*

Αποστολέας Θέμα: ΑΣΕΠ 2008 για τους Κοινωνιολόγους  (Αναγνώστηκε 24292 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος xhtos

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: ΑΣΕΠ 2008 για τους Κοινωνιολόγους
« Απάντηση #42 στις: Αυγούστου 03, 2008, 12:40:36 pm »
ευχαριστω παρα πολυ,παιδια. πιστευω να ειμαι στο σημειο που εχω φαει το βοδι και εμεινε η οουυυυρραααααα.ευχαριστω και παλι .

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:19:01 »

Αποσυνδεδεμένος xhtos

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Αυγούστου 04, 2008, 05:32:24 pm »
παιδια ,συγγνωμη αν σασ ζαλιζω ,θα ηθελα να σασ ρωτησω.αν σε παρουν μια χρονια αναπληρωτη,μετα τι γινεται..

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Αυγούστου 05, 2008, 01:19:15 am »
παιδια ,συγγνωμη αν σασ ζαλιζω ,θα ηθελα να σασ ρωτησω.αν σε παρουν μια χρονια αναπληρωτη,μετα τι γινεται..
Kάνεις την προσευχή σου να σε ξαναπάρουν.... κι αν όχι αναπληρωτή τότε ωρομίσθιο. Πάντως για να ξέρεις με τα νέα δεδομένα αν έχεις μια επιτυχία σε ΑΣΕΠ και συμπληρώσεις και 24 μήνες προυπηρεσία ως αναπληρωτής/ωρομίσθιος διορίζεσαι. Για να προσληφθείς με το 40% δηλαδή μόνο με βάση την προυπηρεσία σου ως αναπληρωτή/ωρομίσθιο θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι για τις δυο επόμενες σχολικές χρονιές θα πάρει μόνο 8 (4+4) Κοινωνιολόγους δεδομένου ότι οι θέσεις που μας έδωσε για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ είναι μόνο 12.
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Αυγούστου 05, 2008, 01:31:38 am »
Συγνώμη όμως xhtos, δεν έχω καταλάβει κάτι. Εσύ είσαι ΠΕ10 ή η γυναίκα σου? Και κάτι ακόμη, τελικά πτυχίο ΑΣΠΑΙΤΕ υπάρχει ναί ή όχι? Γιατί χωρίς αυτό ακόμα και αναπληρωτής να δουλέψεις διορισμός δεν γίνεται.
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:19:01 »

Αποσυνδεδεμένος Theologius

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • De nihilo nihil
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Αυγούστου 05, 2008, 03:19:00 pm »
  Συνάδελφοι εκπαιδευτικοί γεια σας,
     Έχω μια παράτερη ερώτηση με το θέμα, μιας και πιστεύω ότι μόνο οι άνθρωποι από μέσα δίνουν τις εγκυρότερες συμβουλές... Είμαι θεολόγος και κάνω μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία της Θρησκείας, ενδιαφέρομαι για κατατακτήριες εξετάσεις για 2ο Πτυχίο, σε κάποιο από τα Τμήματα της Κοινωνιολογίας, μήπως ξέρετε πόσοι μπαίνουν με κατατάξεις περίπου ανά τμήμα;;; Αξίζει τον κόπο μια τέτοια διαδικασία ή μπαίνουν μόνο με βύσμα από κατατάξεις;; Απαντήστε μου και prive , για να μην καταναλώνω χώρο εδώ, στο adevetzi@past.auth.gr
                     Ευχαριστώ πολύ
De nihilo nihil

Αποσυνδεδεμένος xhtos

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Αυγούστου 05, 2008, 04:41:14 pm »
ματ ,συγνωμη αν σε μπερδεψα. η γυναικα μου ειναι π10 και πτυχιο ασπαιτε υπαρχει.,το οποιο το πηρε μολισ φετοσ...εγω συμετεχω και βοηθαω απλα στο θεμα τησ ψυχολογικησ στηριξησ τησ γυναικασ μου.με τρωει οπωσ βλεπεισ και η αγωνια, αλλα μου τη δινει και πιο πολυ η αδικια που επικρατει εδω και πολλα χρονια στον κλαδο σασ....η γυναικα μου στον τελευταιο ασεπ πηγε παρα πολυ καλα ,απλα δεν ειχε ασπαιτε.την οποια πηρε τωρα ,πριν 2 μηνεσ...σε ευχαριστω για την συνομιλια

