολλαπλών επιλογών σε όλες τις θεματικές παίζει αν υποθέσουμε ότι το συμφέρει το κράτος (από οικονομικής πλευράς) να διορθώνονται τα γραπτά μέσω υπολογιστή, αντί να πληρώνει διορθωτές... Πώς θα χτίσουμε και καμία καντίνα;;;
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
  • Ένας φακίρης, πολλοί φουκαράδες
    • Προφίλ
Δεν είναι εύκολο να καταργήσουν τον ασεπ, αλλά πολύ καλύτερα θα βόλευε το υπεπθ να έχει άλλος την ευθύνη (τοπικές αρχές) και να μην ασχολείται αυτό. Ποτέ δεν τον ήθελαν τον ασεπ, αλλά και δεν κατάφεραν να τον καταργήσουν, ίσως επειδή ένας λόγος είναι τα συμφέροντα των εκδοτικών οίκων.
Όσο για διδακτική με πολλαπλές σε συνδυασμό με συμπλήρωση κενών μικρών ή μεγάλων (όπως έγινε στα ξενόγλωσσα) αυτό επίσης μου μοιάζει εφιάλτης. Εκεί που πάμε να καταλάβουμε πώς το θέλουν στην ανάπτυξη, μία τέτοια αλλαγή θα είναι εντελώς απρόβλεπτη, αφού δεν πρόκειται να μας διευκρινίσουν από πριν ποια θα είναι με ανάπτυξη και ποια με πολλαπλές, μέχρι τελευταία στιγμή θα μας παίζουν, όπως και στον προηγούμενο ασεπ.

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Θα μας παίζουν..Ε  και;;;;Μήπως τους ενδιαφέρει για μας;;Το συμφέρον τους πάνω απ'όλα..
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Θα μας παίζουν..Ε  και;;;;Μήπως τους ενδιαφέρει για μας;;Το συμφέρον τους πάνω απ'όλα..

Έχεις δίκιο. Αν ήθελαν πραγματικά να βοηθήσουν να μειωθεί η ανεργία, θα κάλυπταν τις χιλιάδες κενές θέσεις των εκπαιδευτικών..Υπάρχουν τάξεις χωρίς φιλολόγους, ολόκληρη σχολική χρονιά και εκπαιδευτικοί άλλων ειδικοτήτων καλούνται να καλύψουν τις χαμένες ώρες στο βαθμό που μπορεί ο καθένας τους και φυσικά με την ίδια αμοιβή..
Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το χτές...μπορούμε όμως να αλλάξουμε το αύριο...:)

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
εκπαιδευτικοί άλλων ειδικοτήτων καλούνται να καλύψουν τις χαμένες ώρες στο βαθμό που μπορεί ο καθένας τους και φυσικά με την ίδια αμοιβή..
Ένα παράδειγμα πάνω σ'αυτό...Μία μαθήτριά μου,(σημειωτέον άριστη), Α Γυμνασίου, διδάσκεται ιστορία από θεολόγο και μου λέει ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα.Ο συγκεκριμένος σύμφωνα με τα λόγια της, ενώ είναι πολύ καλός στα θρησκευτικά και δε χρειάζεται να διαβάσουν στο σπίτι,καταλαβαίνουν όλοι οι μαθητές ότι έχει άγνοια από ιστορία καθώς τα μπερδεύει τόσο που ούτε με το προσωπικό διάβασμα μπορούν να τα ξεκαθαρίσουν..
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
maryk, νομιζω οτι η μαθητρια σου ειναι λιγο υπερβολικη ή οχι?
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182666
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144