0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ο διευθυντής του ΙΚΑ δεν ξέρει ότι το ωρομίσθιο της ΠΔΣ είναι κάτω από το τεκμαρτό!Το είχα βρεί στο www.taxheaven.gr. Για να πάρεις μέρα και ένσημο πρέπει να έχεις ημερομίσθιο τουλάχιστον 9,73. Για καμμία άλλη δουλειά φαντάζομαι δεν είναι η ώρα κάτω από αυτό. Για την ΠΔΣ όμως είναι 9,21. Για αυτό και όταν πήρα στη διεύθυνση να ρωτήσω μου είπαν ότι δεν πάει πάντα μέρα και ένσημο. Με ψάξιμο στο taxheaven βρήκα ότι όταν είσαι κάτω από το 9,73 διαιρείς και βρίσκεις το κλάσμα και μετά στρογγυλοποιείς (προσοχή μιλάμε για ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟ και όχι ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ)Όταν όμως έχεις 2 ώρες και πάνω είσαι πάνω από τα 9,73 (18.42) οπότε παίρνεις μέρα και ένσημο. ΜΗΝ κάνετε μονόωρα, χάνετε.
Παράθεση από: Supreme στις Ιανουαρίου 20, 2009, 03:15:14 pmΠαράθεση από: nmavro73 στις Ιανουαρίου 19, 2009, 01:27:43 pmΜην παιδεύεστε με τη διεύθυνση.Τα περυσινά υπάρχουν στο ΙΚΑ.Πάτε πάνω που κάνουν τις θεωρήσεις και τα ζητάτε με τον αριθμό μητρώου. Σε 5 λεπτά έχετε φύγειΓια τα επίσημα ένσημα μιλάς; ή για αυτά που περνάει η μηχανογράφηση;θα μας τρελάνεις εσύ τελικά.
Παράθεση από: nmavro73 στις Ιανουαρίου 19, 2009, 01:27:43 pmΜην παιδεύεστε με τη διεύθυνση.Τα περυσινά υπάρχουν στο ΙΚΑ.Πάτε πάνω που κάνουν τις θεωρήσεις και τα ζητάτε με τον αριθμό μητρώου. Σε 5 λεπτά έχετε φύγειΓια τα επίσημα ένσημα μιλάς; ή για αυτά που περνάει η μηχανογράφηση;
Μην παιδεύεστε με τη διεύθυνση.Τα περυσινά υπάρχουν στο ΙΚΑ.Πάτε πάνω που κάνουν τις θεωρήσεις και τα ζητάτε με τον αριθμό μητρώου. Σε 5 λεπτά έχετε φύγει
Το ωρομίσθιο για τις ώρες της πρόσθετης είναι 10
Παράθεση από: jak13 στις Ιανουαρίου 21, 2009, 12:37:22 amΤο ωρομίσθιο για τις ώρες της πρόσθετης είναι 10
Παράθεση από: mirto στις Μαΐου 23, 2008, 08:33:45 amκαλημέρα. γνωρίζει κανείς πόσα ένσημα παίρνει το μήνα ένας ωρομίσθιος εκπαιδευτικός, με 11 ώρες την εβδομάδα; ευχαριστω.Για τους ωρομίσθιους ισχύει μέρα και ένσημο. Ακόμη και 1 ώρα να έχεις την ημέρα σου κολλάνε ένα ένσημο, δεδομένου όμως τις ώρες που έχει ένας ωρομίσθιος (ανώτατο όριο 11/εβδομάδα) οι ασφαλιστικές παροχές στο ΙΚΑ είναι μειωμένες σε σχέση με τους υπόλοιπους ασφαλισμένους. Αυτό σημαίνει ότι και τα συντάξιμα θα είναι σαφώς κατώτερα. Μίλησα με διευθυντή ΙΚΑ και μου τα είπε.
καλημέρα. γνωρίζει κανείς πόσα ένσημα παίρνει το μήνα ένας ωρομίσθιος εκπαιδευτικός, με 11 ώρες την εβδομάδα; ευχαριστω.
δουλεύω ΠΔΣ σε ΕΠΑΛ με 4 ωρεσ εβδομαδιαίως (2ημέρες απο 1 δίωρο) και ζήτησα να μου δώσουνε βεβαίωση προυπηρεσίας. εκει Νοεμβριο κ Δεκεμβριο ειχα 24 ώρεσ οι οποιες εχουν αντιστοιχηθεί στο έγγραφο ως 7 ημέρες ενώ εγώ περίμενα 12.οπότε ημέρα κ ένσημο δεν νομίζω να ισχύει
Παράθεση από: jak13 στις Ιανουαρίου 24, 2009, 11:48:05 pmΠαράθεση από: michalis στις Ιανουαρίου 24, 2009, 07:05:06 pmδουλεύω ΠΔΣ σε ΕΠΑΛ με 4 ωρεσ εβδομαδιαίως (2ημέρες απο 1 δίωρο) και ζήτησα να μου δώσουνε βεβαίωση προυπηρεσίας. εκει Νοεμβριο κ Δεκεμβριο ειχα 24 ώρεσ οι οποιες εχουν αντιστοιχηθεί στο έγγραφο ως 7 ημέρες ενώ εγώ περίμενα 12.οπότε ημέρα κ ένσημο δεν νομίζω να ισχύειΗ μετατροπή των ωρών σε ημέρες προϋπηρεσίας δεν έχει καμία σχέση με τα ένσημα του ΙΚΑ. στην ΑΠΔ θα μου χρειαστεί ο τρόπος μετατροπής σε ημέρες προϋπηρεσίας;
Παράθεση από: michalis στις Ιανουαρίου 24, 2009, 07:05:06 pmδουλεύω ΠΔΣ σε ΕΠΑΛ με 4 ωρεσ εβδομαδιαίως (2ημέρες απο 1 δίωρο) και ζήτησα να μου δώσουνε βεβαίωση προυπηρεσίας. εκει Νοεμβριο κ Δεκεμβριο ειχα 24 ώρεσ οι οποιες εχουν αντιστοιχηθεί στο έγγραφο ως 7 ημέρες ενώ εγώ περίμενα 12.οπότε ημέρα κ ένσημο δεν νομίζω να ισχύειΗ μετατροπή των ωρών σε ημέρες προϋπηρεσίας δεν έχει καμία σχέση με τα ένσημα του ΙΚΑ.