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Αυγούστου 05, 2008, 05:14:34 pm »
OK κατάλαβα. :)
Λοιπόν η γυναίκα σου αν είναι πάνω πάνω στον πίνακα αναπληρωτών δηλαδή, μέσα στην 1η Πεντάδα έχει σοβαρές πιθανότητες να φύγει για αναπλήρωτρια. Αν όμως είναι μετά τους πρώτους 5 τα πράγματα για αναπλήρωση είναι δύσκολα. Οι πιο πολλές πιθανότητες είναι να πάει ωρομίσθια. Αν είναι μέσα στους πρώτους 5 για να φύγει αναπληρώτρια θα πρέπει να όμως να έχει βάλει το ΝΑΙ σε όλες τις

Αποσυνδεδεμένος pucca

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2008, 09:37:39 pm »
Καλησπέρα σε όλους διορισμένους και μη (η δεύτερη κατηγορία μάλλον θα είναι μεγαλύτερη!!).
Εχω πτυχίο από το 2005 αλλά δεν είχα ασχοληθεί καθόλου με δημόσιο, στράφηκα στον ιδιωτικό τομέα για ευνόητους λόγους, μετά έφυγα εξωτερικό..τελοσπάντων τώρα είμαι εδώ και είπα να δώσω ΑΣΕΠ..ετσι απλά..βέβαια είδα ότι οι θέσεις είναι 12..και ενώ είπα δεν πειράζει πάμε να δώσουμε και ποτέ δε ξέρεις, διαβάζω έδώ τα σχετικά με την ΑΣΠΑΙΤΕ, την οποία την είχα υπόψιν μου αλλά δεν ήξερα πως μας επηρεάζει τόοοοοσο πολύ τελικά!!Πήρα τις σχετικές πληροφορίες που παραχώρησαν οι εμπειρότεροι/ες στο forum...Όσον αφορά τους αναπληρωτές-ωρομίσθιους...η δευτεροβάθμια μου είπε πως οι αιτήσεις γίνονται Απρίλη-Μάιο , ισχύει??Δηλαδή δε μπορώ να το κάνω τώρα για να πάρω σειρά??

Αποσυνδεδεμένος gen

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Οκτωβρίου 28, 2008, 03:25:47 pm »
Γεια χαρά!
Ποιός θα μπορούσε να δώσει μιαν απάντηση στο ερώτημα: Kάποιος χωρίς ΑΣΠΑΙΤΕ θα έπρεπε να δίνει προτεραιότητα να μπει ΑΣΠΑΙΤΕ και μετά να δώσει ΑΣΕΠ ή να δώσει ΑΣΕΠ και στην πορεία να επιδιώξει να μπει ΑΣΠΑΙΤΕ? Πιστεύω οτι είναι ένα ζήτημα που αφορά πολλούς από εμάς, και για τους νεότερους σίγουρα επικρατεί μια σύγχιση. Γιατί αν υπάρχει θέμα προτεραιότητας, εγώ προσωπικά δεν βρίσκω κανένα λόγο να συμμετάσχω στον φετινό διαγωνισμό(που δεν έχω πτυχίο ΑΣΠΑΙΤΕ εννοώ).

Αποσυνδεδεμένος triffid

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Οκτωβρίου 30, 2008, 08:34:58 pm »
Φίλε/η Gen. Πιστεύω ότι (αν είχες να διαλέξεις)καλύτερα θα ήταν να επιδιώξεις να μπεις στην ΑΣΠΑΙΤΕ καθώς όπως αναφέρεται και στην προκήρυξη "οι έχοντες πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης προηγούνται έναντι όλων των άλλων". Αυτό σημαίνει ότι είναι 100% σίγουρο ότι οι (πάμπολλες) 12 θέσεις θα καλυφτούν από πτυχιούχους ΑΣΠΑΙΤΕ αφού μόνο από πέρυσι αποφοίτησαν περίπου 35 κοινωνιολόγοι(ένας από αυτούς ήμουν κι εγώ). Από την άλλη θα μπορούσες ούτως ή άλλως να δοκιμάσεις την τύχη σου στον διαγωνισμό. Αν περάσεις τη βάση κρατάς τα μόρια τα οποία μπορούν να σου δώσουν μία καλή θέση(λέμε τώρα...) στους πίνακες αλλά και σε βοηθάνε και για τον επόμενο διαγωνισμό(δεν γνωρίζω όμως ακριβώς με ποιον τρόπο-καλύτερα να σου απαντήσει σε αυτό κάποιος πιο σχετικός).

Αποσυνδεδεμένος marias

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
    • www.dailytech.gr
« Απάντηση #52 στις: Νοεμβρίου 01, 2008, 07:15:36 pm »
Gen, θα δώσεις ΑΣΕΠ, θα πιάσεις την βάση και θα μπεις στον πίνακα αναπληρωτών. Μετά εύχομαι και να τελειώσεις την ΑΣΠΑΙΤΕ για να μπεις μπροστά στον πίνακα και αν έχεις τύχη διάβαινε...

