0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Κ κατάσταση, όπως όλτα πραγματα στην Ελλάδα έχει ξεφτιλιστεί τελείως. Θέλει ο άλλος να μπει στον πίνανα ειδικής, διδακτορικό, θέλει η άλλη να γίνει διευθυντρια στο σχολειο διδακτορικό, θέλει ο άλλος να μην είναι στη τάξη να κάνει το δάσκαλο, διδακτορικό. Οι μόνιμοι μέχρι το 2009-2010, το είχανε βρει σκοινι κορδόνι, 3 χρονάκια off από την τάξη, συνήθως και σε κάνα χωριό η οργανική, άραγμα στο σπιτάκι τους , τσεπώνανε και 1200 ευρω το μήνα + δώρα και κάνανε διδακτορικά, δλδ μαζί με τα δώρα έβγαινε το κόστος γ'υρω στα 1300-1400 ευρω το μηνα για να κάνει διδακτορικό ο δάσκαλος?! ή ο καθηγητής !!!!!!!!!!!!!!!!!! Όσοι κάνουν σοβαρη έρευνα και χτυπάνε ερευνητικά προγράμματα για να βρουν funding , καταλαβαίνουν ΑΚΡΙ
Ξέρει... Ξέρει... Εγώ με το ECDL έμαθα περισσότερα από το να ανοίξω έναν υπολογιστή. Αρκεί να ασχολείσαι. Άλλωστε τα πάντα πλέον απαιτούν γνώσεις πληροφορικής.Εδω καταντησα χακερ για κάτι κείμενα που ήθελα...όρεξη να υπάρχει,αν υπάρχει βέβαια
Νομίζω ότι δεν αξίζει να μπει κάποιος σε αυτή την ιστορία μόνο και μόνο για να διοριστεί ως εκπαιδευτικός (αν βέβαια προκύψει στην πορεία, δεν βλάπτει). Εκτός, λοιπόν από τη σοβαρή έρευνα/εμβάθυνση ενός πρωτότυπου θέματος (που για μένα είναι και το σημαντικότερο), ή την πανεπιστημιακή καριέρα για τους νεώτερους, σε τι άλλο θα στοχεύατε;
Από ότι έχω καταλάβει, χωρίς και εγώ να θέλω να γενικεύσω, συχνά, σε αυτές τις περιπτώσεις ο κάθε ένας παίρνει αυτό που θέλει, ανάλογα με την πλευρά που βρίσκεται. Επιπλέον, καθώς πολλοί ενεργούν με κίνητρο να είναι αρεστοί σε κάποιους άλλους, τα σωστά πράγματα (προώθηση έρευνας) γίνονται για τους λανθασμένους λόγους (δημόσιες σχέσεις).
Αν και δεν μου αρέσουν οι γενικεύσεις, πλην κάποιων εξαιρέσεων, σοβαρή έρευνα στην Ελλάδα δεν γίνεται. Οι περισσότεροι καθηγητές απλά βάζουν το όνομά τους στις δημοσιέυσεις κάποιων υποψήφιων διδακτόρων, έχοντας αφιερωει οι ίδιοι ελάχιστο ή καθόλου χρόνο. Και οι αγγαρείες δίνουν και παίρνουν.Το μόνο αξιόπιστο κριτήριο που θα μπορούσε να υπάρξει είναι να μην παίρνεις διδακτορικό αν δεν έχεις δημοσίευση σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό (με κάπως καλό impact factor). Σε πάρα πολλές περιπτώσεις φυσικά δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο (αν και τα τελευταία χρόνια κάπως βελτιώθηκαν τα πράγματα στο σημείο αυτό). Δημοσιεύσεις σε συνέδρια δεν λένε απολύτως τίποτα (ειδικά αν είναι εγχώρια συνέδρια).
Με τις δημοσιεύσεις σε πανεπιστημιακούς τόμους είτε ατομικές είτε συνδημοσίευση με καθηγητή, τί γίνεται; Από ότι βλέπω, κάποια ελληνικά πανεπιστήμια εκδίδουν τόμους συνέχεια (εκτός από βιβλία βγάζουν και ψηφιακούς, που δεν κοστίζουν).