Αποσυνδεδεμένος Eleni86

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Νοεμβρίου 11, 2008, 11:28:59 am »
Kalispera se olous ;D
8a 8ela na rwtisw apo pou mporw na dw proigoumena 8emata tou diagwnismou ASEP sti koinwniologia giati dn ta vriskw?

Euharistw!

Αποσυνδεδεμένος triffid

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Ιανουαρίου 08, 2009, 11:25:46 am »
Γεια χαρά σε όλους τους συναδέλφους και κάλή χρονιά.
Όπως και πολλοί από εσάς,διαβάζω για τον διαγωνισμό των εκπαιδευτικών και ασφαλώς έχω ρίξει και μια ματιά στα προηγούμενα θέματα(είναι η πρώτη φορά που δίνω). Πριν λίγες μέρες προσπάθησα να λύσω το 4ο θέμα από το γνωστικό του 2005 και όταν είδα τις απαντήσεις για 2 ερωτήσεις προβληματίστηκα λίγο και θα ήθελα κάποιος να μου τις εξηγήσει αν μπορεί. Τις ερωτήσεις και απαντήσεις τις βρήκα εδώ:

http://www.exetaseis-asep.com/asep_2005/Gnws_Antik_ASEP_2005_PE10.htm

(1η ερώτηση) Ποιο από τα ακόλουθα δεν είναι αληθές σε σχέση με την προ-έρευνα;. Η προέρευνα:

α. συμβάλλει στη σωστή διαμόρφωση των κλιμάκων μέτρησης
   β. περιλαμβάνει μόνο ανοικτού τύπου ερωτήσεις
   γ. στηρίζεται στο τελικό δείγμα της έρευνας
   δ. περιλαμβάνει μόνο κλειστού τύπου ερωτήσεις

Η σωστή απάντηση που δίνεται εδώ είναι το "γ".Και έχω την εξής απορία:Αν όλα τα υπόλοιπα είναι αληθή,πως στο καλό γίνεται η προέρευνα να περιλαμβάνει ΜΟΝΟ ανοικτού τύπου ερωτήσεις αλλά και ΜΟΝΟ κλειστού τύπου ερωτήσεις???

(2η ερώτηση)Τα «αληθινά πειράματα» επιτρέπουν τον έλεγχο αιτιώδους συσχέτισης μεταβλητών διότι:

α.    υπάρχει μια ομάδα ελέγχου και τουλάχιστον δύο πειραματικές ομάδες
 β.   με την παρέμβαση του ερευνητή η εξαρτημένη μεταβλητή μεταβάλλεται πριν από την ανεξάρτητη
 γ.    τα πειράματα αυτά έχουν υψηλό βαθμό εξωτερικής εγκυρότητας
 δ.   εκτός από τυχαίες διαφορές οι ομάδες προς σύγκριση διαφέρουν μόνο στην τιμή της ανεξάρτητης μεταβλητής

Σε αυτή την ερώτηση η σωστή απάντηση που δίνεται είναι το "α".Έχω διαβάσει το βιβλίο "Κοινωνιολογική Έρευνα" της Κυριαζή αλλά (αν δεν κάνω λάθος)δεν είδα κάπου να μιλάει για δύο πειραματικές ομάδες,αλλά για το ότι απαιτείται μία ομάδα ελέγχου και μία πειραματική ομάδα.

Όποιος γνωρίζει κάτι σχετικά με αυτές τις ερωτήσεις ασ μου δώσει "τα φώτα" του γιατί έχω μπερδευτεί!Ευχαριστώ a priori

Αποσυνδεδεμένος sophia_24

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Ιανουαρίου 13, 2009, 12:36:22 am »
Γειά σας! Τελείωσα το τμημα κοινωνιολογίας στην Πάντειο και έχω να δηλώσω οτι δεν έχω κάνει ποτέ μου ουτε μια έρευνα στα πλαίσια της εκπαίδευσης μου! Οι εργασίες που μου ζητούσαν οι καθηγητές μου ήταν ή μεταφράσεις ή να πάρω ερωτηματολόγια έτοιμα και να τα δώσω σε γνωστούς μου να τα συμπληρώσουν είτε κλασσικές εργασίες θεωρητικές πχ σε μάθημα ιστορίας! Δουλεύω τώρα με σύμβαση ως κοινωνιολόγος σε έναν προνοιακό φορέα και θέλουν να κάνω έρευνα αλλά δυστυχώς δεν ξέρω ουτε πως να αρχίσω ουτε πως να τελειώσω! Μήπως μπορεί να με βοηθήσει κάποιος?

